Tsiteeri:
mul aga küsimus proffidele NO3 osas- millised testid (meie kaubandusvõrgus saadaolevatest) on teie meelest selle mõõtmiseks kõige usaldusväärsemad/täpsemad?
Ei ole prof aga kasutan JBL-i. Täis testi kohver on aga Sera. Jbl-i kasuks on eraldi müüdavad kemikaalid, mis on kordi odavam. Iga firma teste peab õppima lugema! Igapäevaselt kasutan JBL 5+1 ja sellel NO3, Ph, Gh üllatavalt täpsed kui õpid lugema ja aega üle ei lase. Ka riba järel vaatlus just No3-me osas võimaldab järeldusi teha.
Aga kui neid teste kasutada väetise kalkuleerimise tabelites siis mina jäin küll jänni! Selleks on nende värvitabelitega testid minu jaoks liiga ebatäpsed ja tõenäoliselt päästavad ainult lisateadmised ning kogemused.
Tsiteeri:
Aga kuidas on lood PO4 -ga? Mina olen neid ikka alati näinud käsikäes liikuvat NO3-ga...
Kui ma üritasin aasta tagasi taimi kasvama ja vetikatega võidelda siis No3-me ja Po4 suhet testisin pikalt ja pidevalt! Mina küll ei ütleks et nad käsikäes käisid!? Võib olla oli mul filtri meedias midagi kasutuses mis selle paigast ära nihutas aga nende testide järgi tabelite kasutamisel ainete doseerimisega käisid mul pruun-roheline-pruun-roheline vetikas vaheldumisi üle. Nüüd kogematta avarii tagajärjel läks mul akvasse suur kogus kõike
staffi kahe nädala kogus korraga ja taimed läksid 30-ne kraadises akvas kasvama, pruun vetikas hävis! aga tõenäoliselt tulemas on roheline vetikas kuna valgustatuse aeg on liiga pikk ning Fe on 0,1 ja NitratEx läks filtrisse. Po4 kui jääb samaks siis ongi soust koos!
Tsiteeri:
Kui ma kasutasin filtris JBL-i MicroMec'i (2 l), siis oli akvas NO3 tase püsivalt 0 (lisks filtris makaronid ja Eheimi substrat pro). Niipea kui viskasin MicroMec'i välja on tase 5 - 10.
Kuna MicroMec on "tavaline" filtrimeedia, siis ei tohiks ta olla liiga äkiline
MicMec on vist erinev kui BioNitEx ja NitEx. MicMec -is tekib vist bakteri koolkond kes tarbib seal leiduvaid toitaineid ja hävitab No3-me nii palju kui jaksab. NitratEx imeb kogub enda sisse kuni teatud piirini nii palju kui jaksab! Ja siis peab uuesti laadima kotikest. BioNitEx on samuti bakterite baasil aga selle vahega et peaks hoidma teatud taset(muudab osa No3-me Gaasiks mis aihtub akvast) pärast Biokoloonia käima minekut ja kasutusaeg võib sõltuvalt No3-me kogusest olla kuni aasta või kuni seal leiduvate toitainete lõppemiseni, mis on saavutatud aeglase läbivooluga pakendist. Puuduseks on et esimese 2-3 nädala jooksul lekib? või tekib? hoopis lisa toksilisi aineid kuni bakterid tööle hakkavad. Eriti kui kõik pakendid korraga sisse panna! Juhend seda ei soovita!
Minul nüüd see juhtus ja saab näha kuidas kalad selle üle elavad!?
Nüüd peaks vist vähe vett vahetama rohkem korraga
?
Väsinud!
Töö segab harrastusi!
Ja harrastused ei paku rahustust!
Sest peab kogu aeg taas probleemidega tegelema!
Need Discused on ikka lollid kalad küll! Vesi paigast ära ja mõlemas akvas kus suured sees panevad marja- ühes eile ja teises PRAEGU! 19.00
Kõige tähtsam on et põhi pesakond on minu need apsakad ilusti ilma suuremate probleemideta üle elanud! Pisemad need kes muidu ka jännis on selle all kannatanud! Kui jõuan siis laup. või pühap. uus video, sellest vist kõige parem ülevaade?
Pildid?
Video?
kumb ülevaatlikum?