AzA kirjutas:
Ilma mõõtmisteta on raske öelda, kas lisaaineid on vaja või ei.
Üldiselt on värskes vees ka tõhusalt vajalikku kola - niipalju kui mina taimedega pusinud olen.
Tavaliselt kängub kasv alles kuskil 2-3 nädala pärast ja seda ilma substraadita.
Oleneb ju meeletult taimede vajadustest jne jne.
Aga oveall minule see äär meeldib, kui kivid vastas olev klaas kakaseks läheb on palju kenam vaade.
Ära unusta, et minu vesi on OR-st läbi käinud. Kogunes ju see pea nädal aega. Tõenäoliselt ei ole seal eriti midagi järel.
Tegin mõõtmised ja tundusid üsna loogilised.
NH4 0,3 (täna enam seetõttu ammoniaaki ei lisanud), NO2 0,025, NO3 0
Ehk pean Plant Nutrition
+ ostma hoopis ja seda tasapisi lisama hakkama 2 tilka 100 liitri kohta ülepäeviti esialgu.
Esialgu on need ainult mõtted.
Vetikast olen märkanud vähesel määral pruunvetikat ja mingid u cm õrnad niidid on veel ühe taime lehtede küljes. Mis niidid need on, heledad sellised?
Aa, sellest alumisest ääreribast veel. Ma sooviks ka kunagi näha muru seal akva esiääre juures, aga ei sooviks läbi klaasi näha taimede juuri.
Veel tahaks kiita veel uue põlvkonna puhastusmagnetit. JBL toodang.
Sellel on nimelt selline äär mis ulatub minu tingimustes puhastama ka selle alaääre tagant pinnaseni. Lükata tuleb piki alaäärt ja siis tõmmata magnet seinast lahti. Siis sisemine puhastuspadi tõuseb pinnale.
Asja point on see, et juhul kui on mõni kivike sattunud puhastuspadja alla, ei kriimustu klaas. Seejärel vaatad padja üle, vajadusel loputad ja puhastad enne uuesti klaasi külge panekut.
Peale selle on see väga tugeva magnetiga. Suutsin fotografeerimise käigus jätta sõrmenaha magneti vahele ja tükk oligi väljas...väike kaotus lugeja heaks tõestab magneti headust.