Kuna Sa vedelväetisi ei lisa, siis akvavees ei saagi eriti Fe olla
Juurepalliväetis lisab seda pinnasesse.
Enamik veetaimi imab toitaineid nii lehtede kui juurte kaudu.
Eleocharisest niipalju, et tema eelistab toitaineterikast pinnast, soovitavalt spets nn. taimepinnast - aga see on Sul vist olemas? - ja "vaiba" tekkimiseks lisaks suht head valgustust. Kasvab nagunii akva põhjas, kuhu vähem valgust paistab.
Endal mul on Eleocharis mini ja esimesed kaks kuud nad ainult "olid", st ei kadunud ära, aga ka uusi võsusid ei tulnud. Ometi on mul korralik taimepinnas ja enda meelest oli ka küllalt hea valgustus (4*54 wT5 HO). Mõtlesin, et kuna toitainetes asi ei saa olla (ka Easycarbot lisasin igapäevaselt piisavas koguses, mis kirjade järgi selle taime CO2 vajadusi rahuldama peaks), siis ainus põhjus - valguse vähesus. Lisasin kahele esimesele lambile, mille all mul Eleocharis kasvab, reflektorid (mis kirjade järgi peaks valgustugevust oluliselt suurendama) ja kahe nädala pärast oli uute võsude juurdekasv ilmne ja hetkel juba muruvaiba taoline asi täitsa kujunemas
Ehk kas Sul valgustuses küsimus?
Lisaks soovitatakse Eleocharise (ja ka teiste murutaimede) puhul siiski kasutada ka vedelväetisi, kuna see taim (nagu paljud tegelikult) võtab toitaineid ka veest. Ise kasutan igapäevaselt vedelat kompleksväetist ja lisaks akva eripärast tulenevalt ka Nitrot ja Fosfot (palju taimi, vähe kalu).
Vallisneria kohta kogemus puudub. Tean, et muutub pruuniks Exceli või Easycarbo manustamisest (mida Sul vist pole) ja ühtede soovitusel vajab toitainete rikast, soovitavalt peeneteralist pinnast. Kuna Sul see aga olemas ja ütlesid, et oled lisanud juureväetist, siis ei tohiks see teema olla.
Teised allikad väidavad jälle, et pinnas pole Vallisneriale oluline ja et talle tuleks manustada vedelväetisi, mida ta lehtede kaudu omastada saaks.
Et siis see vedelväetise ost ka ehk siiski hea mõte.