Felch kirjutas:
arvestades seda, et mõni ehk tahab raha kokku hoida (55 krooni + patarei hind)
Väga raske on kõigi möeldavate võimalustega arvestada. Kui kell alustab nullist, kogu majandus ju segi...
Mis aparaat seda sööta jagab ? Saan aru nii, et kontroller juhib sellist söötjat, millel ei ole endal autonoomset toidet ja kella. Kas toodetakse selliseid söötjaid, mis on mõeldud välise kontrolleriga juhtimiseks või tuleb ise aretada?
Üks idee (
), mis ei ole vahetult kontrolleriga seotud, aga võib olla huvitav. Katsetasin sellist asja:
Lammutasin ära ühe mittetöötava vererõhu mõõtmise aparaadi, selline tavaline, mida saab osta kataloogidest või igast apteegist.
Selles asub väike öhupump (see mis käe peale asatatavas zgutis rõhku tekitab)
See on väga hea
made in japan kvaliteediga pump, head materjalid, lihtne konstruktsioon. Mootor ja membraanpump ühes tükis. Proovisin sellega vett pumbata, käib nagu kell! Asja saaks kasutada mistahes väikeste vedelikukoguste lisamisel akvaariumisse. Olulisemad tähelepanekud:
1. Pumba tootlikkus 1ml/sek. kui toitepinge on 2,6V tarbib voolu 800mA.
See 800mA tundub väga palju nii väikese mootori kohta. Õhu
pumpamisel on vool 400mA. Tähendab, et veega on mootori koormus
2 korda suurem. Võiks töötada küll. Lasin sel asjal pumbata vett 4
ööpäeva järjest. Töötab hästi. Tootlikkus ei olene väga palju
pumbatava vedelikusamba kõrgusest - asi vöib asuda akvaariumi kaane all või all kapis, erinevus 20-30%. Mootori koormus (voolutarve) ei olene kõrgusest, muutub ainult tootlikkus. Kui arvestada, et lisandite pumpamisel on kogused(tööaeg) väikesed, see asi on täiesti töökindel ja väga stabiilne. Mootorit peaks siis juhtima taimeriga, kindel ajaühik tähendab siis kindlat aine kogust (pumba tööaeg ja lahuse%).
Mõtlesin, kas seda ideed saaks siduda kontrolleriga? Vist ei ole mõistlik, ikka eraldi moodul peaks olema. (või vähemalt peaks olema akvaarium, kus sellist seadet vaja
)