ToNt kirjutas:
Mina saavutan vajaliku tulemuse pehmema vee näol läbi turba kraanulite lisamise (turba kraanuleid soovitatakse vahetada iga 3 kuu tagant)
Kas Sul see toimib ka nii? Milliseid graanuleid kasutad? Kasutan ise Fluvali granuleeritud turvast ning karbi peal on kirjas et vahetama peaks kord kuus. Ja tõesti kui kuu möödas siis turba mõju kaob nobedalt.
ToNt kirjutas:
Tulevikus plaan ehitada automaatne veevahetus süsteem (lähemat infot lahendusest saab akvaariumivanalt), siis peaks vahetusse minema kuni 20% veest nädalas ja seda siis kogu nädala jooksul ühtlaselt jaotatult. Veeteste teen kord nädalas.
Mul automaatne veevahetus käib juba mõnda aega (aga diskuseid ei pea). Kõige tülikam on teha vee doseerimise poolt sest veesurve kõigub, parim lahendus peaks olema programmeeritav magnetklapp (Waterboys: 1150.-, LCD paneeliga)+surveregulaator konstantse veesurve tagamiseks (Waterboys: 210.-) + etteantud vee tilkumiskiirust tagav tilguti (Waterboys: 10.-) .
Kõige väiksema läbivooluga tilgutid annavad 2 liitrit tunnis, seega ei saa sel moel pidevat tilkumist korraldada vaid peab kasutama mingeid intervalle. Ega surveregulaator ka ei taha pidevalt surve all olemist. Siinmail müüb sellist kola
http://waterboyssystem.ee/ , abivalmis rahvas seal. Samas magnetklapi võiks ehk saada ka kodumasinate remontijatelt, selline vidin peaks sisalduma nii pesumasinas kui nõudepesumasinas. Mul muud vidinad olemas kuid just magnetklapp on puudu.
Akvaariumivana lahendus on pidev tilkumine, mul hetkel toimiv asi töötab samal põhimõttel. Puuduseks see et tegelikku vahetuvat veekogust on tänu muutuvale veesurvele keeruline hinnata, samuti on raske leida kraani millega saaks piisavalt täpselt reguleerida nii väikest kogust. Kuid akvaariumivana on uuendusmeelne ja minu teada otsib ta ka paremaid lahendusi asja korraldamiseks.