jaantat kirjutas:
...
Kas need ei ole mitte parvekalad? Mõte on just selline, et see kollane kala oleks akvaariumi kõige suurem, nö. kunn või tõmbenumber. Selles suhtes tundus betta ka hea valik, et tal on suured uimed, mis loovad mulje märksa suuremast kalast, samas kui kehapikkus ei olegi tetratest oluliselt suurem. Kui ei kardaks, et betta liiast agaralt oma sisikonda mõnele demonstreerima hakkaks, võtaksin parve hea meelega veel väiksematest kaladest, kui need võlts-rummininad. Midagi nagu näiteks Hyphessobrycon amandae. Mind paeluvad just sellised
pisikeste kalade parved, teist poolt huvitas aga see, et oleks keegi suur ja kollane. Sealt ma seda kompromissi otsin ja seetõttu parvekala peale üritangi suruda
ertserts kirjutas:
...
reaalne kalade toomine alles kaugel, nii et nööri ja tugeva oksa järgi pilk ei käi
Olen selle mõttega uuesti
taimi vaadanud, et pigem nõrgema valgus-isuga tegelasi võtta. Väljanägemiselt oleks Lilaeopsis brasiliensis siiski valikus, või alternatiivina Eleocharis parvula. Loomulikult tahaks ka mingit tummisemat "põõsast" nagu mingine Anubias barteri midagi-midagi. Akvaariumi alus ei ole veel käes, seega ei ole ka akvaarium toas olemas ega saa taimede ja dekoratsioonide paigutust päris hästi planeerida, kuid mõte mõlgutleb end selles suunas tihti. Praegune kava on keskele suurem kuhila ja servad jätta ilma mullata, ainult kruus, et taimed sinna väga peale ei suruks. Sellega sooviks võimaldada kaladel teineteist silmist kaotada ja loodetavasti ka tagaseinas natuke suuremat privaatsust tunda. Kuhila tegemisel, nagu aru saanud olen, on oht, et see laiali vajub ja vaja kuidagi toed sisse panna. Mida toetamiseks kasutada võib, kas näiteks toidukarpide (millega kaupluste soojaletis head-paremat müüakse) plastikut võib lugeda ohutuks, et sealt sobivad liistakad välja lõigata? Või peaks vaatama mingit puitu, samuti keetma nagu juurikaid ja kände, akvaariumisse ette valmistatakse?