Mida silmas pead? Mul muide said loputada kõik Discused ja sel ajal maimud pääsesid ujuma ajutises ja mõned on veel isegi alles! Botiad istusid oma puutüves enamus sellest tunnist
. Aga papa/mamma oma tuhinas kihutavad akvas liiga järskude liigutustega ringi ning sellega ise veavad maimud teiste ette!
Hakkab kõlama hüüdlause: Discus = see ime lihtne!
Ainult järglaste kasvatamine on vähe keeruline!
Muide sellega seoses tuli meelde veel paar viga või õigemini enda võimaluste ülehindamist:
1. Discuse kasvatajad sorteerivad suht vara suuremad välja spets mõõdu järgi augustatud kahvadega!
2. Grupid paigutatakse eraldi kastidesse ja ainult masu ajal üritatakse väiksematega mängida! Ja neid järele aidata. Minul ühes kastis oleks juba nädalat kolm tagasi pidanud neid olema 40 ja nüüd 25-30! Ei raatsi ära koristada
!
Discus on nii produktiivne kala, kui õiged paarid kokku saad, et puudub vajadus nende nõrgematega mängida aretajatel/paljundajatel!
Isegi mul oleks juba 3-4 sama suurt pesakonda nagu nüüd on! Lihtsalt kaste peaks rohkem olema,siis kindlasti selekteeriks ka julmemalt ja tulemus oleks kindlasti parem. Need 1,5 kuud pojadki kannatavad päris palju välja. Nüüd 11 nädalat.
Ja veel selline tähelepanek: kuivtoit mis müügis on väga erineva graanuli suurusega! Minule tundub et kui tera õige suurusega neelab kala selle kohe alla. Kui ta selle uuesti välja paiskab siis suur osa sellest tolmustub ja seda ta uuesti ei võta ning see jääb vett reostama. Ta võtab uuesti purunenud tükid mis õigema mõõduga! Oscarid võtavad toidu suhu ja jahvatavad seal selle peenemaks ja sobiva neelavad alla. Ebasobiva paiskavad lõpuste vahelt mitte suust välja! Discustel paistab et sellist mehanismi ei ole ja ainult juba suurtel kaladel mahuvad suured terad otse minema. Selge on ka see et hea toitmise juures nad proovivad/valivad toitu. Kui ainult külmutatud ussidega toita siis võib nädal minna enne kui nad kuivtoitu isegi proovivad! Mina väikeste jaoks purustasin kohviveskiga, aga selline tolm kõlbab ainult esimese paari nädala jooksul! Edasi oleks pidanud purustama graanuleid ja sõeluma kasvõi arteemia eri mõõtu sõeladega et mitte tolmu ega ka liiga suuri terasid akvasse panna. Kindlasti on Discuse kasvatajatel omi nippe aga ainult külmutatud toidu peal nad ka neid kindlasti ei kasvata!