Täielik vari minu ja maimude vahel!
. Olen mittesoovitav isik oma fotokaga maimude ees. Pildile jäid paar maimu kes uime lehvitamisega koonusest lahti paisati. Nad on suht õrnalt kinni juba ja teevad lühikesi omapead ujumis reise kust nad veel kinni püütakse(suhu) ja tagasi oma kohale "kleebitakse" koonuse külge!
Raske pilti teha. Iga moment üritab keegi fotoka ja poegade vahele tulla.
Üks on kaitse missiooni käigus uime löögist eemale paisatud. Loendus annab 15tk tulemuseks kellest homseks vist pole kedagi alles!
Kui kellelgi selline olukord tuleb siis õigem aeg teiste kalade eemaldamiseks oleks teine päev pärast maimude koorumist! Kui seda teha marja ajal on ära söömise oht suurem vanemate poolt! Kui maimud on juba koorunud siis nad valvavad neid ja teiste kalade püüdmine teisel päeval akvast ei tekita juba liigutavate järglastele nii suurt ohtu. Muidugi eks kalade iseloomud ole erinevad
.
Papa/mamma meeleheitlikult üritavad maimusid tagasi koonuse külge panna! Neile ei meeldi sugugi et need juba ujuda tahavad
! Ka selle operatsiooni käigus võivad maimud viga saada. Kui teisi kalu suuri ja ujuvaid poleks siis nad oleksid kindlasti rahulikumad. 100l-ses lasid nad rahulikult maimud ujuma ja alles 2-3 päeva pärast hakkasid maimud ise papa/mammale ligi ajama kuna sealt sai süüa.
Kas tõesti kellelgi pole oma kogemustest midagi sekka öelda kommenteerida? Mina ju tegelen maimudega pool aastat, järelikult kogemustest pole siin mul midagi rääkida, ainult oletan kui midagi viltu läheb! Kirjutage kuhu kes on välja jõudnud ja kus on komistuskivid? Ja oletused miks nii läks? Tahaks natukenegi arutelu!22.00
No nii. Nende maimudega on siis ühel pool. Igaõhtuse põhja puhastuse järgi nägin veel ühte maimu. Kõik ikkagi läksid ujuma aga papa/mamma ligi nad ei suutnud hoida kuna vee vool selles akvas on liiga tugev! Välisfilter+ kahe akva vahel ringlev vesi.
Asja positiivne külg oli et sai infi ja pilte marja ja maimude esimestest päevadest mis on olulised ja nüansi rohked!
Oli näha et mõned maimud üritasid külje all ujuda aga ujumis oskus ebapiisav+rebukott, mis veel päris kadunud ei olnud, segasid piisavalt seda üritamist. Soovitatakse maimu akvat puhastada alles kolmandal neljandal päeval pärast maimude ujuma hakkamist. Mina endale praegu seda lubada ei saa kuna asustatus on liiga tihe arvestades söötmise tihedust ja jääk stafi kogust sellest! See eeldab muidugi piisavat vee mahtu ja teiste elanike puudumist sellises akvas. Sobiv akva suurus paaritumiseks oleks umbes 120-160l. Siis veaks see välja ka 1,5 nädalase puhastamise pausi vajaduse korral.
Nüüd jääb siis ainult suure akva pere jälgimine ja saab näha kas sealt siis midagi suuremaks saab kasvatatud.