foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 60 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 09, 2011 06:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pühapäev, pühapäev..................se on ainuke aeg nädalast kui minust ei ole eriti tolku(kui just nõrgem sugu ei vaja tähelepanu :wink: 9) aga sellegipoolest olin ma kätest-kädev ja tegin oma kasti tulevale suuremale kivile nn. Tossu alla ja liimisin selle silikooniga kinni.Kuna akvaariumi kattev värv oli vähe veel nätske , et teda juba sisse tuua.Siis võtsingi täna suuna maakonna suurimasse linna K-rautiasse ja ostsin Kvartsi liiva kontrastiga 0,7-1,2mm. Kuna kotis on 40kg siis minu arvestuse järgi , et katta akva vähemalt 5cm põhjaga peaks selleks kuluma vähemalt 2 kotti, mille hinnaks kujunes 2X22e.Arvestades nüansse , mis kaasnesid akva värvi ostmisega arvan isiklikult , et tegin väga hea Diili :-k .

Pilt

Ja nagu omamoodi traditsiooniks hakkab saama külastan ka alati kohalikku lemmikloomapoodi.Selline väike nurgapealne pood on lihtsalt meeldejäänud sellepoolest,et müüjal on komme vastuvõtta inimestelt kalu (olenematta põhjusest ), mis on iseenesest tore aga tavaliselt satuvad kalad olenematta liigist ühte suurde garantiini akvaariumisse.Ja just sealt garantiini akvaariumist ongi silma jäänud üks u.25cm Isopurjepleko (Pterygoplichthys gibbiceps ) ja kuna kasti kapatsiteet juba lubab olen tõsiselt mõelnud ta endale ära tuua................aga eks näib.Ja kuna sumpa tagab mulle piisavalt hea õhutuse olen puudust tundnud ikkagi korrekselt asentatud ja visuaalselt ilusast õhukardinast ja silmas pitades ostsingi selle (hinnagan 13,50e ).

Pilt

Hommseks on plaanis juba tuua uus kast tuppa ja selleks puhuks on lepitud ka riskimehed oma kohalolekuga austama tähtsat hetke.Ja loodame, et siis pohmakoll neid ei näri , sest ma tõesti vihkaks oma kõdi ninaga teha jõu tõsteid

Pilt

Hardscape /pildid/26031/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 10, 2011 06:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänane päeva sooritus on näha on ühe fotoga(Ainuke mis kannatas ülesse panna :D ).

Pilt

Siinjuures tahaksin tänada sponsoreid: Karhu ja Koff'i kelle turgutava abiga saadi nn. RiskiMehed jalule :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 11, 2011 08:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna on vähe raske päev .......tervis kipub minema vähe allamäge aga palavik samas hooga ülesmäge.Aga ennem kui see lahing kaotati suutsin siirtada vana 420l ära uue eest. Mis ei olnud kuidagi nii lihtne nagu Lumme K...a. Selleks , et kogu kupatus üldse liikuma saada oli vaja lasta akvast 200l võrra vett tünni ning alles siis suure jõu ja lõpputute ,,joppvõimattitega'' sai kast keeratud 90C endisest asendist oma viimasesse lõpp-punkti.

Pilt

Siin juba uus kast oma lõpp peatuses.

Pilt

Ja kuna 200l tünn oli vaja vabastada siis juurikad rändasid grillikatusele(mitte mingi moe-röögatuse pärast vaid koer veab nad muidu krundile laiali nagu pool mu puukuuri sisu :twisted: )Aga ausalt kui tegin pilti juurikatest tekkis kerge ärevus sest uue kasti sisustamine saab olema väljakutse.................................

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 16, 2011 10:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuna haigus niitis jalust päris hästi siis pean ausalt tunnistama, et ma ei ole eriti õnnelik voodis veetetud aja üle :evil: aga see selleks.Ega siin pikalt ei ole vaja mõelda kuhu ma poole jäin, sest tühi akvaarium kummitab siiani vastu.................................seeeega esimesena said küüdi akvaariumisse suurim kivi ja õhutus voolik.

Pilt

Kusjuures liiga suured valikud ajavad kergesti segadusse , seega tehtigi hetkeline kompromiss ja jätsin suure kivi kasti vasemale poole . Mis puudutab aga õhuvoolikut siis on iseenesest selge , et see leiab oma koha akvaariumi viimasesse kolmantikku.

Pilt

Lihtne loogika käskis mul katta õhuvooliku esimesena ( kui mitte just seda siis vähemalt on pilt tehtud akvaariumi kardistamise pärast.Hilisemaks)

Pilt

Kogu eelneva viis asjalikult täide minu abimees kellel selline töö ei ole mitte esmane.

Pilt

Edasine läks nagu õlitatud ja kuna oma 33 eluaasta juures ei ole jõudnud ma ennast veel jõusaalis Ambaaliks pumbata siis liiv veeti kahes vahetuses 10l ämbritega akvaariumi.

Pilt

Kindlasti mõtlette ,et miks liiv toodi kohale otse kotist ja pesematta siis asjal on lihtne seletus:1) Liiva fraksioon on nii peenike , et pestes pooled osad lähevad kanalisatsiooni.2)Reklaami järgi on kottides pesitsev liiv juba pestud. 3) Mõtlesin proovida midagi uut ja põhja puhastajaga vedada põhi üle ennem sisustamist.

Pilt

Kusjuures arvutused pidasid enam vähem paikka , mis puudutab liiva määra . Ja kuna pildilt näha tuli kasti põhja ka vähe paksem põhi kui 5 cm.Vaatan asja veel üle peale sisustamist ja kui peaks häirima siis saab alati liiva vähendada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 16, 2011 11:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Väga ilus tulemus on tulemas sealt :lol:

Minu tähelepanekud liiva ja tervet akvat läbiva õhuvoolikuga liiva sees on sellised, et tulemuseks on augud liivas (neis kohtades, kus suuremad mullid tulevad üles) ja kõik taimed akvas on liivaga kaetud. Mul valge liiv ja silmaga pole näha, aga need osakesed on nii kerged et õhumullid veavad neid üles ning pärast on taimed nagu liivatormi läbinud :D Siis tuleb taimelehed kõik üle raputada, et rohelist värvust taastada :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 17, 2011 05:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kalapoeg Nemo kirjutas:
Väga ilus tulemus on tulemas sealt :lol:

Minu tähelepanekud liiva ja tervet akvat läbiva õhuvoolikuga liiva sees on sellised, et tulemuseks on augud liivas (neis kohtades, kus suuremad mullid tulevad üles) ja kõik taimed akvas on liivaga kaetud. Mul valge liiv ja silmaga pole näha, aga need osakesed on nii kerged et õhumullid veavad neid üles ning pärast on taimed nagu liivatormi läbinud :D Siis tuleb taimelehed kõik üle raputada, et rohelist värvust taastada :lol:

Minuteada sellise fraksiooniga kvarts liivajuures sellist probleemi ei tohiks juhtuda.Aga kes teab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 17, 2011 06:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tuleb pingeline nädal ja aega napib vägisi seega teen ühesammu korraga. Nagu eelnevalt mainitud oli plaanis liiv pesta see kord silofoonimise teen(Vähemalt üritan kui vähegi inimlikult võimalik :wink: )
Seega...........................................................
Pilt...............................paarsada liitrit vett esmalt sisse....................
Pilt.....................................ja jälle välja ( Ja nii 2 kord)
Kuna väsimus surub peale siis tänaseks piisab . Teema arenduseks viskasin ka nn. tundetekitajaks ka ühe juurika kasti.

Pilt
Nagu hakkaks looma juba :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 17, 2011 08:56 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Taas jätaks järjehoidjana märgi maha, et teada kust õhtujutt pooleli jäi. Igati mõnus ja muhe jutustiil. See pisike põnn akvas oli ka väga lahe. Ehk proovib hiljem ka ujumise järele, et kaladel kindlam, kas vesi ikka kannab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 18, 2011 09:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui hakkata mõttlema , et maailmas ei tohiks olla midagi kergemalt kui võtame ühe juurika ja pane teise peale.......................

Pilt

...................................................... ja nii edasi ja nii edasi AGA EKSITE .
Tegelikult on nii , et kui kogu selle nn. projekti vältel on siinpool haigutanud suur ükskõiksus siis peab mainima ära lihtsa tõe..................Iga Inimene On Kriitik (ja veel kuradima karm veel )
Seega lühitalt iga inimene peab tegema oma elus kompromisse mõnikord on need vaevu-vaevu märgatavad , millele sa hiljem ei sügavalt ei mõtle AGA teinekord on selline tunne ,,Tõmba kohe püksid maha ja lase otse taha p...a,,. Tegelikult tahtsin ma oma jutuga öelda, et akva sisustamine olgu või lihtsate juurikatega ei ole nii enesest mõistetav . Et jõuda lõpliku lahenduseni mis peegelduvad järgmistel piltidel tuli teha kompromisse igas kaliibris , sättida , timmida ja ausalt viskasin korra kulli ja kirja mündiga jne, jne........................

Pilt

Pilt

Pilt

Kuna kasti sisustamiseks kulus kilo närve siis jätan asja täna sinnapaika
öö-üle mõtlemiseks ja homme................................. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: .....................Täitmine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 18, 2011 10:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Väga uhked kännud! Jään ootama edasisi pilte!
Muide, akva sisustamine võiks ideaalis olla just närve kosutav tegevus...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 19, 2011 05:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Felch kirjutas:
Väga uhked kännud! Jään ootama edasisi pilte!
Muide, akva sisustamine võiks ideaalis olla just närve kosutav tegevus...

Jah kännud tulid suht uhked , eriti arvestades kui suured kännud on suutsin ma akvaariumisse kombineerida neid 9 tükki.
Muuseas nagu olen hakanud aru saama siis ei olegi teekond valmis koosluseks akvaariumis nii väga närve rahustav tegevus kui lõpp-lahendus ja sealt siis edasisine progress väikeste muutatuste teel. :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 20, 2011 08:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pean ausalt tunnistama , et eile peale pikka ja väsitavat või siis õigemini enesesalgavat-ränka töö päeva ei leidnud ma ennas seda jõudu millega oleksin suutnud innukalt jätkata eriti tähtsat uut etappi akvaariumi projekti edasiviimiseks :( ......................................jutt käib loomulikut täitmisest.
Aga täna olin ma tugev ja kohe koju jõudes haarasin kohe fotoka, vedasin torud ja täitmine käis otse külma trassiveega. Kuna akvaarium ei ole enam mingi 60liitrine siis kraan keerati selili lahti(loomulikult täitmisprotsessi kiirendamiseks 8) )Prestiisi mõttes panin toru alla kausi , et tugev veesurve ei uhuks kogu liiva akva teise otsa.

Pilt

Pilt
Just selle viimase pildi juures hakkasin just tundma sellist meeldivat närvikõdi ja rahulolu tunnet mida targemad inimesed nimetavad vist Õnneks :lol: Ühesõnaga läbi eelnevalt mainitud õnneuime tegin ma veel ühe pildi ennem kui läksin maailmale oma asju ajama ......................

Pilt

.................................mis oli kergelt öeldes viga.Sest kui olin tagasi oma tegemistelt oli kast umbes täitunud 3/4 ja umbes 60% kändudes ulpisid veepinnal nagu mingid pruunid hiigel junnid.
Vaatake kogu se aeg kui nad läbisid oma uputus kuuri oli kõik korras aga sel hetkel kui ma panin juurikad ,,kuivama,, grilli katusele ja hiljemalt akvasse saigi määravaks nende imepärase hõljumistembu võtmeks...............ja ausalt Ma Ei Ole Selle Üle Üldse Õnnelik :evil:
Seega mis s.....i see uuesti....................................................

Pilt

Et vältida ebaõnnestumist panin seekord kivid ankruks peale ning kui akva seekord täitsin(juba leige veega) siis osutus eelmainitud trikk võidukaks igal rindel mis oleks võinud seekord viltu minna :twisted:
Pilt on vähe ähmane ja kivid röövivad hetkel juurikate väljanägemise .
Ringlus pump koos soojapulgaga on järgi ühendatud.....................nüüd ei olegi muud kui annan paar päeva asjadel olla ja siis jätkame.

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 24, 2011 07:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

No nii . Kuna eelnevate projektidega on hakanud välja tekkima omamoodi traditsioon või õigemine siis rutiin uue kasti küpsetamiseks.Kuna mul seekord on vana akvaariumi sissetöötatud vesi + küpse filtrimaterjaal siis on plaanis kahe akvaariumi vee jätkuv segamine .............................mingit moodi.Aga ennem kui hakkan neid nn.Segama peab uue kasti vee tingimusi muutma rohkem vastuvõtlikumaks seega.......................................................

Pilt

.........võtan kasutusse juba vanad ained (kuna pildilt on näha siis mõnemat ainet piisab ainul 400l vee kohta ja nagu eelnevalt öeldud on plaanis vett ainul vähe muuta kaladele segamise käigus vastuvõtlikumaks)
Sera aquatan esmalt ja tund hiljem Sera bio nitrivec samuti vedasin garaasist kohale Sera fil 1300 välisfiltri ja lisasin sinna sumpist võetud biopalle ja makarone ning ühendasin akvaariumiga.

Pilt

Annan asjal olla paar päeva üritan kokku lappida ajutise lahenduse uue ja vana akvaariumi vee segamiseks.

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 26, 2011 09:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Paar päeva on juba möödunud aga akva idarindel suuremaid muutatusi pole üles tähendanud kui just paari juurikatel oleva ballasti-kivi eemaldamist võib üldse muutuseks nimetada. Hetkel pole kiiret kuskile ,küpsetan rahus akvaariumit ja teen plaane :wink: ................
mis aga puututab eelmises sissekandes mainitud vee segamis plaani siis lahendus on leitud. Ja vastus nagu ka muud vastused -lahendused tuli ka seekord minu väiksest kuigi põhjatust garaasist. Kui keegi on sattunud lugema minu kunagist 363l projektist , siis tollal esialgne ülevool ei olnud minujaoks piisavalt turvaline ega praktiline. Pistan siia väikse pildi omal ajal saadud joonisest mille põhjal pidane ülevool ehitati:

Pilt

Pilt

Viimane pilt siis ,,Kuld arhiivist,,

Pilt

...............................samas nagu maailm nii minagi oleme teinud läbi väikse arengu ja trehvates garaasis lahendust otsides oma probleemile vana ülevoolu . Peale kerget , kuid intensiivset mõtte-poliitikat tegin väiksed täiendused ülevoolu sise ehituses (mis täpselt jätan endateada vältides karmi kriitikat ja vee lekkimise korral tagant järgi tarkust:Ma ju ütlesin??!?? 8) )
Seega lõpp lahendus mida pööritab poole võimsusega eihemi 1000 pump, mis võtab oma vee 420l sumpa viimasest kolmandikust:

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 26, 2011 10:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Muhe lugemine nagu endiselt - ladusas humoorikas stiilis. Aga kahjuks kippus minu mõistus tehnilise koha pealt tiba ülesse ütlema. Lugeda ja jälgida siiski tahaks - seega siis n.-ö järjehoidja minu jaoks maha pandud!

Üles
 [ 60 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver