foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 141 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 13, 2005 09:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tere olen Liina 18a Pärnust...Akvaristikaga hakkasin tegelema umbes 14 aastaselt.esimese akva sain naabrimehelt-kesd kinkis selle mulle koos kalade taimede ja ühe armsa vähikesega kuid vähk suri varsti ära...siis ühel päeval vend müüs selle 25kr eest maha...niisiis hakkasin paarkuud tagasi uuesti tegelema ja sama naabrimehe käest sain omale 80l akva...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 13, 2005 11:14 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Nüüd tasub ka ennast tutvustada, sest üks enda jaoks suurem akvaarium sai valmis komponeeritud, 130L. Seda siis elukaaslasele kingina nii oma suurest huvist kui ka kaasa huvist.
Kõike seda alustasime aasta tagasi, kui kaasa sugulaselt sai laenatud 20L kast koos kõige muuga.
Hetkel 130L panorama tüüpi kast kuldkaladega ja päristaimedega. 20L kast maimukas, antsude ja corydorastega.

Kuigi mõned on väitnud, et kunagi ei tasu netis oma nimega ringi kolada, siis mina olen seda teinud, sest enda arust on mul üks igavesti tore nimi, mida seni kohanud veel ei ole :D . Ehh, nüüd oli küll enese kiitmine, aga tühja sest.
Olen värske baka-kraadi omanik, seda siis TÜ kaasabiga. Hetkel tööl riigiametnikuna, vaatab kauaks :twisted: . Kaasa TÜ-s Õpetajate Seminaris alglassiõpetajaks õppimas.

Sellised me siis oleme.. 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 14, 2005 03:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

tere!

minu nimi on meriline. ma elan tallinna lähedal jüris.esimese akva sai sünnipäevaks koos kuldkaladega,nii see huvi kalade ja sellega kaasneva vastu tekkis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 21, 2005 07:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen Anneli,30a,elan ja töötan pärnus.Alustasin akvaariumi pidamist umbes 5 aastat tagasi.Unistuseks on suurem akva ca 100-200l.
Alustasin tühjast kohast,teinud apsakaid,aga aastatega tulevad kogemused ja palju abi on ka olnud sellest foorumist.Akvaristikast sai mu hobi.

Viimati muutis Angeli, Neljapäev Juul 20, 2006 04:20, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 04, 2005 03:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina olen Laura, hetkel 14 aastane, Tartu linna elanik. Pilti ma endast siia ei anna, aga kes tahab näha, kontakteerugu MSN'is.

Hobidena tegelen
kunstiga (kirjutan luuletusi ja jutukesi; joonistan ja voolin)
kokkamisega (keegi pole veel nurisenud ega ära surnud;))
lugemisega (meeldivad raamatud "Maailm ja mõnda" sarjast, Terry Pratchetti ja Roald Dahli looming ja muu ulme ning noorsoo kirjandus)
surfan netis (külastan iga päev akvaristikafoorumit, Nordinhot ja DeviantArti)
looduse uurimisega (lemmikaine on bioloogia:P)
keelte õppimisega ((praegu õpin intensiivsemalt inglise ja vene keelt (esimene on muidugi ammu selge:P), tutvun prantsuse, itaalia, saksa ja flaami keeltega)
filmide vatamisega (kohaliku Rimi hypermarketi videolaenutuse teenindajad tunnevad mind ja ütlevad tänaval tere)

Ka lemmikloomade pidamine meeldib mulle. Olen pidanud papagoisid. Praegu on kass, villakhiir ja kalad. Kalade valik on kirjas signatuuris:) Taimi ma identifitseerida ei oska, aga eks seda veel vaatab..

Praegu ootan talve, siis lubavad vanemad mul suurema akva hankida. Praegu mõtlen tõsiselt DIY peale.

Viimati muutis saurlygien, Esmaspäev Okt 24, 2005 01:39, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri: Kes ma olen?
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 07, 2005 02:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina olen Kersti 20 a. Hetkel õpin ja töötan Tartus.
Akva on nüüd aprillikuust.
Nii et üsnagi roheline veel. :mrgreen:
PS! Udused pildid on tingitud laenatud digikast, mis osutus kiidetust s.....ks :evil:
Aga nu vähemalt saab mingit aimugi minu akvast :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 27, 2005 05:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina olen Margus, Viljandist, olen 21 vana ja ikka veel õpin.
Mitte kauaks, kohe peaks asjad korda saama... (loodetavasti)
kooliga on jamasid olnud. Mind on tohutu laiskusega õnnistatud :lol:
Hobideks siis Akvaristika, Kunst , Sport

Pikemalt siis:

Akvaariumit olen pidanud alates 14 aastaselt, tollane klassiõde andis vähe õpetusi, lisaks kalu, taimi jne... omal oli kodus olemas stagna aegne metallraamiga 30 liitrine akvaarium... sai seal siis gupisid ja mollysid kasvatatud... 3 liitrine purk oli maimuparadiisiks.. kalu sai antud ära loomapoodidesse või siis sugulastele/tuttavatele.. tigusid oli hullusti, skalaare paar..kolimisega jäin ilma neist... mõnda aega siis ei tegelendu, kuni uues kodus asjad paika saime... Ostsin uue akvaariumi, siis oli see 45 Liitrine otsustasin samu kalu pidama hakata... edasi juhtus see mida ei osanudki oodata... Kingiti täisealiseks saamise puhul punakõrv ilukilpkonn... kuna uut akvaariumit talle polnud, mõtlesin et ei tee paha ta kalade juurde panna... Õnnetuseks polnud varsti enam kalu alles...
ilukilpkonn saab nüüd kohe 3 aastaseks... Ka on olemas suur 210 Liitrine akvaarium.. kus peaks kõik talle eluks vajalik olemas olema... Aga hing pole rahul... kalu tahaks tagasi... ei julge riskida. Konn on ka armas...

otsustan siis konnakese ära anda... et kes tahab, tulge võtke, annan tasuta, ei mina raha taha... kilbi pikkuseks 11 cm küünte järgi tegin ise kindlaks et isane on, peaks olema kah, pole loomaarstil käinud temaga...
igatahes on ta olemas ja ma enne kalu koju ei too, kui keegi mu jukut ära ei vii...

kunstiga siis olen tegelenud lasteaiast saati... loodus olevat mulle ande andnud, veel pole seda jõudnud arendada kuskil kunstikoolis ega ringis, palju töid on sünnipäevadeks ära kingitud. Paljud on salgongidesse müüdud... ja mõnus kogus ka ajalehtedes avaldatud... oma galeriid ei julge avada, kardan avalikku arvamust ja liigset kriitikat :lol:

sportida meeldib, 13 aastaselt läksin sõudmise trenni, ja meeletult meeldivad spordialad mis on seotud veega, ujumine kaasaarvatud...
niipalju siis minust... olevik on hetkel suht segane, ja ega kunagi ei tea mis tulevik toob :)

päikest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 23, 2005 05:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen Liisa. Sain just 14 aastaseks.(septembris) Õpin 8b klassis. Koolis läheb mul normaalselt, kuigi vahest olen kohutavalt laisk.

Akvaristika vastu tekkis mul huvi suvel(2005), kuigi ta oli varem ka, aga siis ma polnud veel nii vaimustuses. Esimeseks akvaks, nagu paljudelgi oli pisike 10 liitrine purk, kus elasid rõõmsalt kaks teokest ja taimed. Nüüd sain nad 45 liitrisesse ümberkolitud. Veel on mul 60 liitrine valmimas, tema kallal on vaja veel natuke nokitseda. ;) Kaladest pean hetkel ancistrusi ja guppysi. + õunateod.

Muudeks huvideks on mul rotid ja õige pea lähen ka trumme mängima. ;) Koerte ja kasside varjupaiga aitamsiega tegelen ka veidi. Kui aega leian, loen raamatuid, aga kooli meeletu tempo ja kodutööde tõttu pole see eriti võimalik. Vabal ajal olen palju sõpradega ja meeldib jalgarattaga sõita. Laulan ja joonistan vahest. Meeldib kodulehekülgedega jännata. Muusikat kuulan palju. (placebo, sõpruse puiestee, dägo, vennaskond)

Kui on veel mingeid küsimusi, siis küsige julgelt. ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 08, 2005 09:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nimeks Ott, elan ja õpin Haapsalus. Kõigi eelduste järgi peaks minust tulevikus saama 1-6 klassi õpetaja ,aga eks seda näitab aeg.
Akvaristika hakkas mind huvitama 2005 aasta suval, kui nii palju raha käes oli, et oleks võinud akvaariumi osta. Õnneks sain õemehelt tutika klaaskasti, millese nüüd aegamööda täiendusi olen teinud.
Hetkel elab seal kastis 2 anstu, 3 minoori ja mõned gupid. 2 suurt õuntigu on kah ja nende järelkasv.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 12, 2005 12:04 
Akvarist

:(

Viimati muutis kadikuldnokk, Kolmapäev Nov 30, 2005 09:50, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 16, 2005 11:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Inimesenimi on mul Viljo, kuid kõik kutsuvad ajaloolistel põhjustel Yep'iks. Asukohaks peamiselt Tallinn ning vanust momendil 26 aastat.
Töötan firmas YEInternational AS (endine A-Kaabel) Lan/Telecom tootegrupi müügijuhina. Lisaks oman väikest itfirmat, mis tegeleb arvutihooldusega.
Ja last, but not least -nagu mõnigi mu avatari järgi on ilmselt kahtlustanud, tegelen veidike ka plaadikeerutamisega. Need, keda klubimuusika huvitab, on vast kursis ;)

Esimene akvaarium oli 45L. Selle sain nii, et 2001 aastal maksti veidike suurem kvartalipreemia, mille otsustasin kasulikult ära kulutada. Kuna nooruses sai küll tiigis, küll plekkvannis, küll julmalt lekkivas (25L ja 24 tunniga kadus 6-7 liitrit) akvaariumis igasuguseid kalu kasvatatud ning peale keskkooli oli lausa soov minna EPMÜsse kalakasvatusega seonduvat õppima, siis loogiline käik oli juhuslikult silma jäänud Tatari tn. Retisse.
Lõin pleki laiaks ja paari tunni pärast oli mul töölaual klaaskast, kus loksus vesi ja kuhu mõne päeva pärast asusid elama mõned mollid, ants ja paar tigu. Valgustuseks panin omaarust ägeda tavalise laualambi, mille tulemusena ilmselt hävines ka soetatud roheline. Siis avastasin häkkerina kuskilt ee.hobi.akvaristika newsgrupi ning hakkasin "õppima".

Möödus aastake, kuni maksti järjekordselt päris kopsakat kvartalipreemiat. Siis oli loomulikult vaja ka see ära kulutada. Sama Reti pood müüs mulle 120 L juweli, mis oli vahepeal täiesti ülerahvastatud jne. Ei puudunud ka kogemused bba ja muu ebameeldiva heinaga. Ise ehitasin selle kaane alla ühe lisalambi ja harvendasin kardinaalselt ka kalaseisu.

Eelmisel nädalal vahetas arvuti mu magamistoas välja uus 250 L kast, kuhu ehitasin nii aluskapi, kui valgustuse koos pleksiklaasist kaanega.

Kokkuvõtteks: andsin endale püha lubaduse, et teen ka mingi lihtsa webi, kus uue kasti elu kajastan.
Aadress saab olema www.strohclub.ee/akvaarium.

Ja käesolevaga lõpetan enda pikaleveninud jutu:
.

Päikest!

Üles
 Teema pealkiri: elulugu
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 16, 2005 02:09 
nimi, vanus ja mis kalad on kogu aeg nähtaval olnud
leiba teenin sõdurina ja spordist meeldib joosta :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 30, 2005 05:33 
Akvarist

Tervist!
Mina olen Kaja ja töötan lasteaias. Hetkel on minu hoole all neli akvaariumi - 2 väiksemat ja 2 suuremat.
Lapsepõlves oli meil 100 l akvaarium, mis 1986 aastal tulekahjus hävines. Siis sai tellitud ~300 l akvaarium, kust kõik see vesi põrandale voolas (koju toojad unustasid öelda, et akvaarium alles valmis saanud ja tahab veel kuivamist) :evil:. Põrandakatete üles kiskumine ja mitme kuuline elamise kuivatamine võttis tükiks ajaks suure akva isu ära. Suurema akva soetasin uuesti alles 2002 aastal, kuid teadmised kaasaegsest akvaristikast on veel väga vähesed :oops:. Akvaariumis on olnud seni vähem nõudlikud kalad (karpkalad, loorsabad, kogred, mõõksabad jms.) ja seepärast pole veetestide jms. kraamiga seni eriti tegelenud.
Praegu on kaladest: skalaarid, guraamid, "antsud" ja erinevad eluspoegijad ; taimi on 10-12 liiki, millede/kellede nimetusi kõiki ei teagi.

Viimati muutis kaja, Reede Juul 06, 2007 11:58, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 05, 2005 02:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen Janne ja terve elu alati mingid akvad kodus olnud. Lapsepõlves kuskil 9-10 aastasena tundus see nii tüütu, sest akvade puhastamine lükati sujuvalt minu kaela. Kui kunagine suur raamiga akva lekkima hakkas ja ära visati siis hingasin kergendunult. Siis tuli selline kena ajavahemik kus akvad olid ainult ema juures ja mina transportisin sinna kalu( ema Hiiumaal). Siis tekkis vajadus Tallinnas kah hooti neid enne viimist hoida ja voilaa, saabuski esimene 56l akva. Siis tekkis sinna mõni kala kes sai armsaks ja kellest nagu lahkuda enam ei tahtnud ja siis need kalad paljunesid ja kasvasid ja ei mahtunud sinna enam ära ja sai suurem ostatud jne, jne, jne - ja siis avastasin, et köögis on köögilaua asemel kah juba akva tekkinud. Tütar kah ei nurisenud - kellele siis ei meeldi elutoas teleka ees süüa. Köögilaud sai ikka tagasi oma kohale ja see akva Hiiumaale. Käin seal niikuinii iga nädal ja vahe on selles, et seal on rohkem ruumi. Kaks akvat mu lemmikkaladega jäid Tallinna ja Hiiumaal siis terve suur tuba neid täis. Kui nüüd koju arvuti kah sain siis akvaristi foorumist on saanud A ja O. Tänud tegijaile. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 08, 2006 09:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere siis ka minu poolt. Olen Uku ja akvaariumi pidamine on saanud nüüd siis jõuludest ka minu "hobiks". Üsna tahtmatult läks nii, aga kuna sai tüdrukule jõuludeks kingitud 112L akvaarium, siis pisem jäi üle (70L) ja tema abiga on nüüd ka mul akvaarium kodus ülesseatud :) Tegelikult hea variant... jääb oluliselt palju lollusi tegemata ja foorumisse postitamata, kui valvas silm kõrvalt juhendab. Aga hing ihab juba praegu suuremat akvaariumit (kuskil 200+L), et saaks oma kahele botiale veel võtta juurde paar liigikaaslast ... ning, et üks tarbetu aknalaud saaks sisustatud (parem kui telekas). Varem olin samas üsna kalade vastu (pai teha ei saa ja kuuldu järgi on pidevalt mingi jama ),aga erinevalt kassist on võimalik kalad ära anda ja akvaarium maha müüa (huvi kadumise korral).

:lol:

Üles
 [ 141 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver