To42 kirjutas:
Kas siis need pole üldse usaldusväärsed, ometi ju neid toodetakse ja müüakse.
Ribatestid ei ole mõeldud olukordadeks, kus on vaja täpsemaid näite. Ehk siis alustava akvaariumi ja ülerahvastatuse korral. Kui minu käest küsida, miks neid toodetakse, siis mina ei tea. Mina neid ei kasuta just eelpool mainitud põhjustel ja ei soovita ka kellegil teisel.
Kui nüüd tulla tagasi selle NO2 näidu juurde, siis mis pani sind arvama, et NO2 näit 1 on normaalne? Kas sa ka tead, mis kaladega juhtub, kui NO2 tase on kõrge. Nad ei sure lihtsalt lambist, mis oleks igaljuhul kergem sellest mis tegelikult toimub - nad lihtsalt lämbuvad, sest NO2 toimel ei kanna nende punased verelibled enam hapnikku edasi.
Ole hea ja võta midagi ette, et NH4 ja NO2 näidud normi saada!!!
To42 kirjutas:
Ei kasva kahjuks raha puuotsas, et osta hunnik tilgateste.
Sul ei ole vaja hunnikut tilgateste, vaid ainult kolme. Unusta Kh, Gh, pH, sest nendega tavalises akvaariumis probleeme ei ole. Kui pead vajalikuks, siis võidki neid näite määrata ribatestiga.
Kui nüüd rääkida puu otsas kasvavast rahast, siis toon välja võrdluse ja mulle tundub, et oled veidi eksiteele sattunud
JBL NH4 test maksab 11,50€
JBL NO2 test maksab 9.50€
Sera Quick Test 5 in 1 maksab 15€
Mõõtsin täna uuesti ribatestiga...nüüd NO2 0 NO3 10
Kõik ülalnimetatud testid on 50X testid, kaasaarvatud ribatest.
Minu arvamus on, jäta 5 in 1 test ostmata, pane 6€ juurde ja saad kaks suurepärast ja vajalikku testi. Pealegi arvan, et arvestades praegust seisu on sul oht kogu oma hetkel investeeritud raha kaotada.
Kahjuks minu kodukoha poes pole pakkuta tilgateste.