Pets kirjutas:
Kergitan korra teemat: Kuidas taimed sellisele 5 päevasele pimendamisele vastu peavad. Kas tuleb karta halvimat (väljaminekut) või kiduvad nad ainult veidi ja siis korras jälle!
Minul pole pimendamiste käigus ükski taim välja läinud, küll on mõned neist üsna pikaks veninud ja osa Cryptocoryne liike kasvas nende päevadega väga ilusaks. On kuulda olnud et mõnel on taimedega osaliselt ka kehvasti läinud, kuid enamasti tegu valgusnõudlike taimedega kes juba enne kehvas seisus "rohelise vee" poolt blokeeritud valguse tõttu.
Pets kirjutas:
Nimelt on mul vesi kergelt hägune(rohekas) ja taimelehtedel ja pinnasel rohevetikas. Kalad söövad seda pidevalt, aga jagu ei saa. Kas on mul liiga palju valgustust või liigselt toitaineid, mida taimed ei suuda ära tarbida.
Pakuks et nitraate on liiga palju. Testida on igal juhul mõttekas, milleks oletada kui on võimalik täpselt kindlaks teha. Samas kui on juba "roheline vesi" siis võib juhtuda ka nii et testide järgi pole enam midagi liigset (tegelikult nii fosfaadid, nitraadid kui raud võivad näidata lausa nulli), sest need vetikad mis "rohelist vett" tekitavad panevad kõik pintslisse, vähemalt on mul nii olnud.