foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 141 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 27, 2004 03:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

[quote="Rein"]Nii, suhtlesin kodanikega - bakteritega pole asjal mingit pistmist. Tegu tiigivee puhastamise vahendiga, tootenimeks "Green water" (nime järgi võiks küll arvata et sellega rohelist vett hoopis tekitatakse). Nii et ilmselt ikkagi keemiaga tegu ning tõenäoliselt mõikab ka taimedele (Kapuuts, kuidas Sul taimed suhtusid asjasse?).

mina kasutasin seda akvaariumi sissetöötamise ajal, taimi oli siis vähe, nii et mõju neile ei märganud. Vedelik ise oli aga ülimalt efektiivne.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 01, 2004 11:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

huvitav lugu sellest, et mulgi on viimaste nädalatega vesi uduseks läinud. kuid vahe lihtsalt hämara ja rohelise udu vahel on vist üsna tinglik, sest mina praegu küll rohelist tooni ei märka.

kas lisaks keemiale ja tavalisele pimendamisel muud tegutsemised samuti aitavad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 05, 2004 02:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga mid kalad selle "Green water"i lisamisel teevad? Ega see kaladele paha ole?

Muumitrollile: vali päikesepaisteline ilm ja lülita akvaariumi valgus korra välja. Mul on ka uues akvaariumis valkjas udu (nähtavus pool meetrit). Lülitasin valguse välja - vesi roheline mis roheline!

Tundub, et Aquarelle lambid annavad sinakat valgust (nagu gaaslahenduslambid kunagi) ja nende toon nullib teatud rohelise spektriosa ära.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 05, 2004 03:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Soobel kirjutas:
Aga mid kalad selle "Green water"i lisamisel teevad? Ega see kaladele paha ole?

No selle pudeli peal on kirjas et võib kasutada nii mere- kui mageveeakvaariumis ning kalu ning taimi ei kahjusta, on ka Tartu mnt. poes müügil. Kuivõrd seda uskuda võib ei oska öelda...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 05, 2004 06:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas tegu on AZOO "Green water remover"iga vôi? Jäi selline pudel Mulla tänavalt pihku ja esimesed 12milliliitrit on juba katsepolügoonil (käivituv 150liitrine akvaarium) töös.
Muidu paistab, et ka 6päevast pimedusest pole tolku, ju siis need batsillid oskavad ka näguripäevi üle elada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 06, 2004 12:13 
Moderator
Kasutaja avatar

Soobel kirjutas:
Kas tegu on AZOO "Green water remover"iga vôi? Jäi selline pudel Mulla tänavalt pihku ja esimesed 12milliliitrit on juba katsepolügoonil (käivituv 150liitrine akvaarium) töös.

Seesama jah, Tatari tänava omad ei viitsinud mulle täpselt nime vaadata kui küsisin, Tartu mnt.-l oli aga just selline.

Soobel kirjutas:
Muidu paistab, et ka 6päevast pimedusest pole tolku, ju siis need batsillid oskavad ka näguripäevi üle elada.

Tohoh! Kas pimendamine oli ikka nii et valgust üldse sisse ei paistnud? Valgustuse väljalülitamisest ei piisa, ka osalisest pimendamisest ei piisa - vetikad tõprad vajavad elutegevuseks märksa vähem valgust kui taimed, kui kuskilt valgust sisse kumab siis tõesti jagu ei saa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 06, 2004 12:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Udu pole küll kadunud, küll aga on ta minetanud rohelise tooni. Nüüd vôiks aidata veevahetus. Ja kôik kalad (joone all märgitud) on elus ja terved.

Suures akvaariumis vôtab roheline udu taas vôimust, ilmselt tuleb rohtu pigem üle doseerida. (esimesel katsel arvestasin 150liitrises akvaariumis 120liitrise veehulgaga)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 07, 2004 01:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

150lt, 15milliliitrit ainet sees, 20 tundi möödas.

Mitte sittagi pole muutunud, aina rohelisemaks läheb! :evil:

Efektiivsusest on asi väga kaugel vôi pole tegu sama vahendiga, millest kapuuts räägib.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 07, 2004 06:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei julge 100% väita aga minu mälu järgi oli tegu ikkagi mingi bakteriga kes rohelist vett tekitavat bakterit õgib. Seega mitte keemia.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 07, 2004 07:39 
Moderator
Kasutaja avatar

No ma küsisin Tatarist algul et mis bakter see oli mida nad rohelise vee tõrjumiseks pakkusid, selle peale olid nad üpris üllatunud ja ütlesid et mingi bakteriga kindlasti tegu pole. Kui ei usu helista ja küsi. :) Ja minu huvi oli eeskätt sellest tingitud et ma pole kuskil mujal kuulnud bakterist mida rohelise vee puhul kasutatakse - usun et sellist asja pole olemas.
Ja jutt oli et see on vahend millega ka rohelist tiigivett jonksu aetakse ja " Green water" nimeks. So, nime osas on väike lahknevus kuid vaevalt nad viitsisid tormata pudelit otsima kui helistasin, seega usun et ikkagi sama asi.

Viimati muutis Rein, Pühapäev Mär 07, 2004 10:53, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 07, 2004 08:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui oleks sama asi, siis oleks ta ka efektiivne. Kuidas siis muidu ta ühe mehe käivituva akvaariumi vee selgeks teeb ja mul rohelusele hoogu lisab? Peab ikka järele minema ja vaatama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 07, 2004 08:24 
Akvarist

Pildid: 0
krt, ma ei saa aru üldse, et millest jutt... Mis selleks tegema peab, et vesi roheliseks läheks? :mrgreen:
Äkki seda teades ka lihtsam roheluse vastu võidelda...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 07, 2004 08:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

minul oli tegemist sellega, et panin uude akvasse mingit Sera biostarterit, start oli aga nii hea et vesi oli pärast üleni roheline :D

Kui sealt Reti poest head infot saada tahad siis räägi kindlasti selle ülemisel korrusel oleva müüjaga, alumised ei tea küll akvaristikast suurt midagi ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 07, 2004 10:25 
Administraator
Kasutaja avatar

seda, et, andke nüüd andeks mu ebaadekvaatne jutt, aga kõik kes käivitavad akvat: ärge pange kohe valgust põhja, laske vähemaga. siis ei lähe roheliseks. tena omadest kogemustest. olen elus nii mõnegi kasti käivitanud ja seda rohelise vee probleemi pole kunagi esinenud...pärast võib ju lampe juurde panna kui taimed kasvama hakkavad (pean silmas eelkõige vähenõudlikke taimi nagu crypt ja vallisneeria). hiljem võib nõudlikemaid taimi juurde panna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 07, 2004 11:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu stardikomplektiks on kasutamata, puhas ehitusliiv, sees AZOO väetisepabulad, nii 10tk, 150lt vee hulgas oli 25lt vanast akvaariumist veevahetuse käigus lastud virret, millel roheline pisik sees. Ka CO2meskipudel mulmuleerib stabiilselt. Valgusepuudust ka ei ole. Filter on pärit vanast akvaariumist ühes porise svammiga.
Aga huvitav on see, et vanas akvaariumis muutus rohekas hägu keemiarünnaku käigus valkjaks ja hôrenes tugevalt (vesi pole päris selge), aga uues akvaariumis kukkus rohelus vohama ja keemia ei kottinud seda üldse.

Üles
 [ 141 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver