foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 78 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 13, 2005 09:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Täiesti võimalik, et söömine ei toimunud pimedas vaid hommikul, siis kui tuba juba piisavalt valge, aga tuli veel ei põlenud. Skalaaridele lisaks on muidki kahtlusaluseid, aga nemad siiski kõige suuremad. Need punased on neoonkaladega üsna sama mõõtu küll muidu ja kitiini peale ei saa krevett ikka eriti loota, kui ta röövlile suhu mahub. Lõppudelõpuks on ka vesikirbud kitiinist kestaga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 14, 2005 08:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Maria kirjutas:
no kulla rein - mis ajast on neoonil kitiinkest, mis teda nahkapaneku eest kaitseb?

Mis ajast kitiinkest kaitseb kalade eest? Krevett on nii oma suuruselt kui kesta tugevuselt küllaltki sarnane pisemale rohutirtsule, meie vete kalade jaoks on rohutirts üsna minev kaup kui vette kukub. Isegi saanud kunagi nooruses rohutirtsuga kala püütud. Kui suhu mahub siis läheb kõhtu küll.
Maria kirjutas:
kas neooni ja kreveti mõõtmed on ligilähedased?

No minu punased krevetid on kindlasti sama mõõtu, tegelikult ehk pisut väiksemadki kui neoonid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 14, 2005 12:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nüüd sain ka mina lõpuks aru, kedamida ma Tartu mnt. zookaupluses müügil nägin. Akvaariumi peale oli küll kirjutatud, et on krevetid, aga ma pidasin neid punaseid putukaid hoopis elussöödaks ja arvasin, et ju krevetid on otsas ja nimi klaasilt maha pühkimata. Palju toredaid mõtteid :).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 14, 2005 12:36 
Akvarist

ubina kirjutas:
Nüüd sain ka mina lõpuks aru, kedamida ma Tartu mnt. zookaupluses müügil nägin. Akvaariumi peale oli küll kirjutatud, et on krevetid, aga ma pidasin neid punaseid putukaid hoopis elussöödaks ja arvasin, et ju krevetid on otsas ja nimi klaasilt maha pühkimata. Palju toredaid mõtteid :).

Natuke on sul ka õigus, sest seal samas akvas on peale krevettide ka vesikirpe. Krevette oli seal lausa nelja sorti. Nii et pani kohe mõtlema, millist valida... :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 14, 2005 05:32 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Rein kirjutas:
Mis ajast kitiinkest kaitseb kalade eest? Krevett on nii oma suuruselt kui kesta tugevuselt küllaltki sarnane pisemale rohutirtsule, meie vete kalade jaoks on rohutirts üsna minev kaup kui vette kukub. Isegi saanud kunagi nooruses rohutirtsuga kala püütud. Kui suhu mahub siis läheb kõhtu küll.

skalaar ei ole meie vete kala, krevett ei ole rohutirts ja minu silmanägemise järgi skalaarile suhu ei mahu

Rein kirjutas:
No minu punased krevetid on kindlasti sama mõõtu, tegelikult ehk pisut väiksemadki kui neoonid.

kas võtsid lisaks pikkusele arvesse ka laiuse ja sõrgade olemasolu? 8)
edasine vaidlus on ilmselt mõttetu, kuna mina kavatsen oma seisukohale kindlaks jääda ja ilmselt ka sina enda omale.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 14, 2005 05:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
kas võtsid lisaks pikkusele arvesse ka laiuse ja sõrgade olemasolu? 8)
edasine vaidlus on ilmselt mõttetu, kuna mina kavatsen oma seisukohale kindlaks jääda ja ilmselt ka sina enda omale.

Tundub lihtsalt et oled vaid üht liiki krevette näinud, muidu poleks seda vaidlust ehk sündinudki. Vaata vahelduseks http://www.petshrimp.com/shrimpspecies.html , need punased krevetid tunduvad olevat http://www.petshrimp.com/hawaiianredshrimp.html aga ma pole selles tegelikult kindel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 14, 2005 06:01 
Guru
Kasutaja avatar

mitte midagi imestamapanevat, 2,5-3,5cm täpselt nii nagu nad harilikult kaubandusvõrgus liiguvad. minu neoonid hetkel ninast sabaotsani mõõdetuna 3cm.

kas hakkame loomkatseid tegema või jääme edasi vaidlema?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 14, 2005 08:10 
Moderator
Kasutaja avatar

Tee nagu tahad, ma küll ei kavatse mingi vaidluse nimel osta skalaari ja teda krevettidega nuumata. Võiks Sulle selle kohta linke pakkuda, aga vaevalt seegi Sind veenaks. Ühe skaalarihuviliste faq viida siiski pakuks:
http://www.wetwebmedia.com/FWSubWebInde ... elfaqs.htm
Oh p.s. will the Angels eat my Amano shrimp?

Kusjuures jutt on suurematest krevettidest kui need punased...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2005 12:48 
Guru
Kasutaja avatar

Pterophyllum altum ei ole harilik (Pterophyllum scalare) skalaar! Näeb teine küll samasugune välja, kuid kasvab 2 korda suuremaks.
Nagu veel võib välja lugeda sinu tehtud copy paste`st, on tegemist üksiku isendiga, kes on loodusest toodud.Tema on harjunud ise toitu hankima ja ei ootagi, et keegi teda toidaks.

"I don`t doubt that domestic scalares would look at`em any differently" vabatõlge: "Ma ei kahtle, et kodustatud skalaarid vaataksid neid (krevette) teise pilguga." - see on oletus, kirjutaja arvamus aga mitte kogemus.

aga ma luban sulle, Rein, nüüd kokkuvõtva lõppsõna

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2005 01:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Enne lõppsõna siis ma kordan igaks juhuks oma faktid ka veel üle :)
Ma ei näinud oma silmaga, et keegi oleks minu punased krevetid ära söönud. Tegemist oli siis Halocaridina rubra isenditega, kes kasvavad kuni 2 cm pikkuseks ja ei olnud vist päris täismõõdus veel. Õhtul lasin akvaariumisse, hommikul kell 10 ega ka kunagi hiljem neid enam näha ei olnud. Samal ajal elas samas kastis veel ka üks natuke suurem Caridina japonica isend, kelle peidukohad mul üldiselt olid teada. Seda looma skalaarid armastasid ka vahel näksida, aga päris kätte siiski ei saanud kunagi.
Skalaarid olid sellel ajal minu akvaariumi kõige suurema suuga röövlid. Herotilapiad hakkavad praegu selles osas neile järele jõudma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2005 02:39 
Moderator
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
Pterophyllum altum ei ole harilik (Pterophyllum scalare) skalaar! Näeb teine küll samasugune välja, kuid kasvab 2 korda suuremaks.

Nagu ka Caridina japonica võrreldes Halocaridina rubraga, aga see paistab et ei loe. :)

Maria kirjutas:
"I don`t doubt that domestic scalares would look at`em any differently" vabatõlge: "Ma ei kahtle, et kodustatud skalaarid vaataksid neid (krevette) teise pilguga." - see on oletus, kirjutaja arvamus aga mitte kogemus.

Ma saan aru et sellise lauseehitusega asju on raske tõlkida, kuid järgnev lause peaks ometi aitama mõista suunda. Pigem oleks tõlge vast "Ma ei kahtlustaks et kodustatud skalaarid neid teistmoodi vaataks" - ega seegi ehk täpne ole, aga suund on vast õigem.
Maria kirjutas:
aga ma luban sulle, Rein, nüüd kokkuvõtva lõppsõna

Mõttetu vaidlus eimillestki mis tuleks tegelikult kustutada, kui keegi vastu pole siis lükkaks selle paari päeva pärast prügikasti. Ehk siis kokkuvõttes mina oletasin netis olevate vihjete põhjal et see kooslus võib mitte toimida, Sina olid iseenese tarkuse põhjal kindel et toimib. Pole ei Sina ega mina neid koos kasvatanud, Põltsi kogemus ses osas kindlasti usaldusväärsem. Caridina japonicat on siin-seal koos skalaaridega akvas näha nii et see kooslus ilmselt vähemalt mõnel juhul toimib (teame ju et erijuhtudel toimivad ka sellised kooslused mis ei peaks toimima, aga eks Caridina japonica ole ka paar korda suurem pisematest krevettidest), pisemaid krevette aga ma küll pole skalaariakvas näinud - kuid ega ma pole ka kõiki maailma akvasid näinud.
Kui keegi julgeb Maria soovitust järgides skalaarid ja pisemad krevetid kokku pista siis oleks muidugi tulemustest huvitav kuulda. ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2005 04:02 
Akvarist

Minu arust küll täiesti korralik argumenteeritud vaidlus, vähemalt mina lugesin küll suure põnevusega ja tänu Reinu poolt avaldatud linkidele sain teada nii mõndagi huvitavat krevettide kohta.
Prügikasti ma küll ei raatsiks lükata seda kui siis äkki peaks tõstma muude veeloomade alla, võib-olla ka tulevikus komistab mõni huviline selle teema otsa ja teeb endale vajalikud järeldused sellest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2005 05:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Huvilistele soovitaks veel kindlasti:
http://www.thekrib.com/Fish/Shrimp/
http://www.thekrib.com/Fish/shrimp.html
http://users.skynet.be/caridina-japonica/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 17, 2005 10:43 
Akvarist

Panen küll teemast tiba mööda, sest krevettide kohapealt sõna ei võta. Küll aga kooslustest.
Ma pean koos discustega neone. Ja neonid on ilma vaidlusteta discuste üks lemmiktoite. Kui discuseid regulaarselt iga päev toita, siis ei viitsi nad nende neonide püüdmisega ennast vaevata. Kui aga mõneks päevaks kodust ära minna, siis hiljem naastes on neonide parv tiba pisemaks jäänud. Arvake kuhu nad kadunud on? (muideks: selleks need 10-15 krooni maksvad neonid mul akvas ongi, et suuremad ja kallimad loomad ka siis elada saaksid, kui mul endal nendega aega sebida ei ole. Sry neonide sõbrad)
Tahan öeda seda, et ehk (kordan: ehk) saab krevette pidada koos mistahes kaladega. Aga! On palju kalaliike kellel ma siis ikka ja alati korralikult kõhu täis söödaks, ning seda potti eriti omapead ei jätaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 01, 2005 08:05 
Akvarist

Mina ostsin endale eelmisel nädalal teisipäeval kaks krevetti, emase ja isase ja täna on emane enda laka alla juba munad munenud. Panin nad elama 400 liitrisesse akvaariumisse, kus tänaseks elavad juba kolm gupit, 8 meekide paarisendist järglast ja kaks puntiust. Mõtlesin sellel nädalal teised kalad (2 skalaari, 4 meekit, linask, 2 corydorast, 4-5 ancistrust ja 2 synodontist) ka sinna kolida ja ülejäänud seltskonna 90 liitrisesse paigutada, aga nüüd vist veel ootan ja vaatan, mida krevetid teevad.. Ega kellelgi siit ei ole krevettide poegimisega kogemusi? Tahaks teada, et mida nad teevad oma marjaga stressiolukorras.... Nüüd juba mõtlen nad üldse eraldi akvaariumisse elama panna, aga enne tuleb konnad 90 liitrisesse kolida....

Üles
 [ 78 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver