pilleurm kirjutas:
Imeilus akva ja discused!
Oleks tore kui kirjutaksid, mis taimeliigid Sul seal kõik kasvavad (osad on pildilt aimatavad,kuid ilmselt mitte kõik...). Endal ka discuste akva-kahjuks küll 4 korda väiksema mahuga ning seetõttu praktiline huvi nende taimede vastu, mis end sellisel kõrgel temperatuuril veel mugavalt tunnevad.
Crinum calamistratum on aeglase kasvuga ja seetõttu tekib sinna peale vetikat, aga väga hullu ka ei ole. Mulle meeldib selle taime olemus.
Hemianthus Micranthemoides on hea kasvuga mõne nädalaga on kasvanud palju. Täiesti probleemivaba taim, aga natuke kipub silma riivama tema pikkus.
Võiks olla nagu muru taim, aga on 15-20cm veninud. Seda ette teades ma seda akva esikülge ei istutanud.
Eleocharis parvula on istutatud umbes kuu tagasi. On aeglase kasvuga murutaim. Tundub,et tunneb ennast hästi ja paljuneb.
Usun, et see moodustab varsti ilusa ja ühtlase murulapi.
Pogostemon helferi on mu lemmik.Vanad lehed on rohevetikalised, aga uued on ilusad helerohlised. Tundub, et taimed tunnevad end hästi, sest on juba ka tütartaimi ajanud.
Nymphaea lotus (zenkeri) ehk vesiroos kasvab ja paljuneb. Ilusat punakaspruuni värvi.
Eusteralis stellata kasvab väga kiiresti ja kärbitud kohtadest ajab kiiresti ued võrsed.
Limnophila aromatica uued võrsed tulevad. Kuna tema piirkonnas valgust napib siis kasvab suhteliselt mõõduka kiirusega ja punakas toon on kadunud. Kui saab valguse korda siis on näha.
Cryptocoryne beckettii ´´petchii´´on hetkel imeväike, umbes 3cm kõrge, sest vanad lehed läksid koledaks ja lõikasin need ära. Uued lehed ongi pisikesed ja puhtad. Usun, et taim saab hoo sisse.
Proserpinaca palustris ''Cuba''vot ei kasva mu korduvatele pingutustele. Arvan, et ei sobi minu kasti. Ehk võtan kaar taimelatva ja proovin neid kasvatada oma nanoakvas. Tasub proovida. Ehk siis saab selgeks millega see taim rahul ei ole.
Myriophyllum mezianum on nii ja naa. Eriti vaimustuses ma sellest ei ole. Taim käitub kuidagi imelikult. Kord venisid taimed nädalaga veepinnani ja peale kärpimist ei taha kasvada. Lisaks sellele hakkab taime alaossa tekkima mingi vetikaläbu. Kaasaarvatud vana vaenlane BGA.
Cabomba furcata vajab iga paari nädala tagant kärpimist. Lõikan ladvad maha ühepikkuselt ja torkan uuesti pinnasesse. On umbes 10 taime, aga punt võiks suurem olla. Ilusat punakat tooni.
Didiplis diandra on ka üks lemmikutest. On kaks suurt punti. Hea valgusega on tipud ilusat punakaspruuni värvi.
Vallisneria spiralis ajab ka poegi. Ma ei liigitaks seda taime küll lihtsalt kasvavate kilda. Taim soovib ikka päris korralikku valgust. Siis kasvab ja ajab tütartaimi. Muidu muutub vetikaläbuseks ja laseb lehti lahti.
Ceratophyllum demersum ehk kardhein kasvab mis meeletu. Umbes 20cm ööpäevas.
Rotala rotundifolia kasvab ja paljuneb ilusasti. Algul oli paar taimehakatist ja nende hargnedes läikasin noori võsusid ja istutasin need iseseivalt, et luua suuremat põõsast.Võtab aega, aga asja saab.
Anubias barteri var. caladiifolia ´1705´kasvab aeglaselt, aga järjekindlalt. Tugevat valgust ei salli, sest siis hakkavad vanad lehed vetikaläbuga kattuma.
Anubias barteri var. angustifolia on väga aeglane. Tõenäoliselt ei ole veel hoogu sisse saanud. Paari kuu jooksul ei ole see ühtegi lehte juurde kasvatanud.
Marsilea quadrifolia on nii värske akvas, et ei ole veel mingit ettekujutust.