Nii nüüd jõudsite te selle mõtteni, millele ma ka viitasin.
Ehk siis käesolev foorum ei oleks küsimise koht, vaid kasuliku info välja andmise koht.
Ehk siis oleks see mingi väike kasulik mõte millele ma viitasin.
Praegusel kujul pole aga mingit mõtet ja perspektiiv on hägune.
Aga ka siit mõtlesin ja kirjutasin ma juba edasi.
Nimelt ei ole mõtet hakata neid kasulikke ja kontsentreeritud mõtteid eraldi alamfoorumisse isoleerima.
Asi läheb kätte liiga kaootiliseks.
Las need nõuanded olla spetsiifilistes alamfoorumites, mille suunitlusliku teemaga nad ka haakuvad.
Vajadusel saab pealkirja lisada mingi täiendi a'la [nõuanne]
Olgu foorumi struktuur edaspidi temaatiliselt rangelt piiritletud ja mitte laiali valguv.
Vastasel juhul muutub struktuur teatavale osale kasutajaskonnast arusaamatuks ja siis on jama majas.
Ma tean küll, et selline kullavara kokku koondamine ühte fooruminurka tundub alguses
ahvatlev, aga sellest ei tule lõpuks midagi välja - teised foorumid on seda näidanud.
Varem või hiljem see hurraa hoog raugeb ja siis on osa tarku asju killustatult
ühes ja osa teises kohas ja mingit tajutavat süsteemi ikka olemas pole.
Vaja on juurutada kohe alguses selline süsteem, kus asjad ise loomulikult ennast süstematiseerivad.
Et süsteemi tekitamine ei nõuaks eraldi täiendavat pingutust, vaid süsteem tekkiks minimaalse pingutusega ise.
Saab seda teha nii, et konkreetselt lahterdatud teemaatikaga alamfoorumid jätavad foorumise
jutulõime tegemiseks ainult ühe võimaluse ühe konkreetse alamfoorumi näol ilma alternatiivita ja valikuvõimaluseta.
Siis harjub kasutajaskond konkreetse süsteemiga ja kogu asi tervikuna toimib.
Kui jutulõim valesse alamfoorumisse tehakse, saab selle kohe konkreetselt ümber tõsta.
Olen ise kaasategev
http://foorum.hinnavaatlus.ee keskkonnas.
Väga tore koht, aga seoses eksponentsiaalse kasutajate arvu ja postituste arvu kasvuga ja
asjaoluga, et struktuuri õigeaegselt läbi ei mõeldud, on sealne foorum tervikuna juba hoomamatu.
On kattuva temaatikaga alamfoorumid, segased reeglid ja mitmekümnete tuhandete postitustega mammutteemad.
Asjale saavad hästi pihta nn
poweruserid, kes kogemuslikult ja tunnetuslikult tegutsevad.
Aga uutel tegiatel on väga raske ja kohati arusaamatu.
Ehk siis mida aeg edasi, seda raskem on foorumi struktuuri muuta.
Kohe praegu tuleb ülehomse peale mõelda.
Killustamisest tuleb iga hinna eest hoiduda.
Ka tuleb vältida tarkuseterade väljanokkimise lisakohustuse tekitamist moderaatoritele.
Olen varem ka kirjutanud, et moderaatorite ressurssi tuleks rakendada näiteks ladinakeelsete
liiginimede kirjavigade parandamisele, et oleks võimalik efektiivselt otsingut kasutada.
Aga vähese kasuteguriga üldpilti hägustava süsteemi loomisele pole mõttet aega raisata.