Kiilakas kirjutas:
Kõik muu on vägev ja ahvatlev, aga see RO on selle akva kohta küll natuke, isegi palju, lahja, minu arust vähemalt.
Päris hästi ei saa aru mida sa "lahja" all mõtled, aga ma ei pidanud tootlikumat/kallimat vajalikuks. See oli tõesti üks odavaimaid mis oli saada.
Konkreetne eksemplar toodab 4,5 liitrit tunnis (minu trassi survega ja vee temperatuudiga). Sellisel juhul oleks minu akva vajadus, kus on u 650 l vaba vett, u 35 liitrit ööpäevas. Järelikult peaksin RO tööle rakendama u 8 tunniks ööpäevas. Selle tarbeks ootavad mind Cargobussis Hr.käpiku poolt saadetud solenoidsüsteem. Pühade tõttu seda kahjuks uurida ei saa, aga homme küll. Sain ka kirja teel üksikasjalikud soovitused süsteemi paigaldamiseks.Palju tänu käpikule! Tema enda ehitatud süsteem näeb välja nii:
Aga kui Sa mõtlesid RO seadme resurssi siis analoogne seade on mul kasutuses olnud 14 kuud (tootnud 120 liitrit nädalas) ja on veel täiesti kasutuskõlblik. Ei näita veel märke väsimisest.
Uue akva juures peaks seade tootma nädalas 2x rohkem. Kui see 80 eur hinna juures tahaks aasta pärast vahetamist, oleks kulutus kuu kohta u 100 eek. No ei tea, aeg näitab.
Siinkohal olekski paslik küsida, et kas on kellegil kogemust analoogse RO ressursist.?