Tere! Olen Jaana, 15a. Elan Harjumaal, Nissi lähedal metsas
(oma muinasjutumetsas
)
Akvaarjumite vastu pole mul kunagi otseselt huvi olnud. kui kusagil oli akvaarium, siis vaatasin eseda natuke, aga siislihtsalt kui mingit asja. Olen olnud rohkem nagu metsapoole
..... ma mõtlen, et loomad ja linnud ja igast mutukad. Mu vanemal õel oli väike mull kuldkalaga, kes aastakese v sinnakanti suri ja sõbrad kinkisid talle sünnipäevaks (aasta tagasi) uue ja suurema mulli kolme kalage, keda nimetasid kuldkaladeks. Mõne aja pärast üks kaladest suri. Kolimise tõttu tahtis õde oma mullist lahti saada ja pakkus seda mulle. võtsin mulli omale ja kaasneva vastutusega tuli ka huvi. hakkasin kalade kohta uurima, kuna teadsin, et tegu ei ole kuldkaladega ja avastasin, et hoopis bettad on. sattusin ka selle foorumi peale ja leidsin nii mõndagi huvitavat. sain teada ka et mullis kalade pidamine on kalapiinamine ja kohe rääkisin sellest vanematele ja nõudsin akvaarjumit. varsit läksimegi linna... saime lubada omale vaid 54l. Ostsime samast ka kruusa ja FilterStart toote. vahepeal oli üks kala veel surnud. Kuristust tõime vennaga kive. Mõne nädala pärast tõi ema ka varem välja valitud taime ja kaks tigu. vahepeal oli ka viimane betta haigeks jäänud ja kala "jooksutamisega" sain ta tagasi ellu äratatud ja varsti sai ta akvasse. beta esimene reaksoon oli kohe tardumus.. vaatas ega ohtu pole ja ujus kiiresti mullist võetud ja talle tuttava notti varju. ja siis läks lahti tigude kiusamiseks ja nii mitu päeva. Päris rahule ei jätnud ta neid kunagi. varsti jäi ta uuesti haigeks ja suri. enne surma hakkas ta tõmblema ja ma teadsin, et sinne ei anna enam midagi parata, panin käe akvasse ja võtsin ta kätte.. mõne hetke pärast ta surigi (mu käe peal ta enam ei tõmmelnud, vaid lamas rahulikult) matsin ta õitseva kirsipuu alla. edasi läks mõnenädalaseks uurimiseks, mis kalu võtta, kui plju ja muud.Lõpuks läksimegi poodi ja ostsime ühe korraga 2platyt, 5neooni ja 2corydorast. Nad kõik elasid mul õnnelikult kuini ühe cory haigestumiseni, millega nüüd tegelen.
Kokkuvõtteks armastan oma akvat väga. ja unistan veidi suuremastki
Tuli vist liiga pikk lugi