foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 68 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 25, 2004 10:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu kõige hullem apsakas oli see, et kui ma üle paari aasta endale korraliku akvaariumi muretsesin ja sinna guraamid ostsin, siis olin endas nii jube kindel, et nad tahtsid kuni 30 kraadist vett ja kui ükskord vaatasin, et miks kõik mu pisikesed põhjas krampides vaevlevad ja siis ise löristasin seal kõrval nutta ja ei taipanud neid kes veel elus ära päästa õigel ajal, kolm tükki päästsin ära kui tõin kraanist jahedamat vett, aga oleksin ju saanud tõenäoliselt kõik peale esimest ära päästa, ise läskin veel kodust ära, ei tahtnud vaadata, rumal tüdruk ikka. Kalapoes müüja siis naeris, et hahaa keetsid kalad ära jah :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 02, 2004 01:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu kõige suurem lollus oli eelmine suvi kui olid need kuumarekordid +30C ja rohkem... akvaariumivesi oli kohe tuntavalt liiga soe ning ma siis mõtlesin, et teen kaladele head :D ja lajatasin sinna mitu ämbritäit jääkülma vett sisse. Nohh et siis hää jahe neil olla päras seda kuumust :lol: Pooled kalad läksid järgnevatel päevadel taevariiki :cry:

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 14, 2004 05:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei tea, mis selle akva esiklaasiga ükskord juhtus, aga puruks ta pauguga läks. Kui koju jõudsin ja korteriukse avasin, oli esimeseks huvitavaks vaateks see, kuidas skalaar nagu haikala, ülemine uim veest väljas, mööda koridoripõhja omale toitu otsib. Kõik kalad jäid kusjuures ellu ja isegi toas vabalt ringi uidanud stepikilpkonn ei uppunud ära 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 14, 2004 11:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

See oleks küll lahe vaatepilt olnud. Aga mitte eriti lahe ei oleks olnud seda koristada. Kas see vesi kusagile miena ei imbunud? Kas vesi olikõik ühes toas, et kaald ringi ujuda said? Kalad said siis suure jalutuskäigu, pärast otsi kala kapialt taga :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 17, 2004 01:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

See oli papsi unenägu. Nimelt kolisime enne uude majja sisse, kui ta valmis sai. Elutoa pôrand oli betoonist, mida kandsid vanad raudteerööpad ja nende pead ulatusid betoonist välja. Rööbaste peal omakorda siis pôranda talad ja neile naelutatud pôranda lauad. Unenäo sisuks oli ônnetus, kus akvaarium oli purunenud, vesi koos kaladega oli kahe rööpa vahele betooni peale kogunenud ja paps sikutas pooleldi kohale naelutatud pôranda alt kalu püüdvat kassi välja. Tegelikult oli pôrand selleks ajaks ammu valmis, kui akvaarium asutati.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 02, 2004 11:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hmm, apsakad.. ma mäletan, et ma sain endale mingi pisikese gupi, kellest ma midagi ei teadnud ja siis hoidsin teda jäätisepurgis või muus sellises (plastmassist). Söögist samuti ei teadnud midagi, oli vist pisikese jaoks liiga suured tükid. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 13, 2004 10:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kunagi alustades meisterdasin ise põhja vulkaani ja kivikesed kinnitasin Moment liimiga.Kalade kõhud käisid päris kähku ülespidi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 13, 2004 11:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul uppus ükskord hiir akvaariumisse ära - ja ma ise olin kuskile ära sõitnud..kui tagasi jõudsin polnud hiirest palju järgi ainult verised tükid ulpisid akvaariumis aga kalad tundusid väga õnnelikud sellise prae üle olevat. :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 25, 2004 09:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul seline apsakas ,et kolm akvaariumit üksteise peal riiulis ja kaladele meeldib hüppeid üle akvaarjumi ääre teha.õnnelikud on need kes maanduvad kuhugi alumise akvaariumisse.vähem õnne nendel kaladel kes maanduvad põrandal

200L.Amazonas oskar ja plecod
106L.mollid barbused

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 03, 2004 08:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sattusin täna Tartu mnt poest mööda ja astusin sisse ning avastasin sealt 30 eegu maksva tagasivoolu klapi õhu /co2 voolikule. Kuna olen täheldanud paljudel seda muret , et ükshetk on vesi akvaariumist välja voolanud tundub see sobiv olema siia postitada . Tundub , et pean endale veel 3 tk ostma , sest paistis hea asi olevat.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 10, 2004 08:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ehh jah mesterdasin siis ka selle co2 systeemi..panin selle ilusti 3m pikkuse peene vooliku kylge..asi töötas:) siis aga oli vaja uus pudel panna..kiire nagu ika jätsin asja järgmiseks õhtuks ja panin vooliku ilusti akva kaanele rulli:) päevals iis ema helsiab, et mis jama on saunast(alumisel korusel) voolab mingi vesi mööda seina alla:P..nu jah 100l kenasti läbi selle vooliku põrandale voolanud..parketi läbi immutanud..ja seal all olevad saepuru plaadid ning saepuru kaasaarvatud:)..hea et majal kindlustus oli..põrandavahetus j'ärgnes..muide peax veel mainima, et parket oli vaid 2 kuud vana:P..nyyd siis oman seda tagasivoolu klappi:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 19, 2004 07:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui alles kooli tööle läksin, leidsin koliruumist vana akvaariumikolaka. Alguses proovisin karjäärist püütud kokredega, kas nii rahvarohkes ja vahetundidel lärmakas kohas üldse saab kalu kasvatada. Kui selgus, et saab, rändasid kogred ühe poisi kodutiiki ja tõin poest kuldkalad asemele. Taimed pärinesid samuti karjäärist.
Talvisel koolivaheajal jäin haigeks. Pakane paukus. Mõtlesin, et palavikuga kodust välja ei roni, küllap need kuldkalad saavad taimedest ja pisitigudest ka kõhu kuidagi täis. Aga... kütjal olid külmapühad... Kui koolimajja vaatama läksin, siis esimene ehmatus oli näha härmas lilli aknalaudadel. Ja akvaarium oli põhjani läbi külmunud! Ühes alumises nurgas 10-15 cm vaba vett kuldkala laipadega. Viisin lilled prügikasti. Akvaga polnud midagi peale hakata. Käisin direktorile kitumas ja läksin koju nutma. Kahju oli kaladest ja 20-st toalillest ka. Tegelesin kodus enda ravimisega ja koolimajja enne uue veerandi algust nägu ei näidanud.
Veerandi esimesel päeval tuli üks laps mulle juba uksel vastu (koristaja avab hommikul uksed) ja arvas, et kalad tahavad süüa, sest üks kala ujub nii imelikult.
"Ee... mmm... ma arvan, et see kala ei taha tegelikult praegu süüa. Eks ma peale tunde vaatan seda asja."
Kirusin ennast mõttes, et eelmisel päeval laipu koristama ei tulnud. Oleks saanud lastele öelda, et kalad viisin vaheajaks koju ja noh... poest oleks laupäeval ju peaaegu sarnased saanud osta. Ega need lapsed niiiiiii täpselt ka ei tea, kui palju kalad vaheajaga kasvavad!
Tuli teine laps, kes arvas samuti, et kala on näljast nõrgaks jäänud. Ajab külge vee peale ja laperdab uimedega.
Kahtlane värk...
Et oma silm on kuningas, läksime siis koos vaatama.
Oh, imet!
Üks kuldkala oli täitsa rõõmus, aga teine tõesti ujus külg vee peal!
Panime süüa, katsusin näpuga vett...külm! Ega see "näljane" söögi vastu küll huvi ei tundnud... Laperdas edasi.
Päeva peale andsid ahjud ruumi järjest rohkem sooja. "Näljane" laperdas järjest vähem ja hakkas sööma.
Ja üle nad selle ekstreemse koolivaheaja elasidki!
Aga edaspidi, kui ei ole ise mingil põhjusel kalu söötma minna saanud, olen leidnud kellegi, kes läheb ja vaatab, mis toimub.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 19, 2004 11:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

hehehee see tooresse vette kalade viskamine ja poest toodud kalade otse akvasse kallamine on otse loomulikult ka minul läbitud.kuid täna panin püsti oma uue akva ja jäin foorumit lugema,kui järsku avastasin,et olin unustanud alusmati panna ja laua ja akva keskkohal on poolteise milline vahe sees :oops: nii,et egas midagi,kõik jälle otsast peale :mrgreen:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 13, 2005 05:06 
Akvarist

Pildid: 0
Esimene "akvaarium" oligi üks suur apsakas- salatikauss, kus elas kaks guppit ja vahepeal kuldkala ka. Teine apsakas ei olnud minu- sünnipäevaks kingiti ümmargune akvaarium. Ja kui teada sain, et enne vee akvaariumisse laskmist tuleb sellel seista ka lasta, oli mul akvaarium juba vähemalt aasta käigus olnud. Loomulikult ei jaksanud ma akvaariumite asustamisega kaks nädalat oodata- kalad ja taimed kohe sisse. Õnneks jäid kõik ellu. Ahjaa, üks veel: nimelt elasid mul linnud ja akvaarium ühes toas. Akvaariumis vohasid vallisneeriad ja tekitasid veepinnale ühtlase kihi, kusjuures kaant ei olnud akvaariumil :oops: . Ja siis ühel päeval avastan, et linnud on ennast pesemas käinud, aga kus? Pesukohta puuris hetkel ei olnud. Ja selgus, et nad olid ennast akvaariumis pesnud, vallisneeriate lehed hoidsid neid vee peal. Lisaks vee reostamisele olid nad huvi tundnud ühe danio vastu, keda nad nokkinud olid. Järgmisel päeval lahkus danio taevariiki.
Üks sellesuvine apsakas ka: Tõstsin akvaariumit veest tühjaks ja järsku kuulen susisemist. Olin soojendaja väljalülitamata jätnud :oops: .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 15, 2005 06:25 
Akvarist

kunagi väga ammu juhtus sellien lugu:
plaan oli sõbrale üks ilus mõõksaba viia. püüdsin kalakese kinni ja panin akvaariumi kõrvale purkki. samal ajal olime just kassipoja võtnud... käisin korra toast ära ja tagasitulles oli purk tühi mis tühi ja huuli lakkuv miisu selle kõrval.
Nii et kassisõbrad olge oma kaladega ettevaatlikud:D

Üles
 [ 68 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver