jaantat kirjutas:
meedium kirjutas:
Kuna ,,Jaantat,, Küsis täpsemaid andmeid kõvendi ja vaigu kohta siis need on järgmised:
Kõvendi : PEROXAN ME-50 L Kõvendi ----tööaeg u. 20 min.Kuna eelmisest korrast kui tellisin 0,5 liitrit on seda veel jäänud reipasti siis seekord võtan aimult 0,2 liitrit.
Vaikuna kasutan : NORSODYNE H 13212 TAE Polyesterihartsi10 kg
Ei tahaks su indu jahutada aga seda ma kartsingi
Sa ei kasutanud ju epoksüüd vaid poluester vaiku!!!!
1) epoksüüd on 100%veekindel - poluester ei ole 100% veekindel ehk see imab endasse vett (nii naljakas kui see ka ei ole)
Siin üks link selle vaigu kasutamisel akvaariumis
http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?p=188308352) see kõvendi - Methyl-Ethyl-Ketone-Peroxide ja Styrene - lahjendi mis on vaigus on puhas mürk mis ajapikku välja lendub ning toa vastiku haisuga täidab. Samuti on see ka tervisele ohtlik.- seda said sa tunda lihvimisel.
Võibolla mäletad vene asjast kui vanemad said uue poluester ustega mööbli siis oli tuba pikaks ajas vastikut haisu täis- see oligi see stüreen seda mürgist kõvendi haisu ei tunnegi.
Ise tegin ainult akva kaane poluestri põhise geeliga üle ja see haises kah mitu kuud.
Pole hullu tuleb välja ,et mul on jäänud osa teemast nö. ,,Ridadevahele kaduma" .Ütleme , et minu vaatenurgast on sinu jutus 80% tõtt , nagu ma algul ütlesin ei valinud ma selle akvaariumi juures mitte kõige lihtsama , kiirema ja samas ka kallima tee. Alati on kallimaid ning kiiremaid võimalusi nagu ka tunduvalt odavamaid tüüp-lahendusi nagu : Ainult nurkade tugevdamine kangaga ning lihtsalt veekindluse andmine palja epoksiidiga ,aga kuna keegi pole siiani siin maailmas veel rahast tehtud siis otsustasingi valida mitte kõige kallima aga samas sama hea lõpptulemusega lahenduse.
Hea taiming......................ausalt.Ok Kuna Polyestrhartsi on kordades odavam kui Epoksiid siis akvaariumis 85% mustast töös tehakse ära just Poleyesterhartsiga ning lõpud 15% sõna otseses mõttes valatakse otse viimistlemise käigus lamineerimise näol......................................raske seleteda aga täna kui teen algust siis näed.
Täna siis lõpuks ometi jõudis kohale 4l Eposiidi ning 2l Kõvedit:
Esimesel vaatlusel tekkis väike hämming Epoksiidi ning kõvendi suhe mis kirjade järgi on 2:1 ......................................Kahtlane
..........peab uurima
Aga Jaantat ! Kõik on kontrolli alla ja algusest peale plaanitud lihtsalt ühel või teisel põhjusel jäid mõtted endateada ..................................Juhdub