Tänane päev akvaristika vallas möödus nii ja naa. Lootused saada täna akvaariumile valgusti peale, luhtus. Põhjuseks oli valgusti keskosale tulevate luminofoortorude ballastide puudumine Tartu kaubandusvõrgus. Ei ole vist ikka ni nõutav kaup, et provintsilinna elektripoodide laos hoida.
Õnneks tuli appi kasutaja renxx kes on alati foorumis silma paistnud oma abivalmidusega. Homseks on Tallinna Effexist saadetud 3 vaja minevat süüteseadet Tartusse. Tänu renxxile!
Tänase päeva ebameeldiv hetk oli kui juba paigaldatud 6x80w T5 toru ei soovinud kuidagi süttida. Uurisime klassivend Jackiga skeemi- kõik tundus õige. Nagu hiljem selgus, oligi skeem ja ühendamine õiged. Jack kahtles torude ühnduskohtades peadesse. Mina olin resoluutselt selle versiooni vastane! Hiljem pidin "sõnu sööma". Jack oli mõõtnud testriga ja hiljem visuaalsel vaatlemisel aru saanud, et viga on just
pesades!!
Nimelt oli tehases midagi untsu läinud. Abiks oli hästi peenikese kruvikeerajaga pesa kontaktide painutamine. Siis sai asi korda.
Kurioosne oli see, et mitte ükski kahest torust ja ühest süüteseadmest koostatud komplekt alul ei süttinud. Kokku oli ju kolm komplekti mis ükski ei hakanud tööle. Pärast kõiki ostetud pesasid uurides selgus, et iga teine pesadest vajasid kohendamist. Nüüd on sellega ok.
Erilist kahju sellest ei tekkinud kuna taimed istutasin täna u poolde vette. Taimed valisin saadavuse järgi, kasvukiiruselt sobivuse järgi alustavasse akvasse ja tulevase veetamperatuuri järgi.
*Limnophila aquatica
*Hygrophila corymbosa 'Siamensis 53B'
*Ceratopteris thalictroides
*Echinodorus cordifolius 'Tropica Marble Queen'
*Echinodorus bleheri (bleherae)
Akva ikka suhteliselt lage. Loodan "Betta" kaudu tellida, aga sinnani on aega, sest "Betta" teeb oma taimede tellimused üks kord kuus. Sellegi poolest olen otsustanud homsest valgustuse sisse lülitada. 2-3 tunniks esialgu. Veetemperatuuri hoian esialgu 26*C.