29.päevKirjutan juba uue päeva alguses, aga sündmused on umbes 12 tundi tagasi. Olen nüüd nende päevade sees väetisest lisanud kas 7ml Tropica Plant Nutritioni või JBL Ferropoli. Testides oli täna Fe 0,05. Arvan, et piisav on siis kui test midagi näitab. Mingit 0,5 näitu ma rauale taga ei aja.
Kurtsin siin eelnevalt, et fosfaate ei saa näidule...lajatasin siis täna veel 15ml Seachemi Phosphorust ja sain näidu näitama....läks ikka aega küll, aga nüüd on 0,25. Arvan, et akva nitraatide näidu (u 2-3 arvan näitavat, igal juhul alla 5-e) korral on fosfaatid ok tasemel. Algul läksid küll fosfaadid nagu "muti auku". Arvan, et näljased taimed panid kõik nahka ja alles nüüd tekkis mingi tase. Ma ei tea kas sellest või millestki muust nägin ma taimedelt tõusmas mõningaid üksikuid hapnikumulle. See meeldis mulle, ausalt.
Natuke kurb, aga vägagi oodatav tulemus oli NO2 testil. Nimelt on nitriidid üle soovitusliku taseme tõusnud ja näit oli minu silma hinnangul 0,15 JBL testi järgi. Mõtlesin ja otsustasin avada kraanid veevahetuseks. Aeg ja veenäidud olid ka küpsed selleks. Ikkagi viies nädal algas. Veevahetuse teen 8% ööpäevas ja esialgu 3 ööpäeva ehk u 25% veest. Siiani olin lisanud vaid vajaliku veekoguse katmaks aurustumist.
Otsustasin teha järgmised testid peale kolmepäevast veevahetust. Vahepeal (homme) lisan filtri sissevõtuavasse viimased 3 JBL Filter Starti ja hommikuti väetisi (Tropica või Ferropol...kaaliumit ka). Ph-d happelisemaks veel ei vii, hoian 7,1-7,2. Temperatuur 27,5 mille valgustus tõstab päeval 28,4-ni. Valgustus töötab püramiidsüsteemis kokku 7h ööpäevas. Vee läbipaistvusega võib rahul olla, aga kindlasti ei ole veel ideaalne.
Parimat kõigile! Eks annan teada kui on muutusi, nii sõnas kui pildis.