Tänud vastajaile!
-Karl- kirjutas:
muru saamiseks peab seda ka hooldama. Nagu oma teemas kirjutasin jäi mu lilaeopsise muru harimine natuke soiku, ja oligi jama majas. Eks seal tiheda muru vahel ole vetikal hea kasvada.
Minul on hambaharja ots kinnitatud Eheim'i pikkade näpitsate külge, niiet ei pea isegi käsi märjaks tegema
Selge! Mul on muruga esimene kogemus-hakkan harima. Kuidas Sa kinnitasid näpitsate otsa? Näpitsate teise otsa või? Mis meetodil?
Tsiteeri:
Marko, see on Hemianthus Micranthemoides
Näedsasiis, paningi puusse nagu kahtlustasingi.
Proovin natuke seda hambaharja, aga kui ei, siis pügan ära.
Tsiteeri:
Vetika kohapealt - mul esines sama vetikas ja seda just mõnda aega peale akva käimapanekut. Abiks oli väetiste tasakaalu hoidmine ja paari SAE ja OTO palkamine - paari nädalaga sai vetikas tõrjutud.
Ehk see ongi nn lapsehaigused uues akvas. Tasakaalu ei ole. Veel on mul testides pidev fosfaadi puudus. Nii nagu kontrollin on puudus.
Matten, sellel JBL Clearmec plus karbil on märgid, et viib fosfaadid ja nitraadid alla, seetõttu ei saa ma esialgu seda kasutada. Nitraadid normis, fosfaati pidevalt puudu.
Samas, Chris, Lisan Excelit. Miks mitte seda otse vetikale lisada...teen ära!
Peale selle on probleem: ei saa kuidagi kh-d väiksemaks. Sooviks paar pügalat allapoole. Veevahetus on automaatne läbi RO sedame ööpäevaringselt u 10% . Trassist karedat ei lisa üldse, aga karedus ei lange. Kh mõõtes saan tulemuse 7. Ehk annab põhjakruus midagi välja mis karedust tõstab?