meedium kirjutas:
seega olekski foorumi rahvale 1 küsimus : SAS? suurema akvaariumi sündroom---Ma lihtsalt ei saa sellest aru....Kas siis väikeakva ei paku piisavalt silmailu----sest silmailust ongi just küsimus Või millest siis on küsimus?
Suurel kastil on meeletult plusse vs väikesed, kui nüüd ise mõtled, siis saad pihta
Minu arvates:
1. Igasugused jamad on palju harvemad, ökosüsteem on tänu suurusele oluliselt stabiilsem. Nagu ma heixerile ütlesin, et oma 1700-sesse võid kusta ka ja ilmselt suurt midagi ei juhtu, mina enda 200L puhul pesen käsi
2. Tänu suurusele saab mitmekesiseid kooslusi pidada ja mänguruum sisustamisel on palju suurem.
Näide*: minu 200L kastis on maksimum umbes 15-20 mbuna ahvenat ehk kuskil 2 maksimaalselt 3-4 eri liiki - seda on silmailu jaoks tegelikult vähe
Ja juba 10 kala puhul tekib sisustamis probleem ... ei saa piisavalt palju piisavalt suuri koopaid teha. Lahendus on üleasustus, mis aga omakorda tekitab jäätmete mure. Mbunad on agressiivsed, territoriaalsed kalad.
3. Ühe suure eest hoolitsemisele kuluv aeg ning raha on väiksem kui mitmele samas mahus pisikesele.
4. On palju liike kelle miinimum akva suurus on ala 200L, aga kes on väga atraktiivsed.
jne jne.
Edasi tekibki see nö. SAS effekt, et tahaks neid ja neid liike, teha mingi süsteemi sellise ja sellise, vabaneda sellest ja sellest ..... aga nende baasiks on vot NII suur kast
PS: ma vaatasin sinu jaoks üle oma filtri meedia.
alt üles:
1. natuke meshi ja kolmveerand liitrit Ehheimi substrat pro
2. sama mis 1
3. natuke meshi ja pool liitrit Ehheimi substrat pro + kiht vatiini
4. natuke meshi ja pool liitrit Ehheimi substrat pro + kiht vatiini
5. 5cm keskmise poorsusega svammi + 2-3 kihti vatiini
Ehheim pro sees on ka poole liitri jagu mingeid makarone ning muid kivikesi segamini.
Soovitan:
Äravoolule kindlalt rest ette, vastasel juhul on kalad esimese ööga kõik sumbas.
Mõtle ülevoolu kasti peale, lurinast oluliselt kergem vabaneda - st. saad voolikusse vaakumi tekitada, samas aga pead äravoolu kiirust regullima.