foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 398 postitust ]  Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 16, 2009 02:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nüüd väetamisest.
Taimesubstraat on küll pinnases, aga kuna võiks/peaks hakkama vette lisama väetisi ja millistes doseeringutes? Käepärast on võtta Plant Nutrition ja Ferropol.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 17, 2009 12:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pilt Pilt

Õige! Arvasite ära! :)
Käisin täna http://www.proplastik.ee/. Ostsin tahvli 5mm musta PVC-d ja lasin enda kirjutatud mõõtude järgi tükid valmis lõigata. Tahvel 3005 x 1560 mm maksis küll 1700 eek, aga lõikamine oli tasuta.Mingi tükk jäi veel üle ka...uusi mõtteid ootama.

Kõige lihtsam oli liimida silikoniga ribad alla äärde. Seda tegingi Akvamehe kiuste :) (sisenali). Ta ütles, et tema seda ei teeks, aga ma ütlesin, et õnneks ei ole see enam tema akva...raha oli makstud. :)

Fotod kaanest püüan avaldada homme.

Vesi sees 13. päev. Temperatuur ikka 26*C. Valguse reguleerisin 5 tunnile/24h. Taimed saavad toitaineid substraadist. Kas lisada midagi vedelat või ei??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 17, 2009 12:54 
Akvarist

Pildid: 3
Ilma mõõtmisteta on raske öelda, kas lisaaineid on vaja või ei.
Üldiselt on värskes vees ka tõhusalt vajalikku kola - niipalju kui mina taimedega pusinud olen.
Tavaliselt kängub kasv alles kuskil 2-3 nädala pärast ja seda ilma substraadita.
Oleneb ju meeletult taimede vajadustest jne jne.

Aga oveall minule see äär meeldib, kui kivid vastas olev klaas kakaseks läheb on palju kenam vaade.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 17, 2009 01:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

AzA kirjutas:
Ilma mõõtmisteta on raske öelda, kas lisaaineid on vaja või ei.
Üldiselt on värskes vees ka tõhusalt vajalikku kola - niipalju kui mina taimedega pusinud olen.
Tavaliselt kängub kasv alles kuskil 2-3 nädala pärast ja seda ilma substraadita.
Oleneb ju meeletult taimede vajadustest jne jne.

Aga oveall minule see äär meeldib, kui kivid vastas olev klaas kakaseks läheb on palju kenam vaade.

Ära unusta, et minu vesi on OR-st läbi käinud. Kogunes ju see pea nädal aega. Tõenäoliselt ei ole seal eriti midagi järel.
Tegin mõõtmised ja tundusid üsna loogilised.
NH4 0,3 (täna enam seetõttu ammoniaaki ei lisanud), NO2 0,025, NO3 0
Ehk pean Plant Nutrition + ostma hoopis ja seda tasapisi lisama hakkama 2 tilka 100 liitri kohta ülepäeviti esialgu.
Esialgu on need ainult mõtted.
Vetikast olen märkanud vähesel määral pruunvetikat ja mingid u cm õrnad niidid on veel ühe taime lehtede küljes. Mis niidid need on, heledad sellised?

Aa, sellest alumisest ääreribast veel. Ma sooviks ka kunagi näha muru seal akva esiääre juures, aga ei sooviks läbi klaasi näha taimede juuri.

Veel tahaks kiita veel uue põlvkonna puhastusmagnetit. JBL toodang.
Sellel on nimelt selline äär mis ulatub minu tingimustes puhastama ka selle alaääre tagant pinnaseni. Lükata tuleb piki alaäärt ja siis tõmmata magnet seinast lahti. Siis sisemine puhastuspadi tõuseb pinnale. Asja point on see, et juhul kui on mõni kivike sattunud puhastuspadja alla, ei kriimustu klaas. Seejärel vaatad padja üle, vajadusel loputad ja puhastad enne uuesti klaasi külge panekut.

Pilt

Peale selle on see väga tugeva magnetiga. Suutsin fotografeerimise käigus jätta sõrmenaha magneti vahele ja tükk oligi väljas...väike kaotus lugeja heaks tõestab magneti headust. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 17, 2009 07:41 
Akvarist

Ehk siis oled RO-ga case by case asjale elav tõestus :)

Tänud magnetile viitamast, mul sama ost ees.
Kuskohast hankisid ja mis hinnaga?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 17, 2009 11:20 
Akvarist

Ei saa täpselt aru nüüd, aga kas 100% veest on RO vesi? Või ikka segasid seda kraaniveega. Vastasel juhul ei kasva seal küll midagi. Peale mõningate üksikute erandite eelistavad taimed siiski mõõdukal karedat vett.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 17, 2009 01:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

tv kirjutas:
Ei saa täpselt aru nüüd, aga kas 100% veest on RO vesi? Või ikka segasid seda kraaniveega. Vastasel juhul ei kasva seal küll midagi. Peale mõningate üksikute erandite eelistavad taimed siiski mõõdukal karedat vett.

Esimesed testid näitasid Kh5; Gh 6. Ikka segasin kokku kraaniveega.

Magnet on pärit Tartu Betta kauplusest, aga eks neid müüb Kalake ka. Hind täpselt 400 eek, aga see oli 15mm klaasile. Usun, et väiksemad on odavamad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 19, 2009 01:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Akvaarium võtab akvaariumi kuju ehk sõnadeta lugu Vol 1
Tegelased: PVC plast, PVC liim, aidaukse hinged, arvuti ventilaatorid 12V koos toiteplokiga 5V, saag, augufreesid, poldid, mutrid, seibid ja loomulikult akva ise.

Pilt Pilt

Pilt Pilt

Pilt Pilt

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 19, 2009 04:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vesi:
Akva alustatud 16 päeva tagasi. Temperatuur 26*C. Visuaalselt mitte just kõige kirkam, aga paremuse poole läinud.
Lisandid kolm viimast päeva: Plant Nutrition 0,5ml/24h+ Ferropol 0,5ml/24h, Potassium 5ml/48h- seda kõike on arvatavalt vähe 750 liitri vee kohta. Kas peaks koguseid suurendama? Arvestades akva noorust?
Täna lisasin filtri sissevõtu avasee veel 3 pudelikest JBL Filter Start bakterikultuuri
Näidud: KH6;GH7; NH4 0,2; NO2 0,025; NO3 0; PH 7,4; PO4 0; Fe 0

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 19, 2009 07:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Pole paha :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 20, 2009 12:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Küll on ilus! =D> =D>

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 20, 2009 02:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud heade sõnade eest!
Akvaarium võtab akvaariumi kuju Vol 2

Pilt Pilt

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 21, 2009 02:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

MARKO kirjutas:
Lisandid kolm viimast päeva: Plant Nutrition 0,5ml/24h+ Ferropol 0,5ml/24h, Potassium 5ml/48h- seda kõike on arvatavalt vähe 750 liitri vee kohta. Kas peaks koguseid suurendama? Arvestades akva noorust?
Mis selles Potassium pudelis sees on ?

0,5ml Plant Nutrition ja 0,5 Ferropol / 24h on väga väike kogus, arvestades, et vees ei ole akva alustamisel peaaegu midagi kogunenud.

See kalkulaator http://www.fishfriend.com/fertfriend.html näitab, et Fe 0,1mg/L (mis võiks olla alguseks piisav) saamiseks selles veehulgas on vaja 110ml TMG (mis on koostiselt enam-vähem sama nagu Plant Nutrition või Ferropol). Edasine lisamine oleneb tarbimisest (veevahetus+taimede kasvamine) aga ilmselt ei ole alguses palju vett vaja vahetada ja taimed ei kasva ka väga äkiliselt, nii et jäädagi siis mõneks ajaks Fe 0,1 juurde. Seda taset peaks test ka näitama.

Muude lisatavate ainetega sama asi, et alguses nätsti algtase sisse ja hiljem natuke lisada, kui tundub vajalik.
Siit tabelist (Tänud tv) http://www.theaquatools.com/fertilization-calculator saab leida ainete kogused DIY segude jaoks. See küsimus on küll, et kui palju oleks alguseks hea (võib-olla NO3 5mg/L, PO4 0,5mg/L, K 20mg/L, Fe 0,1mg/L)
5 tundi valgust on alguseks küll. NO3 suhtes on erinevaid arvamusi, tundub et karedusega Gh-Kh-5-6 ei oleks üle 5mg/L NO3 vaja. Igal juhul on seda hiljem lihtsam lisada kui vähemaks võtta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 22, 2009 02:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

käpik kirjutas:
MARKO kirjutas:
Mis selles Potassium pudelis sees on ?

See on Seachem Flourish Potassium, mingi kaaliumilisand.

Akva on siis käigus olnud 3 nädalat e 19 päeva. Vesi on muutunud läbipaistvaks-kirkaks. Üle on elatud kerge "piimja vee" staadium.

Tänased lisandid 2ml Ferropol+2ml Tropic Plant Nutrition+ Seachem Flourish Potassium 5ml

Testisin seejärel vett raua sisaldusele. See istub ikka nullis, aga ega ma ei imesta ka.

Väetiste lisamisel hoiab mind ettevaatusele hirm vetika toitmise ees, sest valgust on endiselt suht lühiajaliselt 5,5h/24h. Ülejäänud aja on selline hämarus mis on seotud päevavalguse ja toa valgustusega. Akva pimendamisega valgustusvälisel ajal ei ole ma viitsinud teha. Teadupärast ju vetikale ei ole eluks ju eriti valgust tarvis. Kui on toitaineid vees siis näen ohtu.

Kuna nitraadid on endiselt nullis, siis otsustasin 7 barbuse ja 3 SAE veel kalu lisada. Biokoormuse tõstmine ehk aitab taimedele vajalikke aineid "toota".

Kuigi veenäidud ei ole taimedele soodsad, olen täheldanud nende kasvu. Ehk tasuks see panna pinnasesubstraadi arvele?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 22, 2009 04:27 
Akvarist

Mis kalade kooslust sa plaanid lõpuks?
Sul on elusuur kast, aga ära ikkagi korraga väga palju kalu lisa.
Võib hetkega sellise vetika pilve tuua, et siga ka ei näksi.
Ma paar korda olen olude sunnilsama koguse kalu lisanud nagu enne oli, korra isegi paar ahvenat rohkem - taimed ja kivid kattusid järgmiseks päevaks mingi habevetika laadse asjaga ja sellest lahti saamine võttis üle kuu.

Üles
 [ 398 postitust ]  Eelmine  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver