maximason kirjutas:
Ja ma avastasin et hunnik igasuguseid kive ja laiali laotatud taimed segavad parasjagu ka koristamist (sifoonimist). Kuigi õnneks taimede alt tulevikus seda väga tegema ei peakski- see ju väetis.
Siin on jah erinevaid arusaamu selles osas. Ise sifoonin haruharva, rohkem esteetilistel kaalutlustel. Kui häirivat muda tekib, siis muidugi pole pääsu.
maximason kirjutas:
Küsimus- kui kaua niit peab sammalt toetama? Panin tugevama niidi, see ära ei kõdune. Peab ise ära lõikama.
Niikaua, kui kinni jääb (kuii jääb).
Aga niit jääb ilmselt varsti sambla alla petu.
maximason kirjutas:
Veel- olen aru saanud et kaladeta (tigudeta) käivitamise perioodil (u 2? nädalat) filtrit ei torgita ja vett ei vahetata.
Eks see on nii ja naa. Mis on üldse sissetöötamine? See on kasulike bakterite koloonia kasvatamine nii suureks, et nad jaksavad ümber töödelda akvaariumis tekkivaid jääkaineid. Kui sissetöötamisel igapäevaselt lisatud kalatoidu kogus on lõpus sama suur kui edaspidi kaladele antava toidu päevane kogus, siis võib öelda, et akva on ilma kaladeta täielikult sisse töötatud. Aga kui kalade lisamisel hakkab akvasse jõudma igapäevaselt rohkem kalatoitu kui lisati sissetöötamisel, siis läheb sissetöötamine uuesti käima. Seepärast ma polegi selle kaladeta meetodi austaja - aega kulub palju ja tulemus on nagu on.
maximason kirjutas:
Aga ma olen pea iga päev kastis midagi sättinud ja sodi üles keerutanud. Jämedama kraami saab võrguga kätte, aga peenemaga tuleb filtril hakkama saada. See võib ju enne õiget aega umbe minna?
No kui läheb umbe siis tuleb puhastada...
maximason kirjutas:
Ja veel- mulle ei anna rahu pleco teema (Hypancistrus debilittera L129), max mõõt 7cm selle info järgi (
https://www.planetcatfish.com/common/sp ... ies_id=211), mujal on ka suuremat mõõtu pakutud (
http://www.plecoplanet.com/forum/showthread.php?t=1747). Kumb link on usaldusväärsem??
Pigem usuks seda 10 cm. Meil on ka pühendunud akvariste kel on sägade kohta soetatud tõsist lugemisvara, kui keegi neist satub lugema (rroom?) siis võiks kommenteerida. Aga on neid üldse hetkel saada?
maximason kirjutas:
Ka järjekorrast- esimesena teod, siis 5 neooni, siis pleco (vb ikkagi 4 corydorast), siis jälle 5 neooni ja lõpuks betta (kui leian sellise kes ühisseltskonnas hakkama saab).
Sägad tõstaks neoonidest ettepoole.