foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 60 postitust ]  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Karmo--Hardscape
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 29, 2011 09:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuna elu veeretas mulle võimaluse kasutada alternatiivsemat kalade pidamist siis otsustasingi proovida Hardscape-tüüpi akvaariumi sisustuse kasuks. SAS pole kunagi otseselt rünnanud AGA ühel heal päeval ütles töökaaslane , et temal vedeleb küünis üks kast jalus ja , et kas tahaksin seda endale . Olgem ausad esimesena tuli silme ette täis kraabitud mõrane ,, hullus ,, :lol: aga OK läksin ikkagi vaatama ( tasuta ju pakuti)-
Ja uskuge või ei oligi küünis presendi all suurusega 130lX65sX75k klaasist metallraamiga ja mitte ühegi kriimuta tipp topp akvaarium :lol:
Ilma pikema juttuta võeti naabrimees appi ja tõsteti kast kongreetsel järelkärule. Sügavalt uneledes kodupoole sõites jäi ikkagi vähe närima, et töökaaslase poolt tehtud kingitus jäi tasumatta.Noh selle asja ajasin alles järgmisel päeval korda maailmavanima vedela ,,valuuta,, näol. Kuna kast kaalub kui kurat ja lihtsalt kahe -mehe üritusega seda kärult maha ei saanud siis kärulegi ta jäi.
Pilt
Pilt
Kuna piltidelt on näha sain vanad silikoonid eemaltatud ja muu jama puhastatud sellega minu tänane action piirdubki. Seega võtame teema kokku Akvaarium---Hind 0 e. Loomulikult tekib nii mõnel ja samuti ka minul 1 küsimus päevakorda : ,, Mis ootab vana 420l kasti?,,Aus vastus on , et ma ei tea aga mõtlen sügavalt selle üle ja annan teilegi teada aga seni keskendume uuele kastile O:)

Hardscape /pildid/26031/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 30, 2011 07:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ausalt täna oli tüüpiline reede ,, sündroom,, aeg venis ja venis ...........aga see selleks. lõpuks peale pikkkkkkkkkkkka tööpäeva seadsin sammud kohaku linna rauapoodi ja tegin kerge investeeringu akvaariumi helgema tuleviku poole ja ostsin 2tuubi silikooni (2,74 tükk)

Pilt

Kuna silikooni vedamises olen juba vana kala siis äärte teipimine ja laastu vedamine ei tekitanud enam suuri tundeid (mitte nii nagu esimene lahtise põhjaga kast).

Pilt

Olen mõelnud siin akvaariumi aluse peale ja olen otsustanud ,et niikaua kui silikoonid kuivavad(nädalavahetuse) Võtan mõne kvaliteetse tunni You-Tubes ja teen läbi väikse arengu ning ehitan selle seekord puust. Ja kuna hommseks on plaanitud suuremat sorti suvelõpetamine siis tuleme tagasi asja juurde alles esmaspäeval seniks head nädalavahetust 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 02, 2011 01:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuna täna juhtus tervislik seisund olema suurepärane siis otsustasin minna jõe äärde ilusaid kive otsima aga kuna sügis oli veeteseme tõstnud meetrivõrra siis suutsin oma sammud lähimasse karjääri kus jäigi silma 5 sobivat graniidist kivi.

Pilt

Ja nagu eelpool mainitud (tervisliku seisundi kohta) käisin samuti ka turbarabas ära ning tirisin kohale igavese hunniku ühel või teisel põhjusel sobivaid isendeid.(pildil juba pestud kujul)

Pilt

Eks neid sai toodud vähe liiast aga hiljem on suurem valikuvõimalus ja lõpud saab alati ära visata.Peale pesemist rändasid juurikad 200l tünni ligunema , et kasti nad pinnale ei tõuseks ega hakkaks värvaineid erituma annan neil olla seal vähemalt nädala ja teen sel ajal kolm 100% veevahetust.

Pilt

Üles
 Teema pealkiri: -
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 02, 2011 07:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Päris põnev lugemine. Kas oled ka juba akva kaane osas mõtteid mõlgutanud või plaanid pealt lahtist akvat ?

Üles
 Teema pealkiri: Re: -
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 02, 2011 07:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pähh kirjutas:
Päris põnev lugemine. Kas oled ka juba akva kaane osas mõtteid mõlgutanud või plaanid pealt lahtist akvat ?

Ausalt öeldes ei tea veel . Arvan ,et jätkan ja vaatan hiljem kui projekt hakkab tervikumaks muutuma ja siis otsustan käigupealt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 03, 2011 07:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Noo nii täna sai jälle selgeks kui mõtttttttttttttttetu päev on esmaspäev ,asi pole konkreetselt päevas aga isiklikult minu aju patoloogia tagajärjel on raske nädalalõpust välja saada aga.................... :x see selleks.

Tegelikult oli edukas päev eriti veel sedaan autoga 6 meetriste 2X4 prussidega sõitmine 25km , kus mul õnnestus saada märkused 2 politseinikult ( no ausalt) .........Ühesõnaga koju ma jõutsin ja prussid ma maha sain aga nagu kiuste olid lumetõkked postiga tulnud mis loomulikut tuli KOHE panna katusele.Seega üks mees ei suuda ka kõike , aga puumaterjali sain mõõtu :lol: .Lootetavasti jätkub tänane soe ilm ka homme , et ma saaksin oma kasti aluse kokkukruvida.

Pilt

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 03, 2011 08:13 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Igati hea muhe lugemine on! Ja rõõm tõdeda, et Sa üksi ei mässa! Neli käppa on ikka neli käppa.

Kas Sa lasteleraamatu kirjutamise peale pole mõelnud? Hea ladus tekst ja lugedes mul pidev muie näol. No mida oskad veel pärast päevatööd tahta! Mina olen Sinu järjejutu kindel lugeja!

P.S. Ära neid juurikaid minema küll viska! Küll foorumis krabatakse ära. Ega kõigi seisund nii kobe ole, et turbarappa jaksavad minna.

Sinu hea ürituse nimel ja tänutäheks muhedale jutule võiksin Sulle tulevikuks broneerida ühe Echinodoruse, kui soovi peaks olema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 04, 2011 07:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Peale ,,akvarist KRA,, viimast postitus lasi oma teemadel kiire pilguga üle ( loomulikult mitte kirjavigu otsides) ja peab tunnistam ,et olen kippunud iga oma postituse alguses tegema kiire päevase ülevaate...........noh se lihtsalt käib hobi juurde.Ja nagu koolis õpetati lugu tuleb alustada otsat peale.

Lühitalt! Minust tuli täna lottovõitja (tegelikult juba laupäeval aga pileti kontrollisin alles täna) JAH? 68,40e ...................jaa , ning see plus ilus päikesepaisteline päev tegid tänasest esmaklassilise päeva mis, tõstis mind just ,,TEE SE ISE,, meeleollu , mida oli hädasti vaja õhtuseks akvaariumi aluse tegemiseks. Ja siin on tulemus:

Pilt

Pilt

Vahepeal kerge padukas ja lõpptulemus viimistlematta kujul.
Loomulikult kui nüüd vaatata tundub asi kuidagi prosta aga ärgem hakka
hindama poolikut lahendust.Kuna hommseks on plaanitud nina-vaheseina lõikus siis võib tekkida võike eetri paus AGA kui kui peale nina , näpud ei peaks ülesse paistetama siis võõpaks oma kätetöö niiskuse vastu ja üritaks kuidagi saada esimest ühispilti kastiga.................aga elame-näeme :wink:.

Pilt

Üles
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 05, 2011 12:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

wow sellele võiks lausa terve tonni vett panna
edu!

55 904 954

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 05, 2011 09:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
KRA kraaksus tõesti vahepeal ja kraaksub aga jälle! Seda minupoolset sõnavõttu võiks võtta ka kui järjehoidja jätmist Sinu järjejuttu. (Hea on pärast leida koht, kus mul pooleli jäi!)

Mõnus on tõdeda, et nii noorel mehel käed pepust ei kasva!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 06, 2011 12:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jajah, juurikaid tahaks küll :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 06, 2011 01:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Üldiselt on tavaks saanud , et rääkides asjadest siis mainin ka kohe hinnad ära seega aluse puumaterjal läks 27,30e + kruvid 6,07e( sinna juurde ei hakka lisama vaimset stressi mida võmmid tekitasid).
Enne lõikust kohtusin kaas akvaristiga kes müüs mulle ,,makaroone ,, isilkikust ülejääkidest 3kg 7euriga ja samas tegin veel väikse tripi akva-poodi (Poris) ja ostsin purgi (3l) müüja jutu põhjal maailam kõige võimsamat nitraadi eemaldajat : K-1 ja see tegi super ALE,ga 9.40e

Pilt

Pilt

Millest aga sellised investeeringud?
Siis olen vist eelnelavt kuskil teemas rääkinud , et iga akva filter on tema süda,selgroog, kopsud jne, jne...................seega eelmise 420l akva Sump on omamoodi filtrite AjaO millest ei tahaks eriti loobuda.
Seeeeega täna olles vabastatud eilse päeva ninalõikuse valudest tänu haiglast saadud valuvaigistite vabastavale laksule otsustasingi eelpool toodud filtrimaterjalid intergreerida oma sumpi. Kusjuures peab tunnistame , et olen ka minevikus otsinud alternatiivseid filtreerimis vahendeid ja nagu ikka tuleb proovida uusi asju, otsustasingi teha proovi,,,bed filtriga,,, ja selle võimaluse annabki mulle värskelt omandatud K1 filtri media.
Nii siis sai hangitud 1,5m õhutoru, 2 X ilmakivi, Sera ilmapump (mis sai uskumatult kaugest kapinurgast välja tiritud Ja loomulikult minu uus super ,,K-1,, (müüja sõnul =P~ ) Ei pea just olema raketiteadlane ,et mõista ,,Bed filtri,, tööpõhimõttet.Pooled Eesti ja 80% Soome pasajaamad töötlevad sama põhimõttel reovett.Ja siin juures räägin kogemusest sest leiba teenin LVI-asentajana ja puutun aeg ajalt kokku reovee puhastusega.

Pilt

Seega pilt valmis esialgu valmis lahendusest:

Pilt

Kuna nina on hetkel hell (eilsest arstide karmist töötlusest) ja ilm on vähe pilvine siis arvan ,et viimistlen akva-aluse õhtul ja hommseks esitlen esimest ühispilti ja samas teen ka esimese vee-pidavus-testi .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 07, 2011 05:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna siis lubatud üldpilt :

Pilt

Kuna mõte või siis õigemini kiusatud teha kohe veetest ja täita akvaarium kaelani ajas hirmsasti mind leili siis mõnele kiusatusele on lihtsam kohe anduda ja......................................Vo`la

Pilt

Samas peab ära mainima , et negatiivse asjana oli külgmine paine akvaariumi keskelülaosas minujaoks liiga suur (10mm), seeeeega keskele tuleb tugiplaat klaasist..................Mis mul loomulikult puudub [-(
Mis aga puututab akvaariumi aluse pruuni tooni siis tegu on lihtsa pinoteksiga mis juhuslikult jäi järele juba möödunud suve projektist( seega tasuta träni).Hommseks on lubatud päikesepaistet ja selleks puhuks plaanis värvida ka akva kasti raamid mustaks.

Viimati muutis meedium, Laupäev Okt 08, 2011 02:21, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 07, 2011 10:17 
Moderator
Kasutaja avatar

Nõustun KRA-ga: väga vahva (ja kirjanduslik) lugemisematerjal. Aga akva raami mina küll mustaks ei värviks. Maitce asi muidugi, mulle meenutab must raam veneaegseid tilkuvaid/lekkivaid/roostetavaid akvasid.
Kas aluseks olev penoplast ikka peab nii paks olema? Kui tõesti siis ehk annaks teda varjata mingi puuliistuga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 08, 2011 03:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Felch kirjutas:
Nõustun KRA-ga: väga vahva (ja kirjanduslik) lugemisematerjal. Aga akva raami mina küll mustaks ei värviks. Maitce asi muidugi, mulle meenutab must raam veneaegseid tilkuvaid/lekkivaid/roostetavaid akvasid.
Kas aluseks olev penoplast ikka peab nii paks olema? Kui tõesti siis ehk annaks teda varjata mingi puuliistuga.

Usu kui ütlen ,et saan aru millest sa räägid, oma 33- aastase vanuse juures mäletan isegi liiga hästi neid sinakas-rohelise ,lainetavate klaasidega super akvaariumeid......................Aga siinpool lahte oli olukord sellevõrra parem, et Finnlandia meestel oli roostevaba teras vabamalt käes ja seda kasutati julgel.Võibolla pole ma ennem öelnud aga mul on plaan :lol: ...............ausalt on ja usu must pakub seda mida hall(noo ütleme , et hall------kuigi seda ta ei ole) ei paku. Ja see on teatud tasemel nähtamatust.Kõlab hetkel segaselt , aga nagu varem öeldud,,ELAME NÄEME´,,
Seega mustaks ta plaaniti ja mustaks minu akva raamid ka tulid. Siinjuures peab ära mainima , et olge te neetud nn.Abimehed-----kes appi ei tulnud [-X kuigi lubasid ja ausalt ropp pohmakas ei ole VABANDUS!! :D . Värvina kasutasin ,,Hammeri Metalli värvi,, Hinnaks tuli tasa 9 e. Arvestades purgi suurust ( mis oli kõigest 250 ml) arvas naine , et sain kõvasti tillist ja näppu keerutati meelekohas sellest teemast rääkides veel pikalt :?

Pilt

Pilt

Ja nagu viimaselt pildilt näha sain ma vaheklaasi(ja Veel karastatud klaasist) hinna kohapealt ütlen vaid vaikides seda,et raha ma ei maksnud ning hinge ka ei müünud aga teene kui sellise jäin võlgu (omavahel öeldes loodame , et se ei maksa tulevikus kätte :wink: )

Üks asi veel...........ma ei tea miks aga millegipärast tuleb lihtsalt siia foorumisse selline tekst nagu tuleb, sellegipoolest võtan ma akvarismi ja kõikke sellega kaasnevat tõsiselt. Olen ,,Varia,, poolelt lugenud akvaristide selle aastasest kokkutulekust kuhu ma sellel aastal kahjuks ei pääse. Oles siin foorumis tähelepannud palju andekaid ja staasikaid akvariste kellega oleks kokkutulekul põgusalt vestelnud , noh alati on järgmine aasta -Või Mis??

Pilt

Üles
 [ 60 postitust ]  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver