foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 152 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: väetised
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 27, 2010 01:20 
Moderator

Liitunud: Kolmapäev Jaan 25, 2006 01:18
Postitusi: 705
Pildid: 10
Asukoht: Tallinn
lem kirjutas:
Samuti toimus suures akvas suur Ph muutus ülesse poole tänu mingi väetise staffi lisamisele. Mul pole väetiste lisamisega väga kogemusi ja selle lisamine on kaootiline. Kogustest pole aimu(õigetest). 300 liitrisel akval võiks/peaks olema nende mikrode/makrode lisamine automaatselt. See et asi paigast ära on näha ka piltidelt - eri vetikad möllavad vaheldumisi. Sellega olen selles akvas tegelikult maadelnud juba aasta! Äkki keegi oskaks midagi soovitada: kui palju ja mida peaks lisama?

Aga miks sa üldse mässad nende väetistega?
Mingi aeg tagasi mässasin ise ka igasuguste väetiste tilgutamisega ja valgust andsin 300l kastile 4*54W ja aegajalt võitlesin vetikatega.
Siis otsustasin discuste peale üle minna ja lõpetada väetistega möllamise.
Nüüd umbes aasta annan valgust 2*54W ja taimedele kasvuks lisan EasyCarbot või Excelit(ei taha CO2 ballooniga mässata). Ilma ei taha taimed kasvada.
Taimed kasvavad küll aeglasemalt kui varasemalt aga ongi rahulik, vähese rohimisega ja vetikavabalt (kasvu aeglus võib olla tingitud ka vee temperatuurist, mis mu discuste kastis on 29 -30)


Üles
 Teema pealkiri: väetised
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 27, 2010 05:43 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Nov 06, 2008 11:05
Postitusi: 200
Asukoht: tallinn,harjumaa
Tegin suht alguses ümberkorraldusi, kaapisin tagaseina välja ja seoses sellega olin sunnitud ka taimed ümber istutama. Discused olid olemas juba akvas! Ja pärast seda jäidki taimed vinduma, päris mitmed on välja läinud ja need mis on ei taha kasvada. Sellepäras tahakski mingi abiga nad uuesti kasvõi aeglaselt kasvama saada. Co2 on ballooniga kontrolleri kaudu. See aga üksi ei aita midagi kui mikrod-makrod puudu on! Doseerimine on tõenäoliselt liiga kaootiline ja doosid valed. Agri-mikro on olemas, Plant-Nutrion, Plant-Nutrion+, Kh 2-4,Gh-4, Ph 6,5-6,8, Fe pole mõõtnud, fosfaate ka mitte. Tahaks lihtsalt infi mille järgi seda taime spetsid lisavad? Kas ainult Fe-i järgi piisab? Nende suhtetabelite järgi doseerides jäädki mängima kuna testidega mõõtmine on liiga ebatäpne minuarust? Akva on ~310l vett, ~170W valgust kolme eri lülitus ajaga, üks toru põleb 14t kuna muidu ei saa piisav arv kordi sööta.
Samuti on küsimus selles et kasutan ainult osmo vett sellest ajast kui maimud akvas, enne ikka segasin ka kraani veega! Nägin kevadel nagu paljud teisedki kraani veest(sauel puurkaevu vesi veevõrgus) tuleva stafi mõju oma kaladel just Discustel, teistel polnud nagu väga midagi viga ja krevettidel ning ei sooviks poegadega riskida. Ph üritan stabiilsena hoida CaCo3-ga ja siis mineraalid, kuid sellest on taimedele vähe. Exelit olen proovinud aga sama lugu-vetikad. Kreveti akvades lugu suht normis tõesti ka ilma väetisteta aga seal vee vahetused harvemad ja temperatuurid normaalsed ning sinna olen ikka kraanivett edasi seganud. Seal kasvavad aeglaselt aga stabiilselt.

_________________
103, 350, 100, 10, 35, 60, 180, 110, 110, 70, 63 Bumblebeed/Crystalid/ Red Cherryd/ caridina cf babaultid/ Neocaridina Heteropoda/ Caridina cf. "Tiger"/ Amanod/ jt./ Macrotocinclused/ kardinal kalad/ AnsistrusAlbinod/ jm.kala supp


Üles
 Teema pealkiri: Re: väetised
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 27, 2010 09:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Aug 29, 2008 08:57
Postitusi: 673
Pildid: 2
Asukoht: Tallinn, Pirita-Kose
*) ... Co2 on ballooniga kontrolleri kaudu. See aga üksi ei aita midagi kui mikrod-makrod puudu on! Doseerimine on tõenäoliselt liiga kaootiline ja doosid valed. .... ? Kas ainult Fe-i järgi piisab?

CO2 on ikka vähe. Tropica Nutrition on sul olemas, Ferropol või miski muu siis isegi kui paned selle koguse mida nad soovitavad on sellega raske üle pingutada. Vähe korraga ja tihedamini on parem kui palju korraga ja harvemini.

See Co2 chart on ka hea tabel aga co2 ei pea olema 30ppm ega ka 20ppm, võib ka vabalt olla 5 voi 7 või 10. Lihtsalt peamine et taimedel on olemas süsiniku allikas. Jälle on olulisem et seda oleks olemas pidevalt kasvõi vähe kui et aegajalt lisada suure pangetäie excelit.

Neid microsid õige oleks öelda et peaks ikka Fe testi järgi doseerima. Ise läksin laisemat teed ja ei ole regulaarselt neid teste ka ammu enam teinud (aegajalt münikord kontrolliks ikka siiski teen). Ehk lisan auto dosaatroida (eheimi oma) enamvähem sellise koguse mida väetise tootja ise soovitab lisada. Doos on tunduvalt väiksem kui peaks lisama Fe testi ja Fe tarbimise järgi, Arvestades et Fe on siiski mul akvas raskesti mõõdetavas koguses. Kuid kuna taimed kasvavad siis sellest piisab. Kuna tilgutan iga päev päeva alguses siis on taimedel mingi minimaalne micro kogus olemas ja nad ei kurda selle vähesuse üle eriti.


*Samuti on küsimus selles et kasutan ainult osmo vett sellest ajast kui maimud akvas.

No nendest väetistest ei saa kaltsiumi ja magneesiumi ja osmoosvesi võtab viimasegi välja... Ega dest vesi ka maimudele just kõige parem ei ole.
Mul on osmoos veele lisaks kasutusel JBL AquaDur plus - see on selline mineraliseerimis pulber. Seda lisan umbes selliselt et gh tõstaks uuesti 4-5 kanti. ühest pakist on piisanud enam kui aastaks.
On veel erinevaid puhver aineid mida tasuks kasutada. Olemas ka spets Discustele mõeldud puhver ained millest su kalad saaksid ikkagi vajaliku mineraali koguse kätte.

Kõige tipuks Discused tahavad kõrget temperatuuri, taimed seda enam eriti ei armasta, see võib olla üks tegur... aga netist leiab palju õpetusi selle kohta kuidas Discuste akvas kompromissi teha ja taimi ka kasvatada.

Makrodest tegid ka juttu...
N on sul olemas niikuinii mingi tase ja kuna vesi on sul pigem pehme siis selle üle ära palju pead vaeva.
P paljudele piisab sellest mis ise akvas tekib, ise kunagi doseerisin, enam ammu pole seda teinud ja ei juhtu ka midagi. eks taimed hakka kurtma kui väheks jääb.
K lisan iga veevahetuse ajal migi kõhutunde järgi välja timmitud ja arvutatud koguse mis on täpselt 10ppm minu akva kohta. On seda palju või vähe pole aimugi, minu jaoks piisav kogus.

Väetistega pole oluline et neid oleks alati mingi standardi ja testi järgi teaduslikult välja arvuatud kogus olemas. Oluline et need ained oleks olemas kasvõi vähe kuid stabiilselt. Stabiilsus on see võtmesõna. aegajalt väetiste lisamine ei tee miskit head.

Mis veel abiks - rahu ja kannatlikust.

_________________
125L vett ja väike troopika.


Üles
 Teema pealkiri: to chris
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 27, 2010 10:58 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Nov 06, 2008 11:05
Postitusi: 200
Asukoht: tallinn,harjumaa
CaCo3 tõstab Gh ja Kh võrdselt, sisaldab 0,01% Fe. Võetud Tropica Discus taime akva õpetusest nende kodulehelt. Dur ja SeraMinSalt tõstavad suht järsult Ph-d. Dur-i katsetasin juba krevettidega ja ei olnud parim lahendus. Ja ka ei ole ka Discuse maimudele/poegadele päris hea. TropicaMinSalt Discustele ja CaCo3 on valmis segatud suurema konsentratsiooniga suuremasse pudelisse ja lisatakse vahekasti osmo veele LF kontrolleri abil. Pudeli miinuseks on see et seal settib see staf ära ja välja doseeritava segu vahekord vist muutub. Vahekastis Osmo veega pumba abil segamini ja võrdse tasapinna põhimõttel ülevooluga kahte akvasse, kus mõlemas eraldi ülejooks kanalisatsiooni. See oli esimesed 4 kuud. Nüüd lisasin samasse ka MicroProfi, DiscusTrase ja PlantNutrion+ segu. See on asja vist natuke hakanud parandama aga kohe hakkas ka Ph rohkem kõikuma. Viimaste põhja puhastuste ajal on suurenenud märgatavalt hõljuvate lahtiste musta vetika tupsude arv ja taimed on hakanud elu märki näitama. See on plus aga Ph kõikumine on miinus. Järelikult doseeritavad asjad õiged aga vahekord vale. :( Tõenäoliselt on nüüd jälle rohelise vetika aeg tulekul :( . Ajutisse aga akva kõrguse pärast seda samal pohimõttel lisada ei õnnestunud ja sinna lisan käsitsi.
Ja selles mõttes on katsetamise aeg vale kuna sellistest kõikumistest Discuste enamus hädasid alguse saavadki! Seda enam kahe kuused Discused! Samas kõikidest taimedest ka lahti ei tahaks saada. Pooled juba tegelikult läinud.

_________________
103, 350, 100, 10, 35, 60, 180, 110, 110, 70, 63 Bumblebeed/Crystalid/ Red Cherryd/ caridina cf babaultid/ Neocaridina Heteropoda/ Caridina cf. "Tiger"/ Amanod/ jt./ Macrotocinclused/ kardinal kalad/ AnsistrusAlbinod/ jm.kala supp


Üles
 Teema pealkiri: uued pildid
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 02, 2010 08:19 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Nov 06, 2008 11:05
Postitusi: 200
Asukoht: tallinn,harjumaa
Pilt
Botiad ka pildil. Ühe saba paistab puutüve alt august kus nad tavaliselt kõik neljakesi peidus on :D . Pilt küll kehva.
Pilt
Pilt
Pilt kehva ,aga siit saab aru kui suur on kasvu vahe!
Pilt
Üks suurematest. Vahe väiksematega märgatav!
Pilt
Papa lõpuks rändas teistega taas kokku! Kuna suuremad käisid samuti endiselt tema pealt söömas ja suutsid kambaga talle arvestatavalt viga teha! Oleks pidanud ikka varem ta ümber tõstma!
Kalad tegelikult ärritunud kuna lapselapsed madistavad samas elutoas pikemat aega juba. Taimedega hakkab selles akvas vist ühele poole saama, ei taha vedu võtta. Üks ajab lehti vee pinnale aga alla ei tulemidagi. :) !

Väikses kaheksa tk. kasvavad silmaga nähtavalt! Pildile raske saada kuna neid vähe ja tuiavad juba palju omapäi ringi. Papa mamma endiselt akvas. Ja väikestele eraldi lisa toitu ei ole pannud! S.t. artemiat nad on saanud ainult paar korda. .Saavad seda mis papa/mamma laiali puistavad aga praegu kasvavad ikke nii et mühiseb!

_________________
103, 350, 100, 10, 35, 60, 180, 110, 110, 70, 63 Bumblebeed/Crystalid/ Red Cherryd/ caridina cf babaultid/ Neocaridina Heteropoda/ Caridina cf. "Tiger"/ Amanod/ jt./ Macrotocinclused/ kardinal kalad/ AnsistrusAlbinod/ jm.kala supp


Viimati muutis lem, Laupäev Okt 02, 2010 10:38, muudetud 4 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri: Kasvust
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 02, 2010 09:05 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Nov 06, 2008 11:05
Postitusi: 200
Asukoht: tallinn,harjumaa
Suur kasvu vahe on sellepärast probleemiks, et suuremad saavad paremad toitvamad palad paremini kätte ja see tõttu kasvu vahe suureneb veelgi. Mul ei ole võimalik üle toita nagu seda Discuste paljundajad teevad, sest mul läheks sel juhul vesi "hapuks" kätte ära! Üle söötmine selles mõttes et panakse ette rohkem kui 15-20 min jooksul nad süüa jõuavad aga kõik saavad valida paremat ja siis koristatakse ära ja nii 7-8 korda päevas. Mina seda teha ei saa. Nendel on võimalik söögi jäägid iga kord ära koristada minul pole seda võimalust. Samuti päästaks/parandaks olukorda kui nad praegu jagada kolme rühmaa suuruse järgi. Selleks oleks vaja 2 200l-st kasti sama süsteemi peale juurde panna. Tehnika + vee vahetus veaks välja aga kohta/ruumi pole selleks elutoas! Ja niigi on sõda selle aplaagri pärast mis elutoas tekkis :) . Mõte on veel väiksemad suurest mingi aeg ümber panna 100l-sesse kui seal väiksed sama jõudsalt edasi kasvavad ja suured sealt ajutisse. Siis saab ajutisse 7tk täiskasvanud Discust + 4 Botiat(väga piiri peal just vee suhtes). Ja 300l jääks ~40-50 ning 100l jääks ~25 poega. Pääseks kuu aega edasi ja seejärel oleks paremini näha keda jätta keda mitte. :( .

_________________
103, 350, 100, 10, 35, 60, 180, 110, 110, 70, 63 Bumblebeed/Crystalid/ Red Cherryd/ caridina cf babaultid/ Neocaridina Heteropoda/ Caridina cf. "Tiger"/ Amanod/ jt./ Macrotocinclused/ kardinal kalad/ AnsistrusAlbinod/ jm.kala supp


Üles
 Teema pealkiri: video
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 03, 2010 11:08 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Nov 06, 2008 11:05
Postitusi: 200
Asukoht: tallinn,harjumaa
http://www.youtube.com/watch?v=DXdlSr88IhI
http://www.youtube.com/watch?v=9NIjUBkLcYk
Nüüd peaks olema nähtav :D
Kuidas meeldib? :roll:
Videod minu akvadest

_________________
103, 350, 100, 10, 35, 60, 180, 110, 110, 70, 63 Bumblebeed/Crystalid/ Red Cherryd/ caridina cf babaultid/ Neocaridina Heteropoda/ Caridina cf. "Tiger"/ Amanod/ jt./ Macrotocinclused/ kardinal kalad/ AnsistrusAlbinod/ jm.kala supp


Viimati muutis lem, Pühapäev Okt 03, 2010 02:29, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri: Väike akva
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 03, 2010 11:52 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Nov 06, 2008 11:05
Postitusi: 200
Asukoht: tallinn,harjumaa
http://www.youtube.com/watch?v=R7HMNna8TV4
Video väikestest. Nii palju kui neid seal näha on. Papa üritab taas mammat marja panema ärgitada! :D
Videod on tehtud fotokaga nii et kvaliteet ei ole vist kõige parem :?

_________________
103, 350, 100, 10, 35, 60, 180, 110, 110, 70, 63 Bumblebeed/Crystalid/ Red Cherryd/ caridina cf babaultid/ Neocaridina Heteropoda/ Caridina cf. "Tiger"/ Amanod/ jt./ Macrotocinclused/ kardinal kalad/ AnsistrusAlbinod/ jm.kala supp


Viimati muutis lem, Pühapäev Okt 03, 2010 02:31, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 03, 2010 11:57 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Jaan 27, 2010 04:21
Postitusi: 14
Asukoht: Tartu
Mammal on ilmselgelt vaja pead pesta, ei taha kuidagi vedu võtta :D
Aga kas pisikestele ei saaks toitu mitmest kohast korraga anda? Jaotaks ehk seltskonna natuke laiali ja neil miniatuursetel oleks ka suurem võimalus löögile pääseda.


Üles
 Teema pealkiri: söök
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 03, 2010 12:03 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Nov 06, 2008 11:05
Postitusi: 200
Asukoht: tallinn,harjumaa
to luristaja
Annan korraga kolm neli kuubikut ja need langevad laiali. Kaldun arvama et selleks oleks nad ikka eraldi vaja panna ja ka see ei pruugi 100% asja parandada :( .
Videos panin ühe et nad koos oleks ja söögikord oli just olnud. Jäägid vist olid näha ka. Enamus jääke söövad nad selle paari tunniga ära mis kahe söötmiskorra vahel on. Ülejäänud sifoonin iga õhtu välja. Nüüd olin sunnitud kohe sifoonima.
Ajutisest tegin ka video aga tänu päiksele oli peegeltus nii tugev et olin ise pildil pea sama hästi näha kui kalad :D . Jääb õhtuks selle video tegemine.

videod minu akvadest
http://www.youtube.com/watch?v=9NIjUBkLcYk
http://www.youtube.com/watch?v=R7HMNna8TV4

_________________
103, 350, 100, 10, 35, 60, 180, 110, 110, 70, 63 Bumblebeed/Crystalid/ Red Cherryd/ caridina cf babaultid/ Neocaridina Heteropoda/ Caridina cf. "Tiger"/ Amanod/ jt./ Macrotocinclused/ kardinal kalad/ AnsistrusAlbinod/ jm.kala supp


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 03, 2010 03:33 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Jaan 13, 2010 04:07
Postitusi: 375
Asukoht: Tallinn,Laagri
Tõeliselt vinge.Arvan,et võiksid õigustatult uhke olla,et kalakesed juba nii asjalikud on.Alati on ju nõrgemad välja langenud ja ega kalade pärast tohi ennast üle mõistuse rebestada,siis kaob ära rõõm ja jääb ainult kohustus.
Mul on Sinu saavutuse üle küll väga hea meel.
Jõudu Sulle.

_________________
250,2*200,175,126 liitrit kalade ja taimedega.


Üles
 Teema pealkiri: lubatud ajutise video
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 03, 2010 09:38 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Nov 06, 2008 11:05
Postitusi: 200
Asukoht: tallinn,harjumaa
video ajutisest ja lõpus üldpilt segadusest mis tekkis tänu Discustele

http://www.youtube.com/watch?v=tRdrm7jbTkk
:D
videod minu akvadest
http://www.youtube.com/watch?v=9NIjUBkLcYk
http://www.youtube.com/watch?v=R7HMNna8TV4

_________________
103, 350, 100, 10, 35, 60, 180, 110, 110, 70, 63 Bumblebeed/Crystalid/ Red Cherryd/ caridina cf babaultid/ Neocaridina Heteropoda/ Caridina cf. "Tiger"/ Amanod/ jt./ Macrotocinclused/ kardinal kalad/ AnsistrusAlbinod/ jm.kala supp


Viimati muutis lem, Esmaspäev Okt 04, 2010 07:57, muudetud 3 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 04, 2010 12:42 
Moderator

Liitunud: Kolmapäev Jaan 25, 2006 01:18
Postitusi: 705
Pildid: 10
Asukoht: Tallinn
Väga vahvad videod, eriti kuidas pisikesed toidukuubikut ründavad.

Toiduülejääkide likvideerimiseks võtsin ma anentone helena teod, aga hiljem avastasin, et õunateod on tunduvalt paremad toidujääkide likvideerijad. Nad hakkavad põhjakukkunud toitu juba enne likvideerima, kui diskused selle avastavad


Üles
 Teema pealkiri: Discused panevad marja
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 05, 2010 05:46 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Nov 06, 2008 11:05
Postitusi: 200
Asukoht: tallinn,harjumaa
Täna tulekul videod Discuse marja panekust :D

http://www.youtube.com/watch?v=IYTfO8OpPkk

Teine Üles laadimisel c.a. 19.30

_________________
103, 350, 100, 10, 35, 60, 180, 110, 110, 70, 63 Bumblebeed/Crystalid/ Red Cherryd/ caridina cf babaultid/ Neocaridina Heteropoda/ Caridina cf. "Tiger"/ Amanod/ jt./ Macrotocinclused/ kardinal kalad/ AnsistrusAlbinod/ jm.kala supp


Üles
 Teema pealkiri: Negatiivne uudis
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 05, 2010 06:45 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Nov 06, 2008 11:05
Postitusi: 200
Asukoht: tallinn,harjumaa
Eelmine oli positiivne uudis. Õigemini ise olen seda paari kuu jooksul näinud korduvalt. Nüüd sain siis videosse.
Negatiivseks uudiseks on et avastasin ajutises akvas üleeile kõrge No3-me ja eile avastasin et osa Discuseid hingas ühe lõpusega ning üks oli pinnal õhku ahmimas. Kaua see seal niimoodi oli, seda ei tea. Algul mõtlesin et võtab kuivtoitu. Neil vist lõpuse täid/parasiidid?
Läks siis akva pimendusse ja Sera Ectopur ning Mycopur sisse.
Kuna poegade akvast tulnud papal paistis sama probleem olema siis läks suurde poegade akvasse Jungle ParasiteClear täiega sisse. 48 tunni pärast läheb teine laks otsa, s.t. homme õhtul.
Kas keegi on endal vastavate sümtomitega haigust ravinud? Millega? Ja millised olid tulemused? Kui kaua ravi kestis?

Oligi kõik natuke liiga ilusti läinud! :(

_________________
103, 350, 100, 10, 35, 60, 180, 110, 110, 70, 63 Bumblebeed/Crystalid/ Red Cherryd/ caridina cf babaultid/ Neocaridina Heteropoda/ Caridina cf. "Tiger"/ Amanod/ jt./ Macrotocinclused/ kardinal kalad/ AnsistrusAlbinod/ jm.kala supp


Üles
 [ 152 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver