Peale kuu pikkust pausi, ning peale piisavalt palju jõuluaegseid ning sellele eelnevaid peadpööritavate ja mõnikord ka ropsiseid hommikuid olen ma taas jõudnud tagasi ringiga akva juurde , et jätkata tasapisi ulmeliseks kujunevat akva Led-Valgustit , mis kõrval produktina peaks oma jahutuses ka vähesel määral akva vett soojendama
iseenesest mõte on jutuks hea küll aga elame näeme
OK. Kuna on ikka veel jõulud ja aasta lõpp on peaaegu ukse taga ,siis just need kaks eel mainitud ,,,Püha,, ei aita mind ültse puutuvate asjade muretsemiseks ja tänu sellele tuleb valgusti teha valmis juba olemasolevatest asjadest mis ühel või teisel põhjusel on kaugemas minevikus okupeeritud teiste mõtete ja tehtavate jaoks
.Peamine mõte on siis ehitada Led valgusti millel on veejahutus , valgustuseks kasutan kuus 10w RGB Led,i millega esialgu peaks piisama, et pääseks liikvele.Nagu kõik head asjad siis Ledidki on tellitud Hiinast ja tükihind oli minu mäletamist mööda 6,3 euri millega kaasnes 0,00 eurine saatmis kulud.
Et ehitada töötav ja igas mõttes toimiv valgusti tuleb arvestada nii mõne gi nüansiga , millega mõtte tasemel olen pikka aega maadelnud ja otsinud vastuseid paljudest blogidest seega järgnev osa minu loost ongi tihedalt kokkutõmmatud järeldused.
Seega alustame algusest ja vaatame kuhu välja jõuame.Nagu eelnevalt mainitud kasutan alustuseks valgustuses kuut 10w RGB Ledi, mis iseenesest mõistetavalt toodavad palju soojust ning kuna mõte veejahutusest mis soojendab samas ka akvaariumit on vähemalt minujaoks integreeriv mõte otsustasingi valida just selle suuna oma ,, projektis,,
Kuna hetkeline aeg aastast ( Jõulude ja aastavahetuse vaheline aeg) piirab minu projektis kasutavate nn.toorainete valikut
,siis ei maksa imestada nähtaval olevaid valikuid mis on põhjatust garaazist kõva vaevaga välja kaevatud.
Alus raamis kasutan 4mm paksust 15cmX155cm tuntmatuks jäävat doonorilt saadud alumiiniumist tükki.Üritades vältida tulevikud Ledide tekitavaid ,,Varjusid,, paigutasin Ledid sikk-sakis mis oma strateegilise asetuse tõttu peaks tagama tulevikus parema vesijahutuse.
Kuna ideelend millega asi sai alguse rauges samakiiresti siis tõmbangi tänaseks otsad kokku , aga homme on alati ju uus päev