(Vabandan ette kirjavigadepäras pea valutab ja käed värisevad
)Uue teema sissejuhatuseks võiks pista ka oma akva üldpildi :
ja kuna minu kasti on läbi tema lühikese mineviku haaranud jätkuv protsess siis tahaks keskenduda just oma kasti nn,,keldrikorrusepoole ,, milleks on minul sump.........................Kuna headest asjadest on alati raske loobuda siis otsustasingi teha viimase pingutuse väärt asjanduse alleshoidmiseks.
Seeeeeeeeeeeeeega peale edukat veetesti sumpas mis osutus loomulikult võidukaks tegin ma tõsise kaalutluse tulevastest filtreerimismaterjaalidest ja kuna Naise Tungival Soovitusel tuleks ka ülevaata fälisfiltritele tehtud investeeringud filtrimaterjaali näol
siis hakkaski nendest järeldusest hargnema lõplik pilt sumpa tulevasest sisustusest. Kuna oligi plaan suurendada aktiivsöe määra ja pikemat aega on mul riiulil vedelenud turbagraanulid vee pehmendamiseks siis otsustasin ka need armautult käiku lasta ja lõpp tulemus on järgmine:
Kuna kõigil on silmad peas pistan ma siia ikkagi filtrimaterjalide järjekorra :
1)Filtrifill
2)Suuremastruktuuriga filtrimeedium
3)8l biopalle (2 erinevas suuruses)
4) Peenema struktuuriga filtrimeedium
5)Turbagraanulid 1l
6)makaroonid 2,5 l
7)Zeoliit 2l
Suuremastruktuuriga filtrimeedium
9)Peenema struktuuriga filtrimeedium
10)Aktiivsüsi 1,5l
Ja kuna eelpool sai mainitud siis sumpa viimasesse osasse kus hetkel on ainult veepump, Co2.... ja üldised vetika tõrje tabletid on pranis kupatada veesoojendi ning minu pikem unistus ,,automaatne veevahetus süsteem,,
Loomulikult vatetasin sumpa ja ülejooksu vahelise toru välja 25 mm PVC toruga . Ning peab tunnitsma , et 70% veejooksu mürast on kadunud nagu tina tuhka .Kuna viimasel pildil on näha ,et fälisfiltrist pole ma loobunud just sellepärast ,et see siisaldab nüüd ainult filtrivilla ja vajadusel
saab veevoolu suurendada fälisfiltrist tingitud veepumba abil. Praegusel hetkel on raske öelda mida selline sumpa lahendus kaasa toob ja kuidas reageerivad akva asukad ja taimed sellisele lahendusele aga eks aeg annab aru ja arvan , et kuu aja jooksul peaks kujunema välja lõpplik pilt.
Akvas ei ole viimase ajajooksul tehtud suuremaid muutusi väljaarvatud umbes 5 kilo puhta liiva lisamine kasti, et tekitada mõnus ,, ranna effekt,,