welda kirjutas:
Äkki kalad said lihtsalt lämmastikumürgituse? Lugesin Priit Päka raamatust, et ammoniaak ja nitrit kahjustavad justnimelt lõpuseid, kalad hoiduvad veepinna lähedale, ahmivad õhku ja hingamine tundub raskendatud. Soovitati vahetada osa veest ja tavalisest rohkem aereerida.
Minul on kogemusi ainult teiste kaladega, kuid julgeksin soovitada maimude söötmiseks artemia vastsete järel külmutatud Cyclops-it, see on veidi jämedam, aga siiski piisavalt peenike ja väga hea toiteväärtusega kraam.
Taimede osas mina loobuksin vedelväetistest üldse, kuna enamik pildil nähtud taimedest tunduvad olevat suurte tervete lehtedega liigid, kes väga edukalt omastavad toitaineid pinnasest. Paneksin neile juurte alla hoopis väetisekuulikesi või savikuule. See vähendaks kindlasti vetikaprobleeme, sest vetikad saavad kõik endale vajalikud toitained just nimelt veest. Eriti kindlasti loobuksin pluss väetistest, kuna akvaariumites on üsna palju kalu ja söötmise ning kalade väljaheidetega satub vette kindlasti küllalt makrosid. Vesiroosil mis ajab lehti pinnale, kui tahta veesiseseid lehti, tuleks kõik lehed tagasi lõigata ja uued tekkivad ujulehed samuti, seni kui ta hakkab jälle moodustama veesiseseid lehti.
Veekvaliteedi osas olen tähele pannud, et kui on palju biopuhasti-taimi, siis võib ka natuke rohkem süüa panna.
Paistab et asi on lahenenud kerge ehmatusega. Suured hingavad normaalselt ja kaklevad söögi pärast mõnepäevase paastu järel.
Väikestel oli üks koolnu mis võis olla loomulik kadu või ravimite doseerimis apsakas(panin kogu doosi korraga sisse mis oli viga).
Kas seal oli lämmastiku mürgitus või miski muu ei tea.
Vee vahetust ajutises suurendasin.
Arteemiaga on seotud probleemid kuna vesi milles nad kasvavad ei ole kõige puhtam ja vaatamata loputamisele satub see poegade kõhtu! Sellepärast lõpetasin selle ja väikses ei ole üldse andnud ning need väiksed kes seal on kasvavad ka ilma arteemiata.
Külmutatud Cyclop-si ei söönud mul keegi ja see jäi põhja ning päevaga hallitama! Selle asemel läks oma valmistatud veise süda koos muu stafiga väga hästi kõigile ning Discustele mõeldud külmutatud toitu ei tahtnud enam ei suured ega väikesed! Sääsevastsed aga on lemmik, seda nad praegu igaks juhuks ei saa kuna sealgi on ülearust sodi sees.
Pärast seda kui uuest hakkasin vedelväetisi lisama läksidki taimed ilusamaks? + -iga väetis oli muidugi liiast. Põhi on väetisega + väetise pallid aga see ei aidanud. Seepärast hakkasingi uuesti vedelväetisega katsetama.
Ma ei tea kas see on vesiroos aga lehed lõikasin tagasi nagu videost näha. Paar uut lehte on aga kuna oli pimendus ajutises siis lehti pinnale ei ole ajanud. Saab näha mis edasi toimub.
Welda pakkus palju nimesid, Bio-puhastus taimi, mida ma kuskil Discuse akva taimede nimestikes pole tähele pannud. Minul praeg Discuse akvades temp. 29-30, Kh +/- 2-3, Gh +/-3-4, Ph 5,8-6,7. Suht ekstreemsed tingimused enamike taimede jaoks?! Unustasin: valgus akvades 7:30 - 22:00! Muidu ei saa piisavalt söögi kordi! Sellest võib ka vetikate vohamine olla.
Turbaga olen proovinud aga selle toimeaeg sellise veevahetuse juures lühike ja aega napib! Käin ju tööl 5-6 päeva nädalas, 8-10 tundi päev! Sellest ka mu probleemid, ei jää palju aega asja nautimiseks
! Sarnaneb rohkem sunnitööga
!
Welda tõstatatud asjad võivad kõik õiged olla! Vastasin lihtsalt punktide kaupa mida olen katsetanud aga tõenäoliselt mingite vigadega ja tänu sellele ei saavutand õiget tulemust. Kindlasti sain edaspidiseks mõtlemisainet ja katsetan uuesti kui aega rohkem!
Sellised tähelepanekud on teretulnud!
Sest lõpliku variandi oma akvade jaoks peavad ikka kõik ise leidma vastavalt oma oludele.
Aga unustage viimased laused ja tegelikult üritaks ikka lõpuni ning ju ma ikka naudin ka nende kasvamist . Ja meeldiv on näha ja lugeda et paljud elavad asjale huviga kaasa järjepidevalt ! Seda näitab uue postituse järgne kiire vaatajate arvu kasv.Uusi pilte või videosid saab vast järgmisel nädalal. Siis ka paremini võrreldav kalade kasv.