foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 136 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: diskuse akvaarium - 2
PostitusPostitatud: Reede Nov 24, 2017 08:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
täna sai siis katsetatud kingitusena fluvalist saadud sifooni - kasutasin seda vanal viisil ehk siis ämbrisse sifoonides - ja mida öelda- sifoonimine pole kunagi nii mugav ja lihtne olnud- aga sifoon ise on ikka suur -lausa-,,HUGE,, :shock:
Sai ka selgeks, et ma pole seda peenikest ca 1mm fraktsiooni ikka korralikult sõelunud ehk siis sifoonides on näha kui palju selles on imepeenikest liiva - ehk tolmu :? :? Kui põhja hakkavad intensiivselt sorkima 7 corydorast -kas siis ei imendu kogu see ,,liivatolm,, välisfiltrisse #-o ........... klaase puhastasin seekord siis plastikkaardiga ehk siis vanakooli printsiibil ja klaasid said ikka korralikult puhtaks-ainus probleem et ma ei ulata põhjani-pean toolile ronima-kahtlustasin juba et äkki on akva sügavam kui 60cm aga ei -täpselt 60cm....sellega seoses tekkis idee :idea: et valmistan spetsiaalse klaasipuhastaja plastikust kuhu saab kinnitada universaalseid plastikkaarte

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 05, 2017 07:39 
Moderator
Kasutaja avatar

nonii, lõpuks üle mitmekümnete aastate on ka minul prügiteod :shock: :shock: olen alati mõelnud kust akvaristid ikka hangivad neid ja on nendega hädas...mul on alati akvas olnud vaid tornikad...taimi olen alati kelleltki niisama saanud...kuid nüüd nähtavasti tegi ostyetud taimega jänesesõitu prükkar- mingi aeg tagasi nagu nägin küll mingit täppi akva tagaseinal aga ei muretsenud, sest mõtlesin et küllap on linpet - need on ka alati mul akvas olnud...nüüd 2 varianti kas teosööja või botia-teosööja -hea see et yhe ostad ja ega see ei paljune ega kasva hirmsuureks......ostes aga ilusa kloun botia - siis saab sellest ,,huge,, rammus kala mis ikka kasvab suht suureks ja tahab veel lisaks parves olla...kahjuks on lühikese ajaga neid prükkareid tekkinud ikka ca 20-30tk...kui lasta neil rahulikult olla on neid varsti mitusada :evil:

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 06, 2017 12:23 
Moderator

Pildid: 10
Et siis keegi võiks botiatega renditeenust osutada :)
Klounid kasvavad suurteks, mul olid kunagi botia striatad - nemad jäävad väiksemaks ja on ka väga edukad teohävitajad

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 09, 2017 09:03 
Moderator
Kasutaja avatar

niisiis sai Tallinnas käidud ja mõned elanikud juurde toodud: 3 coryt, 4 sae-d, 2 helenat-killerit, taimedest on lisandunud punt cabombat, pisike vall.gigantea hakatis...hea et ainult 3 coryt ostsin - isegi need tuhnivad ikka kohe mõnuga vahet pidamata :)

Üles
PostitusPostitatud: Reede Dets 22, 2017 07:22 
Moderator
Kasutaja avatar

niisiis sai Tallinnas käidud Ilduse juures ja jõulude puhul yht-koma teist kaasa ostetud: Nannostomus beckfordi -10tk, veel sai ostetud 4 Corydoras sterbai-t, ja 2 tavalist Corydoras schultzei-t lisaks eelmisele 3-le neid nüüd kokku 5-ne grupp.
Coryd (kõik suht väikesed max 2-3 cm äkki)hoiavad kõik yhte parve ja tuhnivad ringi- aga õnneks :) nad ikka nii tugevalt pinnasesse ei kaevu, et liiva üles keerutaksid
Müügil olid ka ilusad diskused, aga otsustasin, et veel on liiga vara diskused sisse tuua...see protseduur jääb siiski uude aastasse :wink:
nanostomused sai ostetud nagu musta neooni asemel- ka amazoonasest pärit ja visuaalselt suht sarnased...põhimõtteliselt on kalaseltskond koos, jäänud veel vaid diskused osta...aga enne üritan kogu akva toimima saada st. et poleks erinevaid tüütuid vetikaid ja taimed ikka kasvaksid.....hetkel taimedega suht nigel-suur-Echinodorus bleheri-amazonka lihtsalt ei kasva -uusi lehti tuleb aga väääga visalt ja paljud lehed pruunilaigulised-kuigi pinnas neile suht sobiv jämedam fraktsioon pinnas ca 15cm sügavus ja lisaks ka juurealused tabletid paigaldatud kohe istutuse järgselt 4 novembril...ja üldse on taimed hetkel suht suvaliselt- lihtsalt käest ära pandud, sest keskmeks :!: pidi olema amazonka - kui see ükskord korralikult kasvama hakkab saab ka taimede paigutamis-kontseptsiooni paika panna...
Taimedest kasvab ainsana umbrohi -nimega cabomba-isegi juurelt tuleb kasve igas suunas =D>
Pilt

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 31, 2017 04:14 
Moderator
Kasutaja avatar

niisiis selle aasta viimane postitus: 2017 sai siiski teoks: 400l akva tuppa -küll aasta lõpus aga siiski...habevetikas näitab taandumise märke, pruun vetikas ja juusvetikas on kadunud =D>
enne diskuste hankimist uuel aastal tuleb veel läbi töötada/analüüsida UV teema-muretseda või mitte-selles on küsimus #-o

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 02, 2018 11:10 
Moderator

bardatulus kirjutas:
niisiis selle aasta viimane postitus: 2017 sai siiski teoks: 400l akva tuppa -küll aasta lõpus aga siiski...habevetikas näitab taandumise märke, pruun vetikas ja juusvetikas on kadunud =D>
enne diskuste hankimist uuel aastal tuleb veel läbi töötada/analüüsida UV teema-muretseda või mitte-selles on küsimus #-o

Sa said ju eelmises akvas ilma UV bakteritapjata hakkama, miks siis nüüd soov oma elu keeruliusemaks teha?
See ju tapab valikuta kõike ja pead siis kuskilt topsist baktereid (akvastart või muu selline) juurde kallama

Kui tahta vett väga kontrollida, siis võiks mõelda RO seadme peale ja teha sellega "puhas" vesi ja siis kulbiga elemente juurde segada (vastavad pulbrid kaubandusvõrgus saadaval)

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 03, 2018 01:06 
Akvarist

Pildid: 4
UV lamp hävitab vaid selle elusa, mis temast läbi voolab. Suurem osa bakteritest, kes toimetavad filtris, pinnases ja taimedel, elavad aga ilmselt lõbusalt edasi. UV lamp on hea siis, kui vesi kipub roheliseks või siis halliks värvuma. Kristallpuhast vett pole tõesti mõtet sealt läbi lasta.
Edu.
I.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Jaan 05, 2018 12:36 
Moderator
Kasutaja avatar

Õige, kasutaja...Kivi..--ei taha hakata hulluks minema ja mingit mega-giga UV süsteemi aretama ei hakkakski-rääkimata ro süsteemi...suurim mure UV filtirtel on veevooluga...sisefiltrid-UV(9w)-ga, mis kõige soodsamad(30-35 eur) on suht võimsa(800l per/h) veevooluga ja siis pole UV lambist mingit kasu...optimaalseim oleks hoopis Sera 130 UV välisfilter - aga siin muidugi hinnaklass hoopis teine...arvestama peab ka kord aastas uv-lambi vaheusega ehk siis peaks olema võimalus uusi pirne soetada...netis ringi tuhnides ja lugedes selle teema kohta - siis UV kasutamise kohta on samuti arvamused seinast-seina - ühed soovitavad - teised mitte....tark ei torma -ehk siis selle uv muretsemisega ei kiirusta - uurin elu :wink: .....soovitused koos põhjendusega on teretulnud :)

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 18, 2018 10:46 
Moderator
Kasutaja avatar

niisiis, yle pika aja taas veidi juttu ja pilti, saabus kaugelt maalt uv-filter, tulemata on veel veevahetuse jaoks hulk vidinaid vooliku yhendamiseks kraani otsa....prygitigudest olen lahti saanud-märkamatult- ja olen suure hunniku killertigude omanik varsti-igathes pisikesi killerid turritab igalt poolt...tornikaid jääb järjest vähemaks kahjuks...akva keskseks planeeritud taim ech.bleher/amazonka-mille ostsin 4 nov2017 pole siiani (3 kuu möödudes) edukalt kasvama hakanud...teised juhuslikult saadud taimed:vall.gigant,microsoorium,cabomba kasvavad hästi...habevetikast olen kah peaaegu lahti saanud-tänusõnad siinkohal kaladele sae....kaladest:3tavalist coryt mille ostsin dets algul on päris suureks -toekaks sirgunud-ju siis diskuste graanulid ja külmut.süda mõjub neilegi hästi, sama võib öelda ka SAE-de kohta, aga coryd sterbay-d pole praktiliselt üldse kasvanud, nanostomused ehk pencil fish-d on kah veidi kasvanud-aga kahjuks kaob isastel (nagu mustale neoonkalale iseloomulik) neoontriip ära-emastel aga neoontriip alles, isastel muutusid uimed erkpunaseks ja keha lihtsalt tume...õhtul püüan ka akvast pildi siia sokutada-praegu paistab päike sisse ja ei õnnestu eriti
Pilt
Pilt

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 18, 2018 09:08 
Moderator

Räägid aga et discuste akva aga pildil neid pole
:lol:

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 18, 2018 10:50 
Moderator
Kasutaja avatar

:) õige tähelepanek aga diskused toon koos kevade saabudes ehk kui ilmad soojad ja pealekauba veevahetuse vidinad veel saabumata, peab katsetama kuidas hakkab see veevahetus reaalselt toimima...endalgi suht kehva seda pooltyhja basseini jälgida...projekt edeneb kyll teo sammul aga ta edeneb siiski :wink:
Nii mõnigi mõtiskleb, #-o et kuidas ikka nii visalt edeneb-saaks ju kõik korraga-kõik poes müügil alates bakteritest -lõpetades filtritega-paari kuuga oleks diskused sees ja voilaa........aga ma olen vääääga :!: kaalutlev ja analüüsiv :!: enne igat otsust, mis puudutab diskuste akvat....isegi sobiva filtri otsing ja tellimine võttis mul ikka ilmatuma pika aja...ei taha midagi valesti teha-eriti kui alustad teist korda diskustega....lisaks pole ma varem kunagi oma pika akvaristi aja jooksul katsetanud konteinermeetodit taimekasvatuses....lisaks ka majanduslik külg....ja veel ajafaktor....ja enne diskuseid peab akva ideaalselt toimima, sest diskused on minu jaoks nagu kirss tordil =D> aga olen optimist ja loodan, et see pikaldane start on lõppkokkuvõttes edukas! :wink:

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 19, 2018 11:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
On sul miskit pinnast ka echinodoruse all? Kaaliumi piidust ei või olla? Kuskilt siin kuulsin, et kui kaaliumit vähe siis muutuvad lehed auguliseks.

Mul suures akvas echinod streigivad juba kuid. Ära eisnure, aga ilusad ka pole. Mingi aeg tõon väiksemasse katsetamiseks bleheri- panin potti kasvama. Poti põhja panin täiesti klassikalist aiamulda ja peale kruusa. Taimed meeletult ilusad ja aina vohavad. Pott jääb vaikselt väikseks, aga ümber ka ei julge istutada suurde, äkki põevad samamoodi. :S

https://www.facebook.com/MariSulePhotography

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 20, 2018 11:34 
Moderator
Kasutaja avatar

mulle tuli ka alguses mõte lisada bleherile tiigimulda, aga targemad diskusepidajad laitsid mõtte maha...analüüsisin :? ja ei julgenud riskida-äkki oleks pidanud? #-o bleheril on juure all kapslid vette olen lisanud (paar päev atagais) ka vedelväetist Tetra firmalt- eks näis kas on abi....kui ei siis pean sinna bleheri potti midagi paremat sokutama :wink:

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 20, 2018 08:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Mina võtsin täiesti tavalisest lillepotis koduaia mulda.. nii 2/3 panin pulda ja ülejäänu panin kruusa peale, et muld lendu ei läheks. Ca kuu tagasi kui istutasin oli taimel umbes 10 lehekest.. tänaseks on pilt selline:
taim

Nüüd muidugi on planis päris pinnasesse ümber istutada, aga kuna kruusa all taimedele vajalikku pinnast pole siis eks näis, mis saab. :D

https://www.facebook.com/MariSulePhotography

Üles
 [ 136 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver