foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 398 postitust ]  Eelmine  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 12, 2009 06:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Teen siis esialgu nii, et otsustan pärast kaane ja jahutuse valmimist. Mõõdan temperatuurid uuesti nii kaane all õhu ja ballastide korpused.
Ei tahaks kohe tehtud tööd lammutama hakata. :) Nii on see valgusti väga kompaktne ja ei sõltu kaanest ega kapist ega muust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 12, 2009 07:18 
Akvarist

Pildi järgi tundub mulle, et sul on tihedalt üksteise kõrval koos. Nende vahel võiks suurem vahe olla ja ka nende alla võiks jääda ruumi nii, et õhks saaks liikuda. Seda konfiguratsiooni võib ka proovida nii, et liiteseadmed on lihtsalt lahtiselt või kuidagi ajutiselt kinnitatud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 12, 2009 08:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

tv kirjutas:
Pildi järgi tundub mulle, et sul on tihedalt üksteise kõrval koos. Nende vahel võiks suurem vahe olla ja ka nende alla võiks jääda ruumi nii, et õhks saaks liikuda. Seda konfiguratsiooni võib ka proovida nii, et liiteseadmed on lihtsalt lahtiselt või kuidagi ajutiselt kinnitatud.

Päris koos ei ole. On u 5mm vahedega. Kui veel isolatsiooni ja ballastide vahele mingi õhuvahe tekitada siis läheks kaas veel kõrgemaks. Hetkel on planeeritud 160 mm kõrge.
Eks muudabki veel midagi hiljem... praegused kinnitused on poltidega ehk suht ajutine kinnitus. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 01:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna oli tore päev mil mul õnnestus saada kasutaja martin504 käest
Echinodorus tenellust
Nymphaea lotus (zenkeri)
Cryptocoryne wendtii ''green''
ning mõni taim veel, mille nime ei tea.
Tenellust oli ka päris hulga nii, et sain tükikese muruvaipa istutatud. Keskosasse. Palju tänu! Olen rõõmus, et kast sai täiendust.

Mõned fotod siis "kodusolaariumist" mis peab taimedele hakkama elujõudu andma. Täna said nad juba 3 tundi. 6x80w ja 6x39w.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 09:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna, 10. päeval läksid uude kasti esimesed elanikud. "Tankistideks" olid 7 Barbus Tetrazonat ja 3 Siamese Algae Eaterit.
Kast ei ole valgustatud ja kalad tunduvad esimesel pilgul ok. Ega need liigid muidugi eriti põdejad ei ole. Seepärast siis langeski liisk neile.
Vesi 26*C; NO2 0; NO3 0
Olen viis päeva lisanud ammoniaaki (2tilka 100L vee kohta), et NH4 testi tulemus väikesel tasemel hoida.
Valgust 3 h.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 11:23 
Akvarist

Pildid: 3
Mina tegin ventilatsiooni termosensoritega. Öösel jäävad kohati suisa seisma (peab üle reguleerima, niiskus kondenseerub), päeval kütavad vajadusel kuni 1200 pööret minutis - valisin vaikseimad, mis võimalik nö tagantpoolt kinnitusega.
Ja käpikul on õigus, 2 kuuga on 1 75.- kroonine isend urisema hakanud - peab printereid lõhkuma hakkama.
Nii palju lisaks, et ventilaatorit ostes jälgi ka pöörete arvu nimipinge juures, suuresti sõltub müra just viimasest.
Näide:
Mul on selline ventilaatorike sahtlis, mis teeb 6500rpm 12v puhul ja on 80mm, kõrval konutab samade dimensioonidega isend 1200rpm.
Esimest sa ei taha naabrimehe pööningule ka mitte.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 14, 2009 01:53 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
MARKO kirjutas:
Valgust 3 h.

miks valgust 3 tundi ainult?
tundub kuidagi vähe.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 14, 2009 05:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

MARKO kirjutas:
aga mida teeb tagaseina lähedal tapeet niiskusega.

oman rippvalgustiga kasti, niiskus tapeedile midagi teinud ei ole...aga valgus küll, nimelt helekollane tapeet on täiesti valgeks pleekinud (umbes 20cm pikkune ja 2 cm laiune horisontaalne triip tapeedil)

noh see koht on koguaeg otsese valguse käes kah...kui otsene valgus tapeedile ei lange, siis probleemi ei tohiks tekkida.

Marko, co2 reaktor on hetkel unarusse jäänud...aga kui valmis saan, teen eraldi teema ;) (see on hetke vastus sinu privaatsõnumile)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 14, 2009 10:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

indrek kirjutas:
MARKO kirjutas:
Valgust 3 h.

miks valgust 3 tundi ainult?
tundub kuidagi vähe.

Hakkan lisama iga nädal tunni.
Tsiteeri:
Marko, co2 reaktor on hetkel unarusse jäänud...aga kui valmis saan, teen eraldi teema (see on hetke vastus sinu privaatsõnumile)

Ok, kivi langes südamelt....ma juba mõtlesin, et millega ma sind välja olen vihastanud. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 14, 2009 10:53 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
MARKO kirjutas:
Hakkan lisama iga nädal tunni.

jah, aga miks?
sest taimedele on sellest kindlasti vähe ja neid valgusega 'harjutama' ka ei pea.
sellise mõnusa hulga valgusega nagu sinul, võiks üritada imiteerida päeva tsüklit, et algul süttib ainult paar toru jne kuni keskpäevani ja siis õhtu poole jälle väheneks. (võibolla sul ongi see plaanis, teemast seda välja ei lugenud)

aga arvaks et sellisel 'ettevaatlikul' valgustamisel on taimede koha pealt pigem halb kui hea mõju.

valgustuse hulka ja tsüklit tuleb hiljem nagunii sättida, et leida 'see õige', kus taimed liiga palju ei saaks ja omal ka ilu nägemata ei jääks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 15, 2009 04:09 
Akvarist

Väga tubli Marko, projekt väga võimas! Ja mis peamine, tundub et peensusteni läbimõeldud. Respekt!!! :lol: :lol: :lol:

240l, JBL e900+JBLcp500. Hemichromis lifalili, Aeguidens rivulatus, Julidochromis marlieri, Julidochromis brundi,Thorichthys meekid, Pelvicachromis pulcher, Ancistrus.Sae. Magedat ja soolast vett kokku 3000l.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 15, 2009 04:42 
Akvarist

Pildid: 3
indrek: alustavas kastis on üsnagi mõistlik vetikapuhangute vältimiseks valgust järk järgult lisada, mitte kohe täismats särama panna.
Nimelt ei ole paar juurdumata närbu taime suutelised värske vee küllaltki suurt toitainete konsentratsiooni ära tarbima, seda teevad kiiresti vetikad, kui neile piisavalt valgust anda.
Mina näiteks teada tuntud rohelist vett oma kastis ei näinud, nüüdseks üle kolme kuu käinud. Kasutasin teist teed, ladusin veepinna ujuvaid taimi täis ja kasti istutasin megakoguse kiiresti kasvavaid taimi, millised ma hiljem eemaldasin.

Markole au sellise teema tegemise ja elushoidmise ning piltidega varustamise eest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 15, 2009 07:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pilt

Täna on jällegi rõõmus päev. Nimelt õnnestus akvarist Erwini käest saada suur hulk taimi. Olen tihti käinud silma puhkamas just Erwini taimetihnikus. Fotode kaudu siiani. Täna nägin kasti ka elusuuruses ja valik liike selle ilusast taimevalikust on nüüd ka minu akvas.
Tänud Erwinile! Teistele ka heade sõnade eest!

Viimati muutis MARKO, Pühapäev Mär 15, 2009 09:50, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 15, 2009 07:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

SUPPER ilus :shock: .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 15, 2009 07:58 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

mõnusalt innustab sellise asja jälgimine. vbl võtan ise ka kunagi samalaadse asja ette, kui ruumi rohkem kätte antakse. ja kuidas nyyd öeldigi - retsept selle eest, et siin raporteerid. jään siia edaspidigi hängima...

Üles
 [ 398 postitust ]  Eelmine  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver