foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 141 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2004 07:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

ee...tere

olen sven ja olen 14. aastane. akvaarium(juwel rekord 96) on mul olnud kuskil 3 aastat.
ma kardan, et mul on siit kõige igavam akvaarium. muidugi kavatsen oma akvaariumile elustaimi osta ning mingi dekoratiivse eseme sinna panna, aga lossi jätan alles!
kalad:
1 guraami
1 skalaar
2 põhjakoristajat
4 kirsspuntiust
5 tigu ja kohe hakkab neid juurde tekkima :wink:

http://www.zone.ee/miil <- mõningad pildid kaladest ja akvaariumist

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 14, 2004 11:00 
Akvarist

Räägin siis ka endast:

Nimeks on Norman, vanus 14, elan pärnus, akvaristikaga olen tegelenud varsti 1 aasta ja tundub, et asjad hakkavad paremuse poole pöörama :D .

Muudu huvid on: Sõudmine, väitlemine, ajalugu, olümpiaadid, poliitika ja kirjutamine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 05, 2004 12:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Merit, 16, Tallinn
Akvaarium on kast. 70 liitrit. Selles elavad gupid, ancristused, rasborad, guraamid ja tigu.
Akvaristikaga alustasin... mitu korda olen alustanud tegelikult. Esimene kala oli ogalik.. umbes 11 aastat tagasi. Elas päris kaua mul.
Muidu.. käin koolis. laulan. mängin kitarri. kirjutan.
Kalad meeldivad mulle sellepärast, et nad ei räägi midagi. :)

Viimati muutis Clyte, Pühapäev Nov 28, 2004 11:05, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 11, 2004 11:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

tere ,olen Paul 30.a.
kaladega hakkasin tegelema4-5 aastat tagasi.esimesed kalad olid guppyd ja teleskoobid.aegapidi olen akvaariume juurde kogunud.hetkel 4 :37L,84L,107Lja123L.vahepeal oli kuus kui mul õnnestus kuldkalu paljundada,kõik akvaariumid on mul elus taimedega.paljundada on mul õnnestunud kõiki eluspoegiaid ,antcistruseid,kuldkalasid,mõnesid ahvena liike.nüüd tahaks proovida skalaare paljundada.paliud nimetavad mind kala hulluks ,aga ise ma arvan et ma võtan oma hobi lihtsalt tõsiselt.

200L.Amazonas oskar ja plecod
106L.mollid barbused

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 09, 2004 09:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Naine oma parimais aastais :lol:

Ei tööta, logelen kodus... praegusel hetkel kolmanda lapsega :D Jee, küll ma olen tubli...

Teismelisena sai kunagi mingi 45L akvat peetud aga siis tuli suurde linna kooli minek ja nii see akva jäigi saatuse hooleks :shock: Vahepeal sai ostetud veel see loomapiinamise purk kuldkala ja ühe tehistaimega aga no võite ise arvata kui raske oli seal seda värki tasakaalus hoida. 1.5a hiljem heitis kuldkala hinge kuid enne veel oli tõotanud talle, et ostan suure akvaariumi. Tema silmad seda muidugi enam ei näinud...

Kuid kui maja sai ostetud siis tuli esimese asjana sisse ka 100L akva, tuttav tahtis ära visata ja sai see siis endale krabatud. Selline vana, raamiga, aga ajab asja ära. See siis 2a kenasti mulisenud ja nüüd plaan osta veel suurem 8)

Taimed: Bacopa caroliniana, Ceratopteris cornuta, Narrow Leaf Giant Hygro (Hygrophila corymbosa 'Siamensis'), Hygrophila polysperma, Vallisneria spiralis "Tiger", Pistia stratiotes ja veel mõni väga levinud roheline oks

Kalad: skalaarid, SAE, tetrad, ancistrus, guraami, blue & orange zebra, gupimaimud ja mollymaimud... õunateod

Fotikas on jama, aga üldmulje saab kätte http://x.it.pri.ee/gallery/album27/aci

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 17, 2004 11:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere!

Olen Heinar ja elan Rakvere külje all. Vanus hetkel 33 ja nagu nimest aru
saite olen meessoost :wink: .
Töötan panganduses ja olen it (~10a) inimene. Töö iseloomuks kontori võrgud,
sularaha automaadid, makse terminalid jne.

Esimene kokkupuude akvaga oli vene kroonus. Puhkepäeval aeti kõik "leninskajasse" tv vaatama.
Me paari eestlasega läksime"bõtevajasse" ja
istusime seal suht väikse ja väsinud akva ees, ning lobisesime. Nii need
puhkepäevad möödusid.
Sealt see pisik tegelikult ei tulnud.
Naisega sai mõned aastad tagasi Toila sanatooriumis käidud. Seal oli päris
suur akva ja tundus päris vinge.
Kaalusime kohe koju ka midagi taolist muretseda, aga asi venis ja sinna paika ta jäi.

Nüüd siis lõpuks sai asi käsile võetud ja tänu mairo22-le on kodus
ilutsemas oma akva 160l. Hetkel kalu ei ole, aga taimed juba hõljuvad
oma võlus. Tänu loomulikult Teile, kellelt need taimed pärinevad.
Kes viitsib võib pilgu peale heita [/url] http://www.album.ee/bendi [url][/url]

Viimati muutis HB, Pühapäev Aug 29, 2004 10:21, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 24, 2004 04:38 
Akvarist

TERE!

Olen Annika ja elan võrus.
Mul on 80l. akvaarium.
Seal elavad: 2(sinist)gurami, põhjakoristaja,kuldkala(pärlikõht) ja teod.
elustaimed.
Akv. sain jaan. 2004a.

Viimati muutis anka, Reede Jaan 07, 2005 07:07, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 31, 2004 11:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere akvafännid!
Olen Marko, elan Tartus .......vanust hetkel 24
Oman 200L akvat......ostsin selle ülikooli teisel kursusel.

Üldiselt olen läbi ja lõhki reaalkallakuga inimene.....TÜ materjaliteaduse lõpetasin 2002a. ja nüüd looderdan keemia magistratuuris :lol:
Töötan Tartu teaduspargis keemik-tehnoloogina superkondensaatoreid ja nanomaterjale arendavas firmas....
Hobideks on akvaristika ja pürotehnika......taevast valgeks lasta on väga lõbus 8) :lol:

Akvapisik on mul sees olnud nii kaua kui üldse mäletan.......juba väga varasest lapsepõlvest olen akvaariumi pidamisega tegelnud. Alguses oli mingi pisike 30L raudraamiga purk, siis sai tuttava käest 100L kast "laenatud", edasi tuli juba praegune 200L kirst ja nüüd on plaanis 350L purk püsti lükata......tegelen sellega lähima kuu jooksul, kui finantsiga õnnistab :lol:

Välja näen selline:
Markx Viljandis:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 10:47 
Akvarist

Olen tegelikult Peeter ja alles 45 a vana. Elan ja töötan põhikohaga Tartus ning tegelen meditsiinitehnikaga.
Kui varem olin ise suht kõva pühapäevakalamees, siis peale maakodu hankimist 3 a tagasi meeldib rohkem pealt vaadata, kuidas kala kasvab ja kits ojal joob :). Kalapidajaks hakkasin kaks talve tagasi, kui eelneval sügisel kaevatud tiiki Ilmatsalust kaheaastased karbipojad tõin. Harilikud ja peegelkarbid segi. Ja üks juhuslik latikas (ei tea kas teda ära tunnengi kui vastu tuleb...). Eelmiseks sügiseks kaalusid mõned kõhule ohvriks toodud isendid ligi 2 kg. Sellel suvel oli mõlemat liiki karpidel mõningane järelkasv (hoolimata kalateadlaste skeptilisest hoiakust) ja nüüd kihiseb tiik näljastest maimudest (kisavad: anna saia!!!).
Siin nooruslikus seltskonnas vist ainuke, kes akvaariumi ei oma (veel!...), aga et kalade pidamine rohkem lõbu kui toidu pärast, sobin ehk akvaristiks siiski paremini kui toidutare.ee foorumisse ;) Eks ülepäeva tiigil jää lõhkumine ole ka peaaegu sama raske ja vastutusrikas töö kui akva seinte poleerimine ja taimede istutamine...
Hetkel tegelen projektiga "Kala talvex tuppa", mis tähendab mingi hulga maimude keldrisse kahte 200l tünni majutamist. Nimelt tuttava kalaspetsialisti arvates ei ela nii hilja suvel ilmavalgust näinud maimud iseseisvalt talve üle. Elame-näeme..
Mõningaid pilte mu tiigis leiduvatest elukatest ja muidu kenast loodusest võib hetkel leida http://www.pilt.ee/mygri

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 13, 2004 03:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nimi on Kadi, vanust 20 ning elan ja õpin Tallinnas.
Kodus on momendil 125L akvaarium kuldkaladega (lisaks 1 ancistrus ja 1 coridoras). kalu kastavanud aastast 99, seega pea 5 aastat juba (põhiliselt kuldkalad, kuid läbi on proovitud ka kõik teised väikesed kalad kuna vahepeal oli käigus lausa 3 akvaariumit kaladega). muidu oli plaan käiku lasta ka 50L akva kahe teleskoobiga, kuid eks näis, mis sellest ideest saab ;)

momendil olen üliõpilane, õpin psühholoogiat. pean kodus veel lisaks rotti, merisiga ja kohati on ka koer külas =)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2004 01:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ja tere ka minu poolt!
Minu nimi on Marianne ja töötan trolli juhina.Akvaariumit hakkasin pidama hiljuti ja suht kogematta.Nimelt oli sugulastega jutt,et peaks käima panema 40 liitrise akvaariumi,mille peale üks neist küsis,et kas ma oleks nõus võtma asumisele tema töökaaslase terroristliku iseloomuga kala,kuna mul teisi kalu polnud olin ma nõus(minu kõige suurem viga!)Ootamatult toodigi vastu ööd kala 3 L purgis,tegu oli suure skalaariga,aga ju on mu kaladel olemas kaitseingel,sest nad elavad ikka veel :roll: Siinkohal tahaks tänada kõikki siin foorumil olijaid,tänu kelle nõuannetele sai paanilise kiirusega kokku pandud uus suurem akva =D>

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2004 10:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere ka mu poolt!
Tamps Põlvast olen ja 38 juba vana. Elektrik olen kah - kui kedagi huvitab.
Esimene akvaarium oli veel Tallinnas ( ca 15 a tagasi) elades kooli ajal - 40L ja igasugu kalu oli - nüüd meenutades imestan et kuidas see asi mul üldse nii kaua töötas. polnd tollal miskit filtrit saada ega... tegin ise kuidagi nii et kompressorist tulev mullide juga püüti osaliselt labori klaaslehtrisse mis tiris koos õhumullidega ka vett üles fotovannikesse kus oli shvamm ja põhjast nirises vesi jälle kasti tagasi...
Hobi vastu huvi tekkis üha hea sõbra (kunolaan siin) toetusel

nüüd siis allpool toodud varustus

240L / Hydor Prime 30 kanister/ Resun 100W+ Aquael 100W/ 2 X 30W valgust( üks spets taimede toru)/3 kirjut mollit,3xGuraami, 4xneoon,2x Skalaar, Platydoras costatus, Synodontis,2X Ancistrus/Cryptocoryne jm.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 02, 2004 11:24 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Nimeks Martin, 22 hetkel, elan Tartus. Leiba teenin masinate tehnikuna. Kaladega olen umbes 9 aastat tegelenud. Selle ajaga on mul igasuguseid tegelinskeid seal ujunud. Guppysi ja muid muloskeid. Alustatud sai kunagi 5 liitrise kuppel akvaga, esimene akva.. põnev oli, mis sellest et kalu moonutas. Pärast seda sain endale 10 liitrise metall raamistikuga vene akvaariumi. No sinna sai juba nati rohkem kalu panna.. Tekkisid esimesed loorsabad ja corydorased. Kuna 10 liitrine jäi ikkagi väikseks, siis sai muretsetud endale 50 liitrine, mis nüüdseks on ära antud. Peale seda sai ostetud 112 liitrine, mis käis mul u. 3 aastat ning peale seda sai ostetud 200 liitrine.

Viimati muutis martin504, Pühapäev Mai 27, 2007 03:37, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 03, 2004 12:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

nimi on mul Raiko.Elan valgas ja õpin valgamaa kutseõppekeskuses 1.kursusel laomajandust.Kaladega olen tegelenud varsti aasta,omasin soovi omandada akvaariumi juba enne, kuid millegipärast ei täitnud ma seda unistust.Akvaariumiks on mul ise leiutatud 40liitrine kast.Viimistlus ilus pole kuid vett peab.Kalu on olnud mul kokku 6 neist kaks on nüüdseks surnud.hetkel oman 3. mõõkkala ja veel ka skalaari, mille ma annan ära,ei soovi lihtsalt loomapiinaja olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 06, 2005 12:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen Ingrid, hetkel 13 ja elan Tallinnas.
Akvaarium on 40 liitrine ja sealsees 2 kuldkala, 2 põhjakoristajat ja neli neooni. Akvaariumi sain eile niiet alles algaja;)

Üles
 [ 141 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver