foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 398 postitust ]  Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 22, 2009 05:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

AzA kirjutas:
Mis kalade kooslust sa plaanid lõpuks?
Sul on elusuur kast, aga ära ikkagi korraga väga palju kalu lisa.
Võib hetkega sellise vetika pilve tuua, et siga ka ei näksi.
Ma paar korda olen olude sunnilsama koguse kalu lisanud nagu enne oli, korra isegi paar ahvenat rohkem - taimed ja kivid kattusid järgmiseks päevaks mingi habevetika laadse asjaga ja sellest lahti saamine võttis üle kuu.

Jaa, olen sellega arvestanud, et lisan kalu NO3 näidu järgi, lastes seda esialgu mitte ole 5. Mingi tase ju taimedele meeldib.
Kuna test näitab endiselt nulli ja esimesed kalad läksid akvasse 9 päeva tagasi, lisasin nende juurde oma neli Botia Macracanthust. Need on tõsiselt lahedad kalad ja lisaks hoiavad nad akva tüütutest prügitigudest puhtana. Siiani olen neid pidanud hulludeks põdejateks/stressajateks. Aga uude akvasse ümber tõstes (loomulikult koos 45 minutise aklimatiseerimisega), olin meeldivalt üllatunud. Umbes 5 minuti pärast ujusid nad juba akvas ringi ja 10 minuti pärast võtsid vastu juba pakutavat sööki. Tõsiselt meeliv üllatus! Järelikult oma oma uue elukohaga rahul või meeldis neile oma ammuseid sõpru kohata. Barbuseid nimelt. :) . Olid nad ju üle aasta endises akvas koos.
Hiljem on plaanis sinna tõsta ka oma Discused.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 22, 2009 06:35 
Akvarist

Pildid: 3
Superluks, su discused ilmset teeks oma uue kuudi puhul õlut välja.
Mul viimastes kastides pelgavad vaid siis, kui olen sunnitud 1-2 ahvenat panema lisaks ja kive ei ole mahti ümber laduda, aga see oleks ime kui nad kiusu alla ei satuks esiti.
Ilmselt olen kannatlikkuse viinud vajalikkule tasemele.
Kui sinu oma vaadata, siis võtab õhku ahmima.

Kuidas taimedel läheb?
NO3 näidu järgi lisamine on mõistlik, aga ma pidasin silmas seda, et kui korraga ilge mats sisse panna, siis ei jõua filter järgi, aga nagu juba öeldud, sinu kannatlikkuse puhul oli see rohkem muna õpetab kana teema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 22, 2009 07:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

MARKO kirjutas:
Kuigi veenäidud ei ole taimedele soodsad, olen täheldanud nende kasvu. Ehk tasuks see panna pinnasesubstraadi arvele?

Tundub nagu taimed oleks ikka sirgunud.

16.päev

Pilt

19.päev

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 08:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

MARKO kirjutas:
Valgusti tööle. 6x80w torud. Mõõtsin siis endiselt 2x80w osrami ballasti pinnatemperatuuri.
0 min 23,5 *C (eile 24,2)
15 min 42*C
30 min 51*C (47) ühesõnaga ei olnud enam jahutusradikat ja temperatuur tõusis kõrgemale aga mitte palju. Isolatsioon toimib.
Seejärel lülitasin ballastide alused torud sisse. 6x39w.
45 min 57*C
60 min 61*C (67) ...et siis ikkagi isolatsioon toimib. Eilsega 6* vahet. Tundub väike vahe, aga ehk on parem ikka.
75min 63*C
90 min 64*C ja edasi ei tõusnud, jäi samasse suurusjärku.

80 vatised ballastid ongi suht kuuma töötemperatuuriga. Peale on kirjutatud, et testitud 75* temperatuuril Ehk see 64 siis sobib :roll:
39 vatiste töötemperatuur oli seevastu u 45*C.

lisan ka tänase foto akvast.

Täna õnnestus siis nende ballastide pinnatemperatuur uuesti ära mõõta ja sain meeldiva tulemuse: temperatuur ei tõuse üle üle 42*C.
Tähendab on ventilatsioon piisav. Iseasi mis juhtub siis kui haliidid sisse lülitada. Hetkel jääb see mõistatuseks, sest haliidides ei ole veel valgusallikaid.

Veenäidud on ikka endised. NH4 0,3; NO2 istub endiselt 0,025 ja NO3 endiselt 0. Temperatuuri hakkan tõstma tasapisi, ettevalmistuseks Discuste kolimiseks. Hetkel 26,5*C.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 24, 2009 12:01 
Akvarist

Taimed on küll kolme päevaga uhkelt kasvanud!! Väga superilus ja jube kadedaksajav teema, Marko ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 25, 2009 02:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Asi algas sellest, et foorumi postituse peale võttis minuga ühendust akvarist heixer ja pakkus mulle ballooni mis sobib CO2 hoidmise tarbeks. Päris pirakas oli, u 8kg gaasi jaoks. See oli esimene asi mille sain selle akva projekti juures täiesti tasuta. Jäin talle tänud võlgu mille püüan ajapikku korvata.
Tõstsin selle akva alla kappi ja panin ajutiseks akvasse sisse kaks JBL mullispiraali ülestikku, mõlemal pikendus küljes. Sai täpselt põhjapinnasest veepinnani, 50cm pikk. Need olid mul varasemast ajast olemas. Hiljem teen mingi välise CO2 reaktori. Kui hakkan ehitama, annan Teilegi teada.
Lasin väikese mulli ka jooksma. 30 mulli/min JBL mullilugejas. Väga hästi lahustub sellisel spiraali pikkusel. Mullid pinnani ei jõuagi. Enne lahustuvad. Hakkan tasapisi ph-d alandama.
Enne mulli laskmist mõõtsin. Oli 7,5.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 25, 2009 08:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hommikuks oli Ph langenud 7,2-ni. Arvan, et jätan sellisele tasemele vähemalt paariks nädalaks.
Muid muutusi ei ole. Vesi endiselt 27*C. Visuaalselt kirgas, aga natuke võiks parem olla.
Eile oli tekkinud pinnale see kurikuulus kile või proteiinikiht vms. Natuke reguleerisin pinnakoorijat ja õhtuks oli kiht kadunud. Palju parem pilt oli kohe.
Valgust taimedele 6h. Väetistest 3ml Tropica Plant Nutrition ja 3ml Ferropoli. Taimed näivad kasvavat. Natuke häirib NO3 0-tase.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 26, 2009 06:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

23.päev
Veetestid näitavad, et lämmastikuringe on hakkamas tööle. Rõõmustas see, et nägin ära nitraatide näidu mis erines nullist. Nitriitide tase on tõusnud ja usun, et kolmanda nädala jooksul võib veelgi tõusta. Et kaladele ohtlikkusse tasemesse ei tõuseks püüan mõõdukalt toita ja uusi kalu ei lisa enne kui nitriitide tase tõusmist ei lõpeta. Seda enam, et ammooniumi tase ka suht kõrge. Fosfaadid istuvad endiselt nullis.
Näitude põhjal otsustasin veekord lisada JBL Filter Start bakterikultuure. Kolm pudelikest otse filtri sissevõtuavasse.
Ph 7,1: NO2 0,075; NO3 1; NH4 0,3; PO4 0
Vee temperatuuri hoian endiselt 27*C. Valgust 6h. Visuaalne pool läbipaistev, aga võiks parem olla. Taimed näikse sirguvat.
Väetis hommikul 4ml Tropical Plant Nutrition ja 4ml Ferropol, 5ml Seachemi Potassiumit.

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 26, 2009 11:06 
Akvarist

:shock: avvv..polegi nii kena akvat näinud.. VõiMas :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 27, 2009 06:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

24.päev
Täna võtsin siis südame rindu ja otsustasin lisada vedelväetist niikaua kuni saan ka rauale mingisuguse väikese näidu. Otsustasin, et 0,1 oleks sobiv.
Esmalt lisasin Tropica Plant Nutritioni 5ml ja Ferropoli 5ml ja Seachemi Potassiumit 5ml. Sellega raua näit ei nõksatanudki.
Seejärel Lisasin 20ml Ferropoli juurde ja saingi järgmisel testimisel 0,1 kätte. Samas ei olnudki minu üllatuseks see vajalik kogus väga suur. Hea, et väga lahke käega kohe kallama ei hakanud. :D
Olin rahul ja jään ootama mida homne toob. Tahaks katsetuste teel saada teada väetisekoguse mis hoiaks igapäevasel lisamisel väikese mikrode taseme üleval. Aeg näitab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 29, 2009 06:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

tere marko! oled teinud palju huvitavaid märkmeid siia.endalgi huvitav lugeda,nagu õpperaamat.nagu ikka ,kel arusaamist juurde vaja,olen soovitanud seda lugeda.ma ei tea ,kas oled sina süüdi või mitte :lol: ,aga kasutaja heixer alustab ka päris piraka akvaga.põhja tuli lausa 9 auku.mõõdud 3000/900/700.üldse päris asjalik vend.edu sulle...janno

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 29, 2009 07:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
MARKO kirjutas:
Seejärel Lisasin 20ml Ferropoli juurde ja saingi järgmisel testimisel 0,1 kätte.

Lihtsalt huvi pärast - kas sellele visuaalselt midagi ei järgnenud? Kui oma suures akvas nii palju rauda panin siis järgnes sellele alati taimede tormiline mullitamine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 29, 2009 09:41 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

MARKO, ma usu, sa oled ka väikest raamatupidamist teinud - palju sul see projekt on maksma läinud? no ytleme kuni taimede ja kaladeni.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 29, 2009 10:05 
ussisaba, õige küsimus. ennastki huvitab, mis summad sellesse projekti läinud on, kui mu enda tagasihoidlik 525 juba 14k maksma läks.

Matten

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 29, 2009 10:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
MARKO kirjutas:
Seejärel Lisasin 20ml Ferropoli juurde ja saingi järgmisel testimisel 0,1 kätte.

Lihtsalt huvi pärast - kas sellele visuaalselt midagi ei järgnenud? Kui oma suures akvas nii palju rauda panin siis järgnes sellele alati taimede tormiline mullitamine.

Ei, ei ole veel selles akvas ühtegi mulli näinud. Võimalik, et taimed ei ole veel korralikult juurdunud ja jõudu kogunud või soovivad taimed suuremat co2 kogust. Hetkel on CO2 9,5 ppm. Ph 7,2-7,3; Kh 5.
Valgust hetkel u 1w/liitri vee kohta sellest peaks mullitamiseks ehk piisama. Ei tea kuna esimest mulli näen.? :)
Samas kas see 20ml Ferropoli ikka väga suur kogus on, sest andis näidu Fe 0,1 kõigest. Aga rohkem ma ei soovinudki.
Täna alles lisasin fosfaati 30ml, aga fosvaadi näitu kätte ei saanudki veel.
Homme katsetan edasi.

Üles
 [ 398 postitust ]  Eelmine  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver