foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 398 postitust ]  Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 10, 2009 06:19 
Akvarist

Pildid: 3
järelikult meeldib keskkond.
paar nädalat ja on marjast ju tegelased käes.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 10, 2009 06:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

AzA kirjutas:
järelikult meeldib keskkond.
paar nädalat ja on marjast ju tegelased käes.

Jah, aga ma ei oleks iialgi seda peale kolimist oodata. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 10, 2009 06:48 
Akvarist

Pildid: 3
Paremasse keskkonda paigutamisel juhtub seda tihti :) Pole sugugi harv asi.
Aga õnnitlused muidugi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 10, 2009 07:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud head sõnade eest! Õnnitlusi võtan täna veelgi vastu, sest täna, 38. päeval jõudis NO2 testi näit nulli.
Seega kuulutan akvaariumi sissetöötamisetapi ametlikult lõppenuks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 10, 2009 07:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vot nii kõvad mehed on juba! :D

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 11, 2009 05:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

39.päev

Tagataustal ja klaasidel on näha kerget rohevetika ilmingut. Tark tabel ütleb:"Oota elutsükli lõppu, eemalda + veevahetus!"
Veevahetus ongi ööpäevas 4%, eemaldanud olen klaasidelt. Tagataustaga tegelenud ei ole, sest vähesel määral on see rohekas toon isegi huvitav. Ootan siis elutsükli lõppu. Valgus on olnud viimase nädala jooksul 8h ööpäevas ja ikka see u 700w u 750 liitri vee kohta. Seal ehk see vetika põhjus peitubki. Kas peaks valgus aega tunni võrra lühendama? :roll: No igal juhul ei pikenda praegu.
Mõned päevad tagasi märkasin ka filtri sissejooksu toru otsas vähesel määral halli juusvetikat. Tabel ütleb põhjuseks madala CO2 ja kõrge ammoniaagi. Ammoniaak kõrge ei ole (0,1). Praktikud räägivad, et null-tase ei olegi soovitav. CO2 keskmine (13,25 (ph 7,2;kh 7)) No panen mõne mulli juurde. Hetkel on JBL mullilugejas 47-48 mulli/min. No panen 60. Samas mõtisklen, et sellise suure kasti juures ei kulugi neid mulle niiväga palju.
Väetisi lisan ka ikka. Samuti hoian fosfaatidel ja nitraatidel silma peal.
Kalad tunnevad ennast hästi. Barbustel on vaja terve päev eputada ja mängida. Ka uued Discused on nädalaga harjunud. Söövad ja purjetavad uhkesti ühest otsast teise. Bootsiad nagu ikka hommikul pargivad kõhud täis ja seejärel vedelevad oma peiduurgastes. SAE-d töötavad usinalt terve päeva.

Tänan tähelepanu eest ja head homset ülestõusmispüha!

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 14, 2009 12:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

käpik kirjutas:
MH pirni mõtlesin seda:

http://www.musik-palace.eu/OMNILUX-HQI- ... 70114.html , kuigi ei ole näinud, mis valgus sealt tuleb. Igatahes on see ainus, mis leidsin 6400 ja 10000K vahel.

Täna siis jõudsidki Su soovitatud valgusallikad netipoest kohale.
Pilt Pilt

Ise ole visuaalse poolega väga rahul ja akva otsad mis olid enne pimedad on nüüd väga head. Natuke jäi isegi kripeldama see, et oleksin võinud keskele ka kolmanda planeerida. Kes ei mäleta milline mu valgusti välja näeb siis pisike meeldetuletus.
Tekkisid huvitavad varjud ja veepinna sillerdamise liikumine akva ümber. Foto ei suuda seda efekti kahjuks Teieni tuua.

Pilt

Esialgu doseerin haliide väga napilt. Kuni 1 tund valgustusaja jooksul. Plaan on hakata lisama iga nädal natuke juurde. Arvan, et poole tunni kaupa. Plaan on turgutada punaste taimede kasvu mille istutasin alul otse haliidide (pirnideta) alla. Siiani on need olnud teistega võrreldes hämaramas, kuigi oleks pidanud olema vastupidi. Pidevalt jälgin kuidas akva käitub. Vähesegi vetikailmingu suurenemise puhul läheb akva vana režiimi peale tagasi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 17, 2009 12:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

MARKO kirjutas:
Kiilakas kirjutas:
Kõik muu on vägev ja ahvatlev, aga see RO on selle akva kohta küll natuke, isegi palju, lahja, minu arust vähemalt.

Päris hästi ei saa aru mida sa "lahja" all mõtled, aga ma ei pidanud tootlikumat/kallimat vajalikuks. See oli tõesti üks odavaimaid mis oli saada.
Konkreetne eksemplar toodab 4,5 liitrit tunnis (minu trassi survega ja vee temperatuudiga). Sellisel juhul oleks minu akva vajadus, kus on u 650 l vaba vett, u 35 liitrit ööpäevas. Järelikult peaksin RO tööle rakendama u 8 tunniks ööpäevas. Selle tarbeks ootavad mind Cargobussis Hr.käpiku poolt saadetud solenoidsüsteem. Pühade tõttu seda kahjuks uurida ei saa, aga homme küll. Sain ka kirja teel üksikasjalikud soovitused süsteemi paigaldamiseks.Palju tänu käpikule![/b]

Tuleb välja, et pean oma sõnu sööma. Kiilakal kipub vägisi õigus olema.
Ma ei tea kust ma võtsin selle numbri 4,5 l/h, aga nüüd on see 2,5 l/h. See teeb ööpäevaseks tootlikuseks ca 60 liitrit RO vett.
Hetkel töötab mu veevahetus 16h/24h. Seega lisab süsteem vett 40 liitrit ööpäevas. Kuna ümberarvutused näitavad, et vaba vett on akvas u 750 liitrit ja aurumine kõike arvestades (ventilatsioon, valgustus ja veepinna suurus) on kuni 10 liitrit ööpäevas siis veevahetuse % kõigest 4. Nädala veevahetus oleks siis 28%. Aga suurt varu ka ei ole. Ütleksin, et piisav.
Peale selle, trassist tulevat karedat vett ei lisa hetkel üldse. Põhjuseks on kh näit (7). Arvatavasti teeb põhjakruus vett ise karedamaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 17, 2009 05:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

See seade peaks 90l/ööp välja andma, kui suur sul trassi surve on, sest tootlikus sõltub survest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 17, 2009 05:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul sama RO, nagu Markol ja aastaga on tootlikkus palju vähemaks jäänud. Trassi surve ikka sama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 18, 2009 12:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

ecolog kirjutas:
See seade peaks 90l/ööp välja andma, kui suur sul trassi surve on, sest tootlikus sõltub survest.

Jah, peakski. Trassi survet ma ei tea, aga seadme kasutusjuhend ütleb, et 92 liitrit annab ööpäevas 5*C veetemperatuuri juures ja surve juures 6 bar.
Vaevalt mul see surve nüüd 6 bar on, arvan. Temperatuur on 6*C. Vee temperatuur ongi minu olukorras põhiliseks takistavaks teguriks.
Juhendi järgi 4 bari juures ja 5*C-ga on 61 liitrit ööpäeva tootlikus. Mul on siis midagi sinnakanti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 26, 2009 06:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

8 täisnädalat
Täna oli ka esimene rohimine. Midagi saaks loovutada. On ka selle suure taimepuhma oksi. Kasvab kiiresti ja dekoratiivne. Ceratopteris thalictroides.

Pilt

Nädal tagasi sai vasakusse äärde "muru" juurde. Katsetan Glossostigma elatinoides'ga

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 29, 2009 01:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Arvan, et taim on Hemianthus callitrichoides ''Cuba'' mis on endale vetikahäda külge saanud nagu Karli nanoteemas. Lisan foto ja ootan soovitusi ja rääkimist sel teemal. Kuidas lahti saada?

Pilt[url][/url]

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 29, 2009 07:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui see on HC, sii on ta kuidagi naljakalt pikakas kasvanud. Tegelikult tahab HC rohkem üleval pool kasvada, põhjas talle väga ei meeldi. Kunagi katsetasin kah suuremas kastis (kasti kõrgus 50cm), põhjas ta lihtsalt oli (ära ei surnud, aga ei kasvanud ka), pinnale lähemale pannes hakkas ilusasti kasvma. Väikeses nanos on teda hea põhjas kasvatada, kuna seal on valgus lähedal.

Eks nende murudega on paras jama. ei aita ainult heast valgustuses, co2'st ja väetisest. ilusa muru saamiseks peab seda ka hooldama. Nagu oma teemas kirjutasin jäi mu lilaeopsise muru harimine natuke soiku, ja oligi jama majas. Eks seal tiheda muru vahel ole vetikal hea kasvada.

Mina paneks HC mingisuguse kännu külge, nii et taim saaks maksimaalselt veepinna lähedale, seal saab ta ilusti hoo sisse.

Seda vetikat saad eemaldada hambaharjaga.Hea on hari hõredaks lõigata, siis hakkab vetikas paremini kogu harjaste külge, ja saab ka niiöelda "kammida" (seda siis lilaeopsise puhul, HC tõmbab see kammimine ilmselt pinnasest lahti). Minul on hambaharja ots kinnitatud Eheim'i pikkade näpitsate külge, niiet ei pea isegi käsi märjaks tegema :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 29, 2009 08:45 
Vetikatõrjena olen seni kõige efektiivsema kasutuse leidnud JBL Clearmec plus näol. Endal kadus vetikas päevadega. Veidi kopeerin oma teemast:
"filtrimaterjalide segu põletatud savist ja spetsiaalsest vaigust, mis elimineerib kõik akvaariumisse tekkivad mürkained, mis toidavad vetikaid. Absorbeerib fosfaati, nitritit ja nitraati kasulikke mikroelemente eemaldamata. Savi poorne pinnas on puhastavate bioloogiliste bakterite kasvuks. Clearmec plus muudab akvaariumivee kristallselgeks, luues ühtlasi ideaalsed tingimused kalade ja taimede kasvuks."

Pilt

Lihtsalt lisa see kiht oma välisfiltrisse ja asi peaks tunduvalt paremaks minema. Endal pärast selle lisamist mingisugust vetikakihti tekkinud ei ole.

Matten

Üles
 [ 398 postitust ]  Eelmine  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver