.niisiis on veidi aega möödunud ja kuna on pühad ja aega rohkem ja on mõned positiivsed muutused ka (diskuseid ei ostnud
) aga: lõpuks on märgid et echin.bleheri hakkab kasvama-aega võttis pea 5 kuud-ime et ära ei mädanenud....igatahes uued lehed tulevad, valisn.gigant hakkab omandama ,,gigant,, mõõtmeid-tahtsin väetist potti lisada, aga ma ei arvestanud et gigant on ikka super kiire kasvuga kui ükskord kasvama hakkab-nimelt pott on taimejuuri täiesti täis-tekkis ka kohe idee paremasse nurka veel giganti ,potitada, aga seal pole valgustust(hakkasid kohe silme ette tulema DIY peaaegu eimillegist lisavalgusti
)sest valgustuskomplekt on 90cm ja akva 140 pikk...sai täna veidi rohitud kah, sest cabomba hakkas juba hydrophylla taiwan-i varjutama-viimane on nii jõudsalt kasvama hakanud et juba on veepiiril ja laieneb jõudsalt-hetkel on ,,taiwan,, minu vaieldamatu lemmik...üle mitme pika aja otsustasin katsetada uuesti ehk siis teist korda oma ,huge, sifooni- ja jõudsin järeldusele et õhuke liivakiht on ikka super - liiv peaaegu puhas seega hetkel kui diskuseid pole -ei olegi pointi üldse sifoonida... Ja veel üks -mu meelest huvitav
tähelepanek-kogu pika akvaga tegelemise jooksul pole ma kunagi tundnud et akvaarium levitab lõhna- kusjuures väga head
-meenutaks nagu mere äärset värsket briisi ja natuke nagu basseinis olevat steriilset lõhna...
ise arvan, et see võib äkki olla seotud UV lambiga sest seda pole ma varem kunagi kasutanud, lõhn levib seoses veepinna suht kiire liikumisega, sest tagaseinas pikisuunas nagu jõgi voolaks.......
mida siis tegin, et hakkab paistma resultaat:
1. panin tiksuma vana hea zelatiini co2 ... 2. lisasin ka sera vedelväetist... 3. vahetasin valgustorud uute vastu-olid juba 7a kasutuses ... 4. täna lisasin ka sera juureväetise tablette(enne ehk ikka ammu lisasin tropica juurekapsleid)... 5. lisasin ka lepakäbi leotist ca 5L(sellele ma muidugi taime kasvu ei panustanud)-lihtsalt eksperiment-ilma diskusteta saab ju eksperimenteerida veel ... 6. igapäevaselt on töös ka UV... 7. veevahetusi pole viitsinud juba pikemat aega teha
ainult vahest yle nädala -eemaldan proteiinikihi ja siis ehk 15L läheb vahetusse ... 8. valgus 4x39 on seees 14h päevas, lisaks päikeseliste päevadega paistab kevadine päike veidi vasakusse akva otsapoole...
Natuke veel tuunida(vasakule mingit kändu....jne) ja akva interiöör hakkab paika loksuma
ja hakkan ootama aega kui saan diskused ära tellida(peab hakkama bingot ostma ) olen otsustanud, et tellin vaid Stendkeri diskused-6tk
üritan hiljem ka pildi lisada
... kuigi pildile ei jäänud ühtegi kala(oli hilisõhtu) siis tegelikult kõik kalad alles, kosunud ja hea tervise juures- päevasel ajal on siblimist palju-nanostomused kimavad parves yhest akva otsast teise, coryd tuhnivad, saed ajavad yksteist taga(ujumisruumi jagub) ja vahepeal nokisevad lehti, akva seinu, kändu ja kõike -kust võiks vetkaid leida...