Maria kirjutas:
Pterophyllum altum ei ole harilik (Pterophyllum scalare) skalaar! Näeb teine küll samasugune välja, kuid kasvab 2 korda suuremaks.
Nagu ka Caridina japonica võrreldes Halocaridina rubraga, aga see paistab et ei loe.
Maria kirjutas:
"I don`t doubt that domestic scalares would look at`em any differently" vabatõlge: "Ma ei kahtle, et kodustatud skalaarid vaataksid neid (krevette) teise pilguga." - see on oletus, kirjutaja arvamus aga mitte kogemus.
Ma saan aru et sellise lauseehitusega asju on raske tõlkida, kuid järgnev lause peaks ometi aitama mõista suunda. Pigem oleks tõlge vast "Ma ei kahtlustaks et kodustatud skalaarid neid teistmoodi vaataks" - ega seegi ehk täpne ole, aga suund on vast õigem.
Maria kirjutas:
aga ma luban sulle, Rein, nüüd kokkuvõtva lõppsõna
Mõttetu vaidlus eimillestki mis tuleks tegelikult kustutada, kui keegi vastu pole siis lükkaks selle paari päeva pärast prügikasti. Ehk siis kokkuvõttes mina oletasin netis olevate vihjete põhjal et see kooslus võib mitte toimida, Sina olid iseenese tarkuse põhjal kindel et toimib. Pole ei Sina ega mina neid koos kasvatanud, Põltsi kogemus ses osas kindlasti usaldusväärsem. Caridina japonicat on siin-seal koos skalaaridega akvas näha nii et see kooslus ilmselt vähemalt mõnel juhul toimib (teame ju et erijuhtudel toimivad ka sellised kooslused mis ei peaks toimima, aga eks Caridina japonica ole ka paar korda suurem pisematest krevettidest), pisemaid krevette aga ma küll pole skalaariakvas näinud - kuid ega ma pole ka kõiki maailma akvasid näinud.
Kui keegi julgeb Maria soovitust järgides skalaarid ja pisemad krevetid kokku pista siis oleks muidugi tulemustest huvitav kuulda.