No nii
pikem töine nädalavahetus taas möödas ning kuigi plaanisin algselt tänast blogi alustada väikse omamoodi koomilise looga oma elust ,mille loo peategelasena /omamoodi luuserina olen loomulikult samuti mina aga ,kuna jõuluteks peab akvaarium olema sissekäinud ,sisustatud, ja kõik vead ,mis vähemalgi määral peaks minule või hullemal juhul elukaaslasele
silmariivama .....olema jäljetult parandatud. Loomulikult tuleb alustada pinnasest , kuna arvestada tuli samuti kruusa alusfiltriga siis esimesed paari cm jagu 2-4mm läbimõõduga kruusa .
Teiseks ja määravaks kihiks tuli Fluvali oma põhja supstraat ,mille kihi paksuseks kujunes umbes 3-4 kohati 5cm (kahe 4kg koti jagu). Ning viimaseks viimistlevaks kihiks otsustasin kasutada seekord vähe robustsemalt 3-6mm kõhjakruusa ,samuti paari sendi jagu .
Loomulikult ütlemist oleks sellise põhja pinnase ülesehitamise kohta kindlasti nii mõnelgi aga vähemalt see kord on asjad nii nagu nad on ja sellise lähenemisega otsustasin minna oma projektis edasi.Nagu ka järgmiselt pildilt on näha siis arvestada tuli samuti esimesest nö. platvormist välja jääva akvaariumi põhja osaga ,mis oli loogiliselt ainuke reaalne kohta ,kuhu kannatas Fluvali supstraati ainult levitada.
Ja lõpp tulemus põhja pinnasest
Kuna kõik paistis minevat ilusti ja akvaariumi alus ei näidanud mingeid minestamise märke siis
Lasin otse vanast akvaariumist umbes 80-90 liitri jagu vett juba uude värskelt ,,Pinnastatud,, akvaariumisse ning lülitasin sisse õhu pumba .................................mis omakorda hakkas vett imema läbi põhjakruusa ning seda protsessti aina uuesti ja uuesi korrates muudab minu uue põhja pinnase juba paari nädalaga effektiivseks bioloogiliselt vabasti nö.hingavaks filtriks ,millest tuleb minu akvaariumis üks tähtsamaid osasid tervik-lahendusest........................tänast päeva võib tehniliselt lugeda minu nurga akvaariumi sünnipäevaks
Lõpetuseks pistan siia väga ammu käsitsi põlveotsas kiiruga kritseltatud pildi .
Kuna nüüd on olemas käega katsutav võrdlusmoment siis sellest ka küsimus:,,Kas kaotasin kunagi sihi silmist?"