foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 68 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 11, 2004 09:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

päris tõsine teema teil seal kodus Rein...kui mu mees sellise asjaga hakkama saaks me uues korteris, siis ma ei tahaks mehe nahas olla!!! =D>

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 11, 2004 03:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

No sellise asja peale peaks küll seda meskit koguma hakkama ja pärast destilleeerimist kärsa likku panema. Muide, millalgi, kui mätas kuiv, vôiks foorumi kokkutuleku organiseerida? Lubatav alkohol pärineks akvaariumite meskipudelitest?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 21, 2004 05:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Meie esimeseks konsultandiks akvaariumi sisustamise alal sai juhuse tahtel ühe lillepoe müüja, kes teadis täpselt, et neil müüdav kergkruus on parim akvaariumi põhja panekuks. Kui see nn "parim asi" teiselgi päeval akvaariumis vee põhja ei vajunud, tõlkisime sõna "kergkruus" eesti keelde ja saime aru, millega tegelikult tegu. :mrgreen: Kergkruus läks hiljem muidugi asja ette ja täidab tänaseni oma tähtsat ülesannet toalillede pottides.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 08, 2004 03:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sain siis nüüd kuiva trenni korras teada, mida tähendaks akvaariumi purunemine. Kuiv see elamus just polnud, aga 10liitrit ja 150 liitrit on eri suurusjärgud.
Ohvriks tuli kerge môraga 25liitrine veinikäärimisnôu, milles ma vahetusvett seista lasen. Vôttis lihtsalt kätte ja viskas küljest lahmaka klaasi välja, kui ma toauksest läbi läksin. Pool vett jäi sisse, veerand maandus elutoas ja veerand magamistoas. Elutoast oli kerge kaltsuga vett küttida, aga magamistoa pôrandal ajas selle asja mistra ära. Imas sisse küll, aga suurem ettevôtmine oli see mistra pôrandalt mööbli alt kätte saada. kaheinimesevoodi ja massiivne täispuidust vanaaegne riidekapp ei kuulu kergete asjade kilda...

Aga katsuge läbimärg 4x4meetrine mistrapalakas 2meetri kôrgusele pesunöörile saada! Abi ka polnud... Ja vähe sellest, et ta raske oli, ta on veel ka jäik!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 08, 2004 02:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oi, Soobel, kujutan ette ja lohutan :) . Tean, mida Sa läbi elasid, sest minul on pika elu jooksul tulnud üle elada ilmatusuure kääriva veinipudeli lõhkemine.
Julm pauk jäi õnneks suletud vaheukse taha, aga tulemusi andis küürida ja kuivatada laest põrandani ja enamgi veel. Nojahhh, jutt sai akvaristikafoorumi teemadest julmalt mööda, ai äm sorri #-o .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 20, 2004 11:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Akvaariumi alus on ikka päris oluline. Mul hakkas maal alumisel korrusel peale pauku sadama. Tükk aega sadasi. Kokku 150 l. Nüüd siis ainult kilega klaasid ja korralikud aluskapid. Saju põhjus oli aluse vajumine. Akvaarium läks "vinti" ja esiklaasist jooksis diagonaalis mõra läbi...

- saavad kohe varsti 140x50x50 -

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 10, 2004 10:37 
Akvarist

Hiljuti langesin samuti õhuvoolikute kapillaarsuse ohvriks. Asi juhtus nii...
Meisterdasin endale hirmsa CO2 süsteemi. Ostsin Kuldsest Börsist vene aegse hapniku ballooni nii u.7 liitrise (igatahes sisse läks 3kg CO2-te). AGA-st ostsin redukdori ( väga soodsa hinnaga) ja veel ostsin ühest pikajakeerulisenimega firmast solenoid klapi (hirm kalli). See klapp on ehitatud nii ,et kui vool välja lülitub siis klapp lükkab gaasi kinni ja lülitub teise asendisse mis lõppeb summutiga mis on vajalik selleks ,et voolikust kaoks rõhk ja klapp saaks uuesti ümber lülituda kui saabub vool. Ballooni paigutasin maja torude püstiku kappi kuid paraku madalamale kui akvaarium. Õnneks elan ma esimesel korrusel ja õnneks ärkas naine üles selleks ajaks kui akvaariumisse oli veel jäänud u.15 cm vett. Tagajärgede likvideerimisega eriti vaeva ei näinud lasin otse kraanist akvaariumi täis ja vee uputust samuti ei olnud kuna vesi oli juba ammu paneelivahedest keldrisse imbunud. Vee vahetus on selleks nädalaks tehtud nii ,et "õnnelik" õnnetus juhtus .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 10, 2004 11:08 
Akvarist

Siiamaani, kui meenutan oma elu suurimat akvaariumilollust, tekib tahtmine omale käega otsaette lüüa. Kui olin saanud suurima õnnistuse, kiiversägadelt (Corrydoras paleatus) järelkasvu ja sain need kenasti kuu vanusteks kasvatatud, tekkis soov neile ise filter valmis nikerdada. Kasutasin selleks bensiinivooliku juppi. #-o Küll ma kahtlesin hulga aega enne. Peale pikka kõhklust otsustasin seda keeta ja leotada. Tegingi seda (vahetasin vett mitu korda jne). Kui olin filtri siis valmis teinud, hakasid ootamatult maimud otsi andma/kummaliselt käituma. Mingi 20 - 30 tk. sai minu lolluse tõttu hukka ja peale filtri eemaldamist ja veevahetust jäi natuke rohkem kui kümmekond neist elama. Nüüd enam kunagi ei pane kahtlast värki akvaariumisse. :!: :idea:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 10, 2004 01:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

sten kirjutas:
Hiljuti langesin samuti õhuvoolikute kapillaarsuse ohvriks

oled ikka kindel et tegu kapillaarsusega? aga see selleks... ise lasin vene ajal, siis kui normaalset filtrit veel polnd, paar kompressorit niiviisi läbi, et kompressor oli akva veepiirist madalamal (paar korda just sellepärast, et olin siis täitsa tilluke veel). ja tegelt olid mu kalad vist õnnesärgis sündinud, kuna suurest laiskusest koguaeg juhet seinast välja tõmmata, monteerisin oma viimasele (ehk siis kolmandale) kompressorile lüliti otse korpuse külge- nii et väike kang ulatus kompressorist välja :P
ja hiljem sai see lülitiga kompressor siis ühele sõbrale kingitud- ta ju ikkag sai akvaristika pisiku minult :D ...no ja arvake ära mis kaladega juhtus tänu lülitile ja sellele, et ka tema pani kompressori (vaatamata minu hoiatusele) allapoole veepiiri? :roll: ...aga noh- hea et sõbergi ellu jäi :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 10, 2004 02:17 
Akvarist

Jah , tõepoolest kapillaarsust siinkohal süüdistada ei saa eks ikka ise enda lollus on süüdi selles. Muideks analoogseid situatsioone olen ka ennegi läbi elanud ja näe ikka ei õpi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 10, 2004 11:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma kahtlen sügavalt, kas 3millimeetrise vooliku kapillaarsus on füüsikaliselt võimalik. 98% tõenäosusega on see ülevool saavutatud sellega, et voolik on olnud liiga suures pikkuses vees ja akvarist on selle liigse osa nii kiiresti välja tõmmanud, et vesi ei jõua voolikust välja voolata. Kõige kergemini peaks selline asi juhtuma, kui vooliku otsas on õhukivi või muu voolu segav asi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 11, 2004 12:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Soobel kirjutas:
Ma kahtlen sügavalt, kas 3millimeetrise vooliku kapillaarsus on füüsikaliselt võimalik. 98% tõenäosusega on see ülevool saavutatud sellega, et voolik on olnud liiga suures pikkuses vees ja akvarist on selle liigse osa nii kiiresti välja tõmmanud, et vesi ei jõua voolikust välja voolata. Kõige kergemini peaks selline asi juhtuma, kui vooliku otsas on õhukivi või muu voolu segav asi.

eip... see on jah tõsi et nii jämedas voolikus mingit kapillaarsust ei toimu. kuid asi ei tule vooliku kiirest väljatõmbamisest. lihtsalt peale seda kui kompressor puhumise lõpetab hakkab voolik kiiresti veega täituma ning inertsiga (vist) täitub nati üle akvaariumi veepiiri, ning kui kompressor on juhtumisi kuskil all ja vesi kogemata "kurvi" välja võtab, jookseb akvaarium veest tühjaks mööda seda voolikut. nagu sifoonigagi põhja puhastades.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 24, 2004 07:19 
Akvarist

minu apsakas oli või on see, et täna ostsin 80 krooni eest 25 kg kruusa #-o , mis ei kõlvanud kuhugile, ehk talvel kõnniteele ning õhutaja AZOO 2500, mis podiseb kui traktor.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 24, 2004 08:35 
Guru

Enamik õhupumpasid pidid üsna lärmakad olema.
Kuskil oli hea jutulõim õhupumba vaigistamisest - ostisin aga kahjuks ei suuda hetkel leida. Idee oli selles, et panna pump kinnisesse karpi, purki vms. ja kinnitada see sinna võimalikult elastselt (kumminöör, pehme poroloon). Oma kunagistest katsetustest mäletan, et kappi pandud (reguleeritav)pump pehmel alusel oli peaaegu kuuldamatu.

Mis sellel kruusal viga on? Jäme, terav või miskit sellist?
Mul endal on kah praegu ühes akvaariumis selline 0,5...1,5cm fraktsiooniga kruus/klibu - haruldaselt ebasobiv pinnas taimedele. Millegipärast ma arvasin et see on hirmus hea - sodi läheb kivide vahele ja sifooniga peaks see kohe lurinal ära tulema. tegelikult muidugi nii ei ole. Peale iga puhastamist ulbib pool tosinat väiksemat taime pinnal, kuna klibus tuleb kõvasti sahmida et midagi kätte saada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 24, 2004 10:30 
Akvarist

Õhupump muutub lärmakaks siis, kui talle otsa panna voolik, ilma selleta ta podiseb vaikselt. Kinnine karp lärmi ei vähendaks, müra kandub edasi mööda toru akvaariumisse ning sinna ma müratakistajat ei ehitaks.
Sain müra vaiksemaks, kui lõikasin õhuvoolikusse väikese ava - ehk saab meisterdada ka väikese regulaatori - , mis laseb osa õhku välja, nüüd on lärmi vähem ning hapnikku piisavalt.
See, mille ma ostsin, on mingi Ruduse graniitliiv, mõeldud talvistele kõnniteedele. Too liiv on natuke terav küll, läbimõõt 2 - 6 mm, aga see pole probleem. Probleem on selles, et ta sisaldab liiga palju musta graniiti, umbes 50% ning must graniit on mitte just kõige ilusam, võib olla liiga happeline ning sisaldada metalle.
Poes paistis kõik OK, aga kui kodus pesema hakkasin, tuli õige värv välja.

Üles
 [ 68 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver