bossering kirjutas:
Tooks siia võrdluse igapäeva elust. Kõik teavad ju, et nt. autol võib mingil hetkel nt. gaas peale jääda, pidurid kaovad ära, tugev tuul puhub libedalt teelt minema, mõni roolijoodik rammib su autot jne aga kas siis jätate sellepärast sõitmata või auto üldse ostmata? Sellised juhtumid on ju kindlasti kõigile teada ja sellistel juhtudel võivad kahjud olla kindlasti suuremadki kui pool milli (surmadest rääkimata) ning arvan, et sellise õnnetuse juhtumis % on kindlasti suurem kui korralikult eeltöödeldud ja karastatud klaasi purunemisel. Olen ise mitmeid kordi näinud kui ikka n.ö. korralikult on hunnikusse sõidetud ja olen ise kunagi vähese sõiduoskuse tagajärjel üle katuse ära käinud, kuid kas siis peaksin nüüd ainult raiuma, et auto on saatanast ja tuleks keelata, sest nii võib ju juhtuda?
Selles Ikea värgis oligi ju teada, et klaaside terve partii oli praak toodang.
Arvan, et sellise näite toomine antud teemas pole kindlasti asjakohane.
Ausalt, sinu näide oli veel asjakohatum. Selleks et auto veatult käiks, peab seda pidevalt hooldama. Ikka ei ole küll nii, et suvalisel hetkel pidurid ei tööta või gaas ei tule maha. Samuti see, kui keegi kogemuste puudumise ja oma oskuste ülehindamise tõttu on hunnikusse sõitnud, ei näita MITTE KUIDAGI autode ohtlikkust. Inimesed autode sees on ohtlikud, mitte auto iseenesest. Maja ees parkides ei rullu ju auto niisama üle teiste. Selleks on ikka oskamatut inimest rooli vaja.
Kuid karastatud klaasi puhul, nagu ma selle informatsiooni põhjal siin lugesin, ei garanteeri sulle keegi, kas sinu oma on veatu või mitte. Keegi ei garanteeri sulle, et kui sa sellest akvaariumi teed, siis see ei purune. Kuigi peaks mainima, et akvaariumi pihta kingi kivi, filtri, võtmetega vastu kokstata on märksa tõenäolisem kui see, et keegi vastu akvat jalaga virutab.
Mind veenati igatahes selles, et isegi kui karastatud klaas võib superhüpertore ja hea olla, siis akvaariumi valmistamiseks see ei sobi. Igale asjale oma. Eksole. Keegi ei väidagi, et karastatud klaas ei kõlba kuskile. Lihtsalt konkreetselt siia ei sobi.