Tänud
Reinule, kes oma kaunist krevetiakvast nõustus mulle eraldama mõne
Pogostemon Helferi oksakese, mida muidu kaubandusest üsna raske leida on.
Üldpilt hetke seisuga, loodetavasti katavad esiplaanil taimed substraadi paari kuuga:
Kõrvaltvaade, kust näeb substraadi kasvatamist algeliste "tugede" abiga:
Vahepeal sai siis ostetud ka JBL Proflora Direct (
http://pood.kalake.ee/store/Store/Details?product=6334000), mis loodetavasti lahustab CO2 vees paremini ning see jõuab ka alumiste taimedeni - mulle tundus, et tavalise diffuuseriga oli mul just probleem gaasi ühtlase jaotumisega.
Valgus ulatub kahe valgustiga pinnasel 90 PAR tasemele ning ilmselt on sellest tingitud BBA (
black brush algae) ja GSA (
green spot algae) levik, eriti anubiasel ja kividel. 1 valgusti valgustab nüüd 8 tundi ning teise panen tööle vaid 2 tunniks. Samas võib see olla tingitud ka GH tasemest, mis mul ulatus viimase veevahetuse ajal nädalavahetusel 14-ni, kusjuures kraanivesi on 8 - taseme kasvu põhjust ma polegi veel tuvastanud.
Ootan heameelega teie kriitikat! Minu arust võiks küll foorum olla koht kust saada igasuguseid asjaarmastajate hinnanguid, olgu siis need arvamusavaldused lühikesed või pikad, positiivsed või negatiivsed. Kui me hoiame koos foorumit aktiivsena ja anname tagasisidet, viib see akvaristikat ainult edasi ja kes teab, ehk kunagi sirgub ka Eestist tubli tegija, kes jõuab IAPLC või AGA konkursil esimese 100 hulka.