foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 141 postitust ]  Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 30, 2005 02:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

5 päeva.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 30, 2005 02:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sain rahuldava vastuse 8)
Aitähh! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 30, 2005 08:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei hakkand uut teemat tegema.küsin oma küsimuse siin ära.kas kalad elavad selle 5 päevase paastu üle või peab mingi nipiga meid toitma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 30, 2005 08:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Elavad väga hästi üle.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 30, 2005 10:39 
Moderator
Kasutaja avatar

kas tõesti elavad ilma toiduta 5 päeva üle :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 30, 2005 10:57 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
elavad jah - vees leidub silmale märkamatuid mikroorganisme ja vetikat, millest kalad sel ajal toituda saavad

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 30, 2005 11:03 
Moderator
Kasutaja avatar

selge, siit sai küll midagi kõrvataha panna ,kuigi veel selliseid jamasid pole olnud, eks nad tulevad, kui suur akva valmis saab, siis oleme vähemalt valmis :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 29, 2005 04:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Huvitav kas oleks mõttekas tuua jõest või järvest juba kasulike bakteritega vesi koju, lasta pisut seista ja siis akvasse????????

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 12, 2005 10:31 
Akvarist

Huvitav kas aktiivsüsi ei aitaks rohka vee vastu, mul endal ka sellega probleem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 12, 2005 11:15 
Moderator
Kasutaja avatar

poseidon kirjutas:
Huvitav kas aktiivsüsi ei aitaks rohka vee vastu, mul endal ka sellega probleem.

Mõned on tõesti väidetavalt saavutanud sellega edu, eks aktiivsüsi korjab veest ka toitained ära. Kuid proovisin kunagi huvi pärast ka ise ning mul see küll ei toiminud. Rohelise vee vastu on pimendamine konkurentsitult parim lahendus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 13, 2005 10:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Räägin siis enda saaga ka ära.
Vesi läks roheliseks peale üht veevahetust ning sai proovitud kõiki siin räägitud asju. Pimendamine aitab väga hästi (mul 4 päeva) kuid häda on selles, et võideldakse ikkagi tagajärje (vetikas) vastu mitte põhjuse (liigne valgus, liigsed toitained). Niisiis sain vee kristallselgeks kuid nädala pärast läks vesi uuesti roheliseks. Osadele taimedel see ikka ei meeldi ka.

Vahepeal ei viitsinud asjaga tegeleda kuid nüüd võtsin jälle käsile, seekord siis põhjalikumalt. Kõigepealt tõin peotäie pajuoksasid (mitte üks-kaks) nitraatide vähendamiseks ning sifoonisin põhjaliiva korralikult läbi seal sees oleva kraami kätte saamiseks. Valguse jätsin samaks (11h), kuid panin päiksesevalguse vastu väljaspool valgustusaega teki peale. Praegu läheb juba kell neli valgeks ning kuigi mul akva peale otseselt valgus ei paista on ta siiski suure aknaga toas. Nende asjadega sai siis põhjuste vastu võideldud.

Tagajärje vastu sai pandud väiksemast, korras, akvast ämber vett suuremasse, "rikkis" akvasse. Idee oli zooplanktonis mis sööb fütoplanktonit e siis seda "rohelist vett". Leidsin nimelt netist mõtte, et suurte veevahetustega, mida tavaliselt tehakse, et rohelist vett selgemaks saada võetakse välja ka suur osa sellest zooplanktonist mis peaks vetikat sööma . Ja kui vesi on juba roheline siis see zooplankton ei taha taastuda millegi pärast (ei tea miks). Niisiis panin ämbri "korras" vett rohelisse akvasse, nädalakese peale pajuoksade leotamist.

Tulemus oli üllatav, panin vee õhtul sisse ning hommikuks oli silmnähtavalt "rohelist" läinud. Siis tekkis huvitav võitlus "dark" ja "light" side vahel, nimelt kui akva valgus sisse lülitus siis taastas vetikas oma populatsiooni paari tunniga st öösel selgemaks söödud vesi muutus taas roheliseks. Paar päeva vaatasin seda huviga ning siis jätsin akva valguse sisse lülitamata, võtsin vaid päeval teki ära lastes toavalguse akvasse. Taimed keerasid oma ladvad kiiresti akna poole, kuid üldiselt ei kannatanud. Nii kaks päeva.

Ja praegu istun juba enamvähem korras (kergelt on veel roheline) akvaariumi kõrval. Valguse lülitasin uuesti sisse kui vetikas enam ei taastu vaid jääb järjest vähemaks. Loodan, et nii jääbki

Vat siuke lugu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 15, 2005 09:52 
Akvarist

Kas kellelgi on kogemusi ka mingi vastava keemiaga?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 15, 2005 11:31 
Moderator
Kasutaja avatar

Kunagi alustamise aegadel sai proovitud keemiat, tulemus puudus. AFAIK (minu teada) enamus "rohelise vee" eemaldamise vahendeid on koagulandid, ehk siis vahendid mis liidavad peenemad osakesed suuremateks klimpideks nii et nad võiks filtrisse takerduda. Tegelikkuses see enamasti ei toimi ("rohelist vett" tekitavaid vetikaid on mitmeid nii et mine tea, mõnel juhul ehk aitabki), tõenäöliselt aga mõjub halvasti ka kaladele sest kalade lõpustes olevad liistakad võivad kokku kleepuda. See lõpuste kohta käiv osa on teooria millest palju kirjutatud kuid praktikas kontrollida on keeruline, kõlab igatahes usutavalt.
Koagulantidega on saavutatud häid tulemusi kui vetikas on eelnevalt "tapetud" ntx ultraviolettlambiga.
Folganil on muidugi õigus et vaja on kõrvaldada põhjused kuid siin on üks nüanss - enamasti sellest ei piisa. Kui "roheline vesi" on juba akvas siis peab ikka eriliselt puhtaks toitainetest vee saama et "roheline vesi" lõplikult kaoks, olen katsetanud ja mul küll ei õnnestunud.
"Rohelise vee" puhul pimendamine on sarnane Windowsi bootimisega vea tekke korral - kui seda mitte teha siis saab veel kaua "metsamõistatusi" lahendada ning heal juhul võib ehk lõpuks kordagi saada; tõsise probleemi korral kui põhjusi ei kõrvalda ilmub viga loomulikult kohe uuesti; paljudel juhtudel on aga kiireks ja aegasäästvaks lõplikuks lahenduseks.
Huvitavaks lahenduseks aga on vesikirbud kes söövad "rohelist vett" moodustavaid vetikaid, akvaristid on nende abil "rohelist vett" edukalt taltsutanud. Kaladega akvas pannakse vesikirbud puuri et kalad neid enneaegselt nahka ei pistaks.
Tegelikult on see kõik juba mitmeid kordi ainuüksi sellesama teema sees ära räägitud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 22, 2005 07:12 
Akvarist

Nii, minul on nüüd täielik masendus :( Vesi roheline ja ei aita ka miski. Vesi läks roheliseks siis kui minu hooletuse tõttu õnnestus ühel kalal filtrisse kinni jääda ja seal vedeleda pikka aega enne avastamist. Huvitav kas see võib põhjus olla üldse? Olen küll väga palju vett vahetanud sellest ajast aga tulemusetult, tuleb ikka tagasi. Kas ma pean nüüd kindlasti pimendama, see on taimedele ikkagi väga halb ju. Tartus ei ole mingeid baktereid või kirpe ka saada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 22, 2005 08:10 
Administraator
Kasutaja avatar

Kergitan korra teemat: Kuidas taimed sellisele 5 päevasele pimendamisele vastu peavad. Kas tuleb karta halvimat (väljaminekut) või kiduvad nad ainult veidi ja siis korras jälle!

Teen siia veel ühe teemaga seonduva küsimuse:
Nimelt on mul vesi kergelt hägune(rohekas) ja taimelehtedel ja pinnasel rohevetikas. Kalad söövad seda pidevalt, aga jagu ei saa. Kas on mul liiga palju valgustust või liigselt toitaineid, mida taimed ei suuda ära tarbida. Torud on 2x30W Sylvania GRO-LUX ja 2x30W Sylvania AQUASTAR 10000K. Valgus töötab 11tundi. Väetist ei kasuta. Filtripuhastust ja veevahetust teen iga nädal. Vett vahetan kuskil 15%. Saan aru, et testid näitaksid palju, aga kahjuks ei ole veel saanud neid. Üritan see nädal Tallinnast tuua, kuid millised oleks olulised, ei tea.

Tänan!

Üles
 [ 141 postitust ]  Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver