jaantat kirjutas:
Kuna pole sumbaga kunagi tegelenud siis tekkis küsimus kuidas see CO2 manustamine sobib sumbaga kokku?
Kuskilt olen kuulnud, et see sump pidi seda CO2 tugevalt vähendama.
Endal kogemus olemas, kus CO2 tase muutus lihtsalt sisefiltri veejoast tingitud tugeva pinnavirvenduse tõttu.
Jaa osaliselt jään vastuse võlgu sest kui vatata hetkelist probleemi sumpa näol siis on sul õigus, aga kuna siin on nii palju mõjutavaid faktoreid nagu : vee ringlus sumpa ja akva vahel , hetkel puuduva CO2 reduktori võimsuses rikastada vett co2,ga jne jne.
Aga alustaks algusest
. Nagu eelmises postituses oli juba juttu suutsin ma oma retro mullilugeja ära lõhkuda siis gaasi liikumis määrast (mulli sekundis) võib ainult spekuleerida.Kuna kiusatus oli suur ei suutnudki ma muud sorti CO2 reduktorit ehitama hakata kui panin lihtsalt sera mullikivi eheim 600l/h ringluspumba alla ning tulemuseks on suht olematud mikro mullid
.................tean tean natuke prosta
aga ajutise lahenduse kohda päris hea või mis.Ja kui PH andur oli kalibreeritud 7Ph,se lahusega ning kui gaasipudel oli ühendatud pingealandus ventiiliga mis oli omakorda ühentatud ühesuunaventiiliga ja mullikivida vee ringluspumba alla siis polnudki kuu pistik seina ja gaasitama. PH controller sai reguleeritud hoidma akvaariumis hoidma 7,0 Ph taset.
Esimene ülestähendus oli natuke kõrge Ph tase mis oli tollal 7,86 aga kuna Co2 teeb mehiselt oma tööd ja peale teist öö päeva on tase laskunud nagu ka pildilt näha on 7.33....................................
................................samas tundub ,et sumpa annab samuti endast kõik ,sest aktiivselt vett õhutades surub just see veest co2 välja. Ja kuna hetkel minu arvamuse järgi on gaasi liikumine 1 mull sekundis siis sellisel kujul Co2 reaktoril pikka tulevikku ei ole ja arvestades ,et gaas jookseb ööpäeva ringset tundub 1 mull sekundis jäävat nõrgapoolseks aga samas viis kuidas Co2 vette söötetakse ei ole ka just kõige efektiivsem.
Paljud võivad arvata et, miks v...t ma co2 vette süstin öösel kui taimed sellest nigunii kasu ei saa siis vastus in iseenesest ilmselege ....PH hoidmiseks
Arvamusi on mitmeid seega vastu võib alati raiuda.
Tänase päevaga võib vabalt öelda , et esimeste kaladeni on aega paar nädalat, kuigi lahtisi otsi on veel hulgaga: Led valgus , uus väline 3D taust, akvaariumi kabinet, kodu kupatus nagu soojendi ,,PH träni ja muud must miljon vidina korraliku ja kompaktse asendamise sumpasse ja ala kappi.................................kuna töö hõlmab endast suurt osa päevast siis üritan ka tulevikus anda endast kõik ,et asi ikka edasi liikuks oma lõppliku lahenduse poole ...................Kui selline asi ültse olemas ongi