Kuna ma ei ole täpselt siiamaani õiget põhjust oma probleemidele leidnud siis otsingute käigus täna siirdusin tagasi Sera kodulehelt leiduva Kalahaiguste seletus diagnoosi abi lehele. Ja seda hoolikamalt lugedes leidsin sellise teksti:
Mõnedel tsikliidi liikidel on selgeteks haigus sümtomiteks sooleusside puhul uimede "sulamine" ja väljaheite ripnemine!!! Kui õiget ravi õigel ajal ei saa siis kala "kuivabki kokku" omaette ja üksi!!!! Teistel kaladel kes tugevamad saavad ise sellega hakkama ja sooleussid ei pruugi neil üldse paljuneda!
Sooleusside tekkimise põhjusteks võivad olla: kui neid toidetakse ühekülgselt või liigile mittesobivate toitudega, mineraali puudusest, vitamiini puudus, stressist ja kui neid toidetakse imetajate liha sisaldavate toitudega!Pildid on juures ja piltidel muide
Discused! Kuidas ma enne sellele tähelepanu ei pööranud
?
Kui ma lõpuks ükskasjaliku tõlkeni jõudsin ja tõlke vead olin välja uurinud ja ajaliselt viimase viie nädalaga sobitasin oma akvas toimunuga siis leidsin:
-septembris said kalad veisesüdant hommikul ja õhtul kokku kolm korda päevas + päeval kuivtoitu
probleeme polnud
-oktoobris kaks nädalat said nad viis korda päevas külmutatud veise südame möksi + 1-2 korda kuiva toitu.(abikaasa puhkus!)
+ stafi üledoos 10 okt. paiku!
Ja siis No3-me , Po4-ja liiga kõrge tase ka lisaks!
Kõigele lisaks segasin ma oma möksi hulka mingil aja Discustele mõeldud külmutatud toidu, mis ka sisaldab loomaliha ja mida väiksed ei olnud võimelised sööma ning suured ei tahtnud!
Kalad ei ole võimelised omastama vajalikke toitaineid ja vitamiine ning seedimisel suureneb jääk produktide hulk, mis omakorda koormab üle akva biosüsteemi, kui neil on ussid!
Asi klaar! Oma teadmatusest,tähelepanematusest(olin seda lugenud aga ei tõlkinud üksipulgi nii et teadvusesse ka jõuaks) ja lollustest tekkinud probleem
!
Nüüd läheb aega enne kui kõik korda saab. Kuivtoidu peal on kõik nüüd mingi aja ja peab vaatama millega usse ravitakse
Kas Sera Tremazol oleks hea valik?
Kalad tuleb muidugi jälle välja püüda !