foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 398 postitust ]  Eelmine  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 29, 2009 10:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

akvamees kirjutas:
tere marko! oled teinud palju huvitavaid märkmeid siia.endalgi huvitav lugeda,nagu õpperaamat.nagu ikka ,kel arusaamist juurde vaja,olen soovitanud seda lugeda.ma ei tea ,kas oled sina süüdi või mitte :lol: ,aga kasutaja heixer alustab ka päris piraka akvaga.põhja tuli lausa 9 auku.mõõdud 3000/900/700.üldse päris asjalik vend.edu sulle...janno

Tere-tere!
No tore, et mu teemat soovitad....siis saan ma feimi! :D Kindlasti on ka heixeril hea lugeda, et Sinu ehitatud kastid ikka koos püsivad. :P
Tõesti pirakas kast on planeerimisel. Kas see on Eesti rekord eraisikute arvestuses? Aga samas....ei ole see suur ühtegi...heixeri käsi ulatub ikka põhja. :lol: Edu heixer minugi poolt. Kui viitsid, heixer, tee teema ka foorumisse. Oleks mida lugeda pikkadel valgetel suveõhtutel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 08:01 
Akvarist

Tere. Teema akva projektist teen kindlasti. Kuna hetkel pole midagi näidata. Pealisplaat sai kokku liimitud 50mm vineeri ja täna hakkan alusraami keevitama. Päikest ja jõudu kõigile. :lol: :lol:

240l, JBL e900+JBLcp500. Hemichromis lifalili, Aeguidens rivulatus, Julidochromis marlieri, Julidochromis brundi,Thorichthys meekid, Pelvicachromis pulcher, Ancistrus.Sae. Magedat ja soolast vett kokku 3000l.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 11:07 
Akvarist

Pildid: 3
heixeri projekt saab olema ilmselt teed rajav DIY, poolteist tonni vett filtreerida, soojendada ja valgustada pole just naljaasi.
Peale MARKO projekti ilmselt teema, kus ma hakkan mölisema ja piinu valmistama.

Kuram, jõudu teile mõlemale.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 04:18 
Akvarist

Ei tohi selliseid teemasid teha, mul juba paar aastat hambad sügelevad 1,5 tonnise vee peale. Seda siin lugedes hakkasin tõsisemalt raha koguma, äkki aasta pärast saab projekti käima lükata.
Selline teema nullist alates lõpptulemuseni lugeda on väga hea, annab palju ideid.

700 l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 09:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

27.päev
Sain eile akvarist Erwini käest makrosid Seachemi Nitrogeni ja Phosphorust ja taimi ka. Tänud, Erwin! Nüüd ei mahu enam taimi juurde.
Kuna NO3 näitab mingit näitu (2-3) siis nitraate ei lisanud. Jälgin mida teeb loomulik kulg nitraatide tasemele. Fosfaate aga lisasin kahe päeva jooksul 45 ml, aga näitu kätte ei saanud. Selle kalkulaatori http://www.fishfriend.com/fertfriend.html järgi peaks olema näit 750 liitri vee kohta juba 0,28 ppm. See oleks ka piisav....aga...
Kas keegi oskaks asjale seletust anda? Test on ok (JBL), sest teises kastis annab näidu küll. Kas taimed mis on fosfaadinäljas olnud "imevad" kõik sisse?

Pilt

7.päev
Muutused on toimunud ka vee läbipaistvuse osas. Siin on esimesed taimed ja akva valgustus on ilma kaaneta.

Pilt

Viimati muutis MARKO, Neljapäev Apr 02, 2009 01:14, muudetud 5 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 09:38 
Akvarist

Taimed juba vägagi ilusad ja kasvand ka tublisti. Väga ilus :lol: :lol:

240l, JBL e900+JBLcp500. Hemichromis lifalili, Aeguidens rivulatus, Julidochromis marlieri, Julidochromis brundi,Thorichthys meekid, Pelvicachromis pulcher, Ancistrus.Sae. Magedat ja soolast vett kokku 3000l.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 09:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

heixer kirjutas:
Taimed juba vägagi ilusad ja kasvand ka tublisti. Väga ilus :lol: :lol:

Ma poputan südamest neid ju iga päev ja näen unes ka! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 30, 2009 09:48 
Akvarist

Ma näen oma uut kasti ka aga täna keevitasin ja värvisin tulemus uues teemas näha. :lol: :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 01, 2009 07:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

heixer kirjutas:
Ma näen oma uut kasti ka aga täna keevitasin ja värvisin tulemus uues teemas näha. :lol: :lol:

Heixer .....Kus sinu ettevõtmisest pikemalt lugeda saab?

Hardscape /pildid/26031/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 02, 2009 01:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

29.päev
Kirjutan juba uue päeva alguses, aga sündmused on umbes 12 tundi tagasi. Olen nüüd nende päevade sees väetisest lisanud kas 7ml Tropica Plant Nutritioni või JBL Ferropoli. Testides oli täna Fe 0,05. Arvan, et piisav on siis kui test midagi näitab. Mingit 0,5 näitu ma rauale taga ei aja.
Kurtsin siin eelnevalt, et fosfaate ei saa näidule...lajatasin siis täna veel 15ml Seachemi Phosphorust ja sain näidu näitama....läks ikka aega küll, aga nüüd on 0,25. Arvan, et akva nitraatide näidu (u 2-3 arvan näitavat, igal juhul alla 5-e) korral on fosfaatid ok tasemel. Algul läksid küll fosfaadid nagu "muti auku". Arvan, et näljased taimed panid kõik nahka ja alles nüüd tekkis mingi tase. Ma ei tea kas sellest või millestki muust nägin ma taimedelt tõusmas mõningaid üksikuid hapnikumulle. See meeldis mulle, ausalt. :)
Natuke kurb, aga vägagi oodatav tulemus oli NO2 testil. Nimelt on nitriidid üle soovitusliku taseme tõusnud ja näit oli minu silma hinnangul 0,15 JBL testi järgi. Mõtlesin ja otsustasin avada kraanid veevahetuseks. Aeg ja veenäidud olid ka küpsed selleks. Ikkagi viies nädal algas. Veevahetuse teen 8% ööpäevas ja esialgu 3 ööpäeva ehk u 25% veest. Siiani olin lisanud vaid vajaliku veekoguse katmaks aurustumist.
Otsustasin teha järgmised testid peale kolmepäevast veevahetust. Vahepeal (homme) lisan filtri sissevõtuavasse viimased 3 JBL Filter Starti ja hommikuti väetisi (Tropica või Ferropol...kaaliumit ka). Ph-d happelisemaks veel ei vii, hoian 7,1-7,2. Temperatuur 27,5 mille valgustus tõstab päeval 28,4-ni. Valgustus töötab püramiidsüsteemis kokku 7h ööpäevas. Vee läbipaistvusega võib rahul olla, aga kindlasti ei ole veel ideaalne.
Parimat kõigile! Eks annan teada kui on muutusi, nii sõnas kui pildis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 03, 2009 10:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna on akva 1 kuu sünnipäev. Ehk seetõttu kaotasin kannatlikkuse ja muutusin emotsionaalseks?
Kui kõik ausalt ära rääkida, siis käisin täna pealinnas ja asjatoimetuste kõrvalt väisasin ka akvapoode. Käisin Mullas, Kalakeses, Lauteris ja Tartu maanteel. Lilleküla poe vastas olevast poest tuiskasin mööda. Kunagi käisin, aga see pood ei jätnud muljet, seega tuiskasin mööda. Idakeskuses ei ole käinud, aga suhtun eelarvamusega. Võib olla asjata.
Mul oli plaan leida enda uude kasti kalu. Just nimelt leida ja kaardistada. Hiljem osta. Midagi värvilist. Discustest.
Suht masendav oli. Mullas olid suuremad kollased (selliseid ma juba oman, natuke oranžikamaid). Hind oli 1700. Muidu olid kenad. Loobusin. Karantiiniakvas näidati mulle ühte punakamat ka, aga see ei olnud müügis ja hinda ka ei teatud. Muidu kala meeldis.
Kalake oli täiesti tühi. Discuste akva oli juba uude kohta kolitud ja seda ma ei näinud. Kahju, ei saanudki teada mis valik seal oli. Keegi ei pakkunud mulle ekskursiooni ka...a'la läheme vaatama. Ka muus mõttes oli pood kaubast tühi....minu jaoks, sest oli plaan osta Seachemi Potassiumit, aga riiul oli tühi ja lubati uut kaupa kolmapäeval. Mind see ei aitanud, sest ma ei käi Tallinnas väga tihti. Eks näis mis selle kaaliumiga saab. On teine mul väga otsakorral.
Lauteris oli hulgim nirusid Discuseid müügil. Juba ammu ujuvad seal. Pisikesed, ei kasva ka, mitte midagi ütlev välimus ja kõrge hind. Tagurdasin välja.
Tartu mnt poes tõdesin, et need 2 punast iludust on alles, aga nüüd mu kannatus korraks katkes ja emotsioonide ajel ostsin selle Discusepaari ära. Kartsin, et selliseid ei tulegi ehk enam müüki, vähemalt selle hinnaga. Suured ka, silma järgi u 10cm uimeta.
Kahe ja poole tunni pärast olin juba kodus nendega ja vee temperatuur oli termokastis 30. Eks mängis rolli soe ilm ja see, et regullisin auto soojenduse puhuma täie vungiga just kasti peale.
Järgnes kaks ja veerand tundi solgutamist, sest vee näidud olid termokastis ja minu akvas totaalselt erinevad. Eks tegin siis kümme umbes 20% veevahetust selle aja jooksul. Vesi juurde ja 15 minuti pärast välja, vanale tasemele. Nii 10x. Seejärel olid veenäidud peaaegu ühtlustunud. Siis kalad kahvaga uude kodusse. Akva tuled olid juba selleks ajaks kustunud. Taotluslikult lasen neil hämaras asja uurida. Ujuvad küll ja ole 30 cm teineteisest kaugemale ei lähe. Loodan, et aklimatiseerumine tasus vaeva. Näeme tulevikus. Eks annan teada.
Veenäidud: NO2 langenud kahe päevaga 0,15-lt 0,075ni; Ph 7,1; Fe 0,07. Klaasidel avastasin rohevetika kihi. Mikrosid olen hommikuti lisanud 8ml. Homme jätan vetika pärast vahele ja vaatan kas klaasid jäävad puhtaks.
Veevahetuse olen teinud 15%. Homme veel 8%

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 03, 2009 11:11 
MARKO, teinekord kui väisad pealinna siis astu läbi ka Idakeskusest. Sai käidud ise just üleeile esimest korda ja pean tõdema, et üllatus oli suur. Kalapood korralik ning tehnikat/kalu üsna arvestatavas valikus. Millestki Sa sel korral ilma ei jäänud, kuna diskuseid seal ei näinud.

Lilleküla poe osas pole Sa ainuke, kes asja skeptiliselt suhtub. Pood väike, valik samuti üsna väike(ruumipuudusest tulenevalt) ning kui küsida millegi olemasolu kohta siis on vastuseks "..laos on" või siis "..saab tellida, ent tarneaeg 2-3 nädalat". võib siinkohal minu jutt virinana tunduda, ent kahjuks on ajalugu sellised olukorrad esile toonud.

MARKO, ei saa mainimata jätta, et lõpptulemus on Sul super!
8)

Matten

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 03, 2009 11:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 05, 2009 04:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

33.päev
Käimas 5. nädal. Kuna üleeile avastasin, et klaasidel on rohevetika kiht tekkinud, siis eile jätsin väetiste lisamise vahele. Puhastasin klaasid. Kuna täna enam vetikat klaasile tagasi ei ilmunud lisasin taimekasvu turgutamiseks 1 tunni võrra valgust, 6ml Ferropoli ja 5ml Seachemi Potassiumit. Kokku on nüüd valgust 8h ööpäevas. Ikka püramiidsüsteemis ja 714w. Vaatan mis toimuma hakkab. N02 langes peale veevahetust 0,075-le, NO3 on 1, Kh 7. Vee temperatuur tõstetud 29-ni, uute asukate tõttu.
Tänane üldpilt. Kalad on keskpäeva päikese eest varjul. :)

Pilt

P.S. Peab hakkama pildistama vähema valgusega akvas siis on värvid loomulikumad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 05, 2009 04:30 
MARKO, see on lihtsalt võimas. Kõva töö hakkab vilja kandma. Usun et Sul endal kõige parem meel avaneva vaatepildi üle.

Matten

Üles
 [ 398 postitust ]  Eelmine  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver