foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 28 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 08:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein, mõtlen ainult seda, et "nipid/nõuanded" on oma kontseptsioonilt hetkel mõttetu
alamfoorum ja kogu selle sisu tuleks ülejäänud olemsolevate foorumite vahel ära jagada.
Praegu see alamfoorum lihtsalt dubleerib/katab kõiki teisi alamfoorumeid va. ärifoorumid.
Analoogseid jutulõimesid saab teha ja tehakse erinevate alamfoorumite alla - see on jama.

Ka ei hakka see mõte soovitud/taotletaval tasemel tööle, et moded muust foorumi osast
nippide ja nõuannete alla kulda kokku otsiks ja kraabiks - see nõuab täiendavat pingutust.
See võib paar kuud toimida, aga lõpuks ei viitsi keegi sellega sahmerdada.
Vaadake näitena kasvõi seda artiklite kirjutamise asja - palju meil neid artikleid siis kuus produtseeritakse?
Milles küsimus? Teadmisi jääb puudu? Ei viitsi? See viimane vist :D

Rohkem ja veel süvendatult spetsiifilisi alamfoorumeid pole ma küll küsinud.
Pole hetkel vajadust.
Ei saagi nagu aru, kuidas Sa mu jutust nii aru saad.

Incikas, reeglitest pole ma ka midagi rääkinud, kuigi vähemalt mulle on selge, et foorumi
kasvades ja arenedes lähevad ka need siin keerulisemaks, aga ka seda reeglite süsteemi
tuleb sel juhul teha läbimõeldult, et bardakki vältida - aga see on juba teine teema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 10:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Reinu näide on täiesti õige: küsimuse postitamisel alamfoorumi valikul võib tõesti kõhklusi tekkida. Ja seda on siin näha ka olnud et vahest postitatakse valesse foorumisse.
Kui foorumid oleksid kitsamate piiridega, tekiks vist segadusi rohkem ja me jõuaksime hunniku "pisikeste kastide" süsteemini, kust vist enam keegi midagi otsida ei viitsiks kirjutamisest rääkimata. Inimene on oma olemuselt laisk ja ei viitsi pikalt mõelda. kui asi on väga ebamugav, minnakse lihtsalt mujale. Hea näide on too uus riigiportaal...
Ma arvaks, et nipid.... foorum võiks siiski sellisena jääda aga teemasid võiks tõepoolest toimetada et jääks alles vaid iva ise.
Seda veel et teemade jagamine teistesse foorumitesse kaotab nad ära kui kõiki just kleepsudeks ei tehta. See pole vist samuti hea mõte, kleepse tekiks liiga palju. Alamfoorum on parem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 10:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selle koha pealt olen nõus (nagu ennegi mainisin), et ühte alamfoorumisse koguda teistest alamfoorumitest poindid kokku, on liiga tülikas ja suur töö, mida alguses võibolla suure hurraaga tehakse (kuisedagi) kuid lõpuks jääb asi ikkagi soiku.

Pigem võiks siinkohal just Artiklid ellu äratada ning sinna ka neid "nippe" lisada.
Väga kurb on näiteks vaadata, et -Karl-i DIY CO2 Reaktor teema ei jõudnud artiklite alla kuigi tema kohta on 100% seal. Nüüdseks ei ole enam pilte ka üleval.
Samamoodi võiks näiteks tuua minuenda Topelt-kookos-koopa ja (Riiuli)akvaariumi teistmoodi filter kokkuvõtted. Lahendused ei ole küll midagi geniaalselt, kuid kindlasti võib see kedagi aidata, et kasvõi fantaasiat käima lükata.
Aga samamoodi, miks ei võiks olla üheks artiklike see, kuidas välifiltri voolikuid puhastada? Väga asjalik artikkel oleks ju!

Ise netist läbi tuhninud sadu DIY projekte ja palju muud ning igast artklist on alati midagi kõrvataha panna olnud :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 11:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nipid ja nõuanded praegusel kujul likvideerida.
Nippide ja nõuannete praegused teemad laiali jagada olemasolevate alamfoorumite vahel.
Nippide ja nõuannete praegused teemad sobivad väga hästi juba olmasolevate spetsiifiliste alamfoorumitte alla.
Mingite lisa alamfoorumite tekitamist pole mina küsinud.

Asi ongi juba ebamugav.
Sarnaseid teemasid tuleb otsida vähemalt kahest alamfoorumist.
Kusjuures üks nendest kahest teemast on "pudru ja kapsad".
Hetkel täiesti ajuvaba süsteem!

*** Lõikasin foorumisse sobimatu maha, sisu muutus seeläbi küll pisut arusaamatuks - selgituseks et Silver püüab siin võimalikult selgelt oma mõtet lahti kirjutada *** Rein

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 11:09 
Moderator
Kasutaja avatar

Akadeemikud on kõik pika habemega mis tsikliga sõidul kodaratesse takerdub (Kalle Blomkvisti lugudest). Mul pole habet :)
Teemade laiali jaotamisel nad ju kaovad vastavates alamfoorumites! Saaks teha kleepsuks aga siis tekiks jälle mitu lehekülge keepse. On ju nii?

Kõik heade õpetuste kirjutajad võiksid sellest adminnile teada anda, ta tõstab jutud artiklite alla kindlasti hea meelega. Moded seda teha ei saa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 11:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nippide ja nõuannete all on julmalt 98,74 % teemadest
täpselt samal tasemel, mis muudes spetsiifilistes foorumites.
Pole siin hetkel midagi, mis vajaks teenitult erilist esile tõstmist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 12:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Eestlastele meeldib väga vaadata kolme asja

* Kuidas vesi vuliseb - selleks meil ju akvaariumid
* Kuidas tuli lõõmab - mõnel on ka kamin kodus ja jaanituld teeme ka.
* Kuidas teine mees tööd teeb - selleks on ju meil foorumis moderaatorid ja adminnid. :)

Sorry minu iroonia... aga sageli ma loen igasugu targutustest teemal kuidas miski ei sobi ja kuidas kõikke teha, välja suuna kolmandale isikule. St sellised targutused on suunitlustega et keegi, umbisikulises tegumoes, või keegi kolmas isik (kes sageli foorumis on adminnid ja moded) peaks seda ja toda ja ühteist muudki tegema.
Samas saan aru et tolle foorumi tööriistaga muud moodi õieti ei saagi, kui paljusid asju peavadki moded ja adminnid tegema...

Kui prooviks asju nii seada, et et näiteks Marko ja Karl ja Silver ja Aatomik ja paljud teised kes midagi hästi on teinud ja siia foorumisse artikli kirjutanud saaksid neid artikleid ise kuhugi postitada.... siis ei kurnaks ja koormaks ka modesid.

Kui selleks ei sobi foorumi tööriist ja artikleid ei saa selles tööriistas hästi kasutajatel teha, siis ehk leidub artiklite haldamiseks mingi teise tööriista, (blogi kasvõi, või wiki) kuhu foorumite kasutajad saaksid ise artikleid kirjutada ja postitada. Nii haaraks natsa rohkem rahhwast kaasa terade kogumisele ja kurnaks vähem adminne ja moderaatoreid.

Ma ei taha mõeldagi selle peale mida siinsete ettepanekute teostamine oma töömahus adminnidele tähendaks, kui nad seda üksi peaks tegema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 02:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Nii. Silveri teemaarenduses oli mõte täitsa olemas, terad on sõkalde vahele mattunud ning teiste rubriikidega on tõesti palju kattuvust. Mis aga foorumisse kindlasti ei sobi on isiklik ründamine, sõltumata motiividest - lõikasin asja viisakaks. "Nipid ja nõuanded" ärakaotamist vähemalt esialgu ma ei poolda, pole olnud märgata et see idee ka kuigivõrd toetust oleks leidnud. Edasi saab aga olema nii et käime Felchiga asja üle ja vaatame kuidas on tulemus. Kui enamus leiab et tulemus siiski ei kõlba siis kaalume edasisi variante. Artiklite lisandumist toetaks ehk enamus, kuid selle teostumiseks on vaja autorite ja admini koostööd, moderaatorid seda oluliselt mõjutada ei saa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 02:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

See ei ole küll enam minu otsustada, aga äkki peaks mõnele modele andma õiguse lisada artikleid? Ei tea kas see on võimalik või miks ei peaks see võimalik olema, aga selline asi lahendaks Artiklite probleemi?

Ja ma ei tea kas mulle on jäänu õige mulje, kuid adminne näeb (vähemalt mina) siin siiski üpriski harva ja vähe... Ehk neil ei ole sellega ka aega tegeleda...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 02:39 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
silverist saan aru ainult niipalju, et ilmselt ei paku nipid/nõuanded silverile oodatud sisu. mõnel pool maailma foorumites on sellised alarubriigid täis entusiaste, kes igat liigutust detailideni täpselt kirjeldavad, endale üha uusi väljakutseid esitavad ja kaasaelajaid leiavad. selle kõrval ei tundu teemad voolikute puhastamisest ja maimulõksu ehitamisest ehk tõesti tõsiste nippide või nõuannetena. jah, me siin oleme lihtsad inimesed lihtsate muredega.

kas meil üldse leidub neid akvariste, kes ületaks ühe või teise lugeja jaoks füüsikaliste, matemaatiliste, biokeemiliste, mikrobioloogiliste ja muudmoodi -loogiliste teadmiste poolest mingi väärtuspiiri, oleneb sellest, kui kõrgele on ootused seatud. ühte alafoorumit kaotada oleks liiga lihtne. kas foorum muutub sellest paremaks, on iseasi, kaldun arvama, et varia all oleks bardak veelgi suurem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 03:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ei usu, et probleemiks oleks see, et nipid/nõuanded ei oleks mitte piisavalt informatiivsed (hea nipp ei peagi olema geenitehnoloogia või miski mida tavainimene ei mõista) vaid pigem see, et siin teemas ei tule väga need nipid/nõuanded välja milleks alamfoorum loodud on. Pigem on tegu Varia kordusega, kus küsitakse teemasid, mida mujale ei osata liigitada (või siis lihtsalt pannakse vale teema alla). Siia alamfoorumisse tulles ei leia sa mingit head nippi mingi probleemi kohta (muidugi ei saa seda igale teemale üldistada) vaid pigem samasuguseid arutelusi ja küsimusi kui mujal alamfoorumites.

Mina näen oma silmis siiski nipid/nõuannet alamfoorumit sellise (kasvõi kinnise) alamfoorumina, mida moded haldavad ning kuhu nopitakse välja mujal foorumis aruteludes välja tulnud head poindid ja nipid ja nõuanded. Teema vahe võrreldes artiklitega oleks siis see, et nipid on foorumist viidetena (quote) kokku kogutud, nipid on paljude erinevate inimeste viidetest jne.
Artikkel on aga enamasti ühe inimese pikk lahti seletatud (soovitavalt piltidega) asi sellest, kuidas keegi midagi suuremat tegi (sa ju ei kirjuta artiklit sellest, kudas sa oma voolikut puhastasid).

Aga kuna selle haldamine saaks olema väga suur töö ning kas mõni mode seda teha tahaks? Ei usu?
Siis ongi küsitav see, kas on vaja teist Varia alamfoorumit?

Ma vist juba hakkan ennast kordama... Aitab küll praeguseks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 06:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Kisub vägisi sinna poole, et hakkab kordama ja teemaarendus ammenduma. Vahest oleks aeg teema lukku panna enne kui päris 'andmiseks' lääheb. Moderaatorid on ju juba teema kohta oma sõna öelnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 06:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
chrisil õigus. Olukord on selge, kes tahtsid said oma nägemuse välja öelda, vähemalt praegu panen teema lukku.

Üles
 [ 28 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver