foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 19, 2013 08:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
JBL lubab 20W välisfiltri JBL CristalProfi e1501 greenline puhul: võrreldes vanemate mudelitega 43% energiasäästu, 1500 l/h pumbavõimsusel ülivaikset müranivood, 12l mahu ja hea filtreerimise juures pikemaid filtripuhastuse intervalle, lihtsat välisfiltri hooldust lahtivõtmisel ja kokkupanekul.

Välisfiltri kokkupanek polnud tõesti keeruline ja raske. Kuid esmakordsel kokkupanekul ning sisse- ja väljavoolu akvasse sättimisel võttis kõik omajagu aega. Plastiktorude ühendamisel välisfiltriga tuli olla tähelepanelik ja ettevaatlik. Kui ühendad torud välisfiltriga liiga nõrgalt või keerad ühendused jõuga üle siis võib välisfilter lekima hakata. Sama leke võib juhtuda ka siis kui välisfiltri kaane paned lohakalt või kehvasti kokku.

NB! JBL välisfiltri puhul tuleb jälgida seda et välisfiltrit võib vooluvõrku lülitada alles siis kui olete mõlemad välisfiltri "IN" ja "OUT" kangid liigutanud asendisse "Open", seejärel pressinud seni "Start" nuppu kuni akvavesi on läbi välisfiltri liikunud tagasi akvasse. Kui see tehtud alles siis võib lülitada välisfiltrit vooluvõrku. Vastasel juhul võite oma välisfiltri ära rikkuda. Töötava välisfiltri sissevoolu "IN" kang peab olema alati asendis "Open", vee sissevoolu ei tohi piirata! Juhul kui soovite veevoolu piirata ja pidurdada siis tuleb seda teha ainult "OUT" väljavoolu "Open" kangist. Mida ülespoole väljavoolu kangi liigutate seda nõrgem on akvas vee sissevool ja difuuseri puhul mullitamine.

Algselt tekitas võimas välisfilter akvas täieliku "vesipüksi", nii et tuli väljavoolu "OUT" kang maksimaalsest "Open" asendist kinnisemaks sättida.

Muuseas juurde soovitatud Eheim'i difuuser (mullitaja) ei sobinud kohe mitte kuidagi minu JBL välisfiltri väljavoolutoru otsa. Küll ma proovisin, nuputasin ja pusisin. Lõpuks ei jäänud mul muud üle kui pidin mängima leiutaja Jaan Tatikat ning aretasin väljavoolu ja difuuseri vahele plasttoru jupi. Hakkas ilusasti tööle.

Tegelikult mulle nimetatud välisfilter täiesti meeldib kuid siin on üks aga, nimelt välisfiltri töötmisel tekkiv müranivoo. Tuleb tunnistada, et lugedes Internetis toote kirjeldusi ja arvamusi, lootsin ma et välisfilter töötab minu kõrvadele lubatult vaikselt. Kahjuks juhtus aga nii et akva all kapis paiknev välisfilter tekitab kõrvadele täiesti kuuldavat müra. Välisfiltri töötamise müra võib näiteks võrrelda pisut vanema lauaarvutiga mis töötamisel kergelt põriseb ja müriseb. Sa kuuled välisfiltri töömüra kuid see müranivoo ei häiri sind oluliselt päevasel ajal. Õhtusel vaiksel ajal välisfiltri töömüra on valjemalt kuuldav ja tajutav. Mina näiteks kuulen suures toas paikneva välisfiltri töötamise heli ka kõrval toast. Kuid minul on liiga hea kõrvakuulmine st. ebanormaalne. Kuna välisfilter on võimas siis võib täiesti arvata et välisfiltris paiknev impeller tekitab suurel pöörlemiskiirusel kuuldavat müra.

Kui ma võrdlen välisfiltrit JBL CristalProfi e1501 greenline ja MP100 akvakomplektiga kaasasolevat sisefiltrit Aquaball 2212 siis võin kindlalt ütelda et JBL välisfilter tekitab suuremat müra. Kuid välisfilter on ka sisefiltrist tunduvalt võimsam ja tõhusam.

Ütleksin nii et oma suures toas ma koos akvaga magada ei sooviks sest välisfiltri müra võib segada rahulikku uinumist ja ilusaid unenägusid. Mina isiklikult näiteks ei soovitaks JBL välisfiltrit akvale mis asub magamistoas (toas kus magatakse), küll aga võite magamistoas kasutada tunduvalt vaiksemat ja lahjemat sisefiltrit Aquaball 2212.

Hetkel lasen oma akvas 1-2 nädalat paralleelselt töötada välisfiltril ja sisefiltril. Hiljem võtan ligi pool aastat töötanud sisefiltri välja, jätan kas backup'iks või müün maha.

Lõpetuseks niipalju et pisut alla 200€ sain ma enda akvale võimsa JBL välisfiltri, 2 pakki biopalle ja selle Eheim difuuser'i (mullitaja). Kas ma oleksingi antud raha eest välisfiltri puhul midagi paremat saanud, vaevalt. Tulevikus saan vajadusel seda JBL välisfiltrit kasutada tunduvalt suurema akva puhul. :)

Viimati muutis ertserts, Neljapäev Mai 23, 2013 12:22, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 19, 2013 08:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul on jbl crystalprofi e900 (vana mudel) magamistoas ja isegi mitte kapis. Esimesd nädalad võibolla oli tõesti tiba mürarikkam kui aquaball, aga siis see müra kadus ja nüüd on tegu täiesti vaikse filtriga. Kõrva peab vastu panema et saada aru kas töötab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 20, 2013 01:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
kasutan JBL e901 greenline olen rahul. vaikne ja filtreerib väga hea

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 23, 2013 12:35 
Akvarist

Pildid: 7
Kui võrrelda e1501 ja vanemat mudelit e1500, siis kumba eelistada. Müratase? Jõudlus? Ärme voolutarbimist ja hinnaerinevust arvestame. Kas kellegil siin on mõlema filtriga kogemust?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 23, 2013 02:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
e1500 jõudlus on suurem, viidates tehnilistele andmetele.

Mis puutub müratasemesse , siis mul on olemas nii e1500 kui ka e701. Ma ei ütleks, et e1500 nii oluliselt valjem nendest nö ökopillidest oleks. Ja minu e1500 võtab fikseeritult 14.3W voolu. Ehk isegi vähem kui e1501 tehn andmed väidavad.

Eks asja enda hind ikkagi määrab lõpliku otsuse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 23, 2013 03:39 
Akvarist

Kuid...
e1500: pump max.1500l/h ja akvale 200...600l
e1501: pump max.1400l/h ja akvale 200...700l

Seega e1501 saaks nagu suurema akvaariumiga hakkama?
Need vaid numbrid paberil aga kas reaalselt ka neil mingit vahet või põhimõtteliselt samad filtrid, uuem vaid natukene säästlikum.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 23, 2013 05:37 
Akvarist

Filtrite reaalne võimsus JBL enda andmetel on:
http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwate ... -e1500#faq

My filter doesn’t transport as many liters/hour as stated on the box.

The 1,500 l/h (500 for JBL CristalProfi e1) is the maximum pump head output without any resistance. The net filter output of the CristalProfi Filter in a cleaned condition with a hose length of 1.5 m can be found on Page 7 of the Manual for the filter:

CristalProfi e700: 350-400 l/h
CristalProfi e900: 380-450 l/h
CristalProfi e1500: 800-900 l/h

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 24, 2013 01:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Võtsin täna akvast sisefiltri Aquaball 2212 välja ja tööle jätsin ainult välisfiltri JBL CristalProfi e1501 greenline.

Tuleb tõdeda et akvasse tekkis kohe silmaga nähtavalt rohkrem ruumi. Akva muutus justkui avaramaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 24, 2013 02:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Minul on endal hetkel töös e701 ja e700. Ei saa ma nende erinevusest aru. Ja nagu eelpool mainitud siis töötavad mõlemad nii vaikselt, et kui akvas vesi ei liiguks arvakski, et ei tööta :)

PS! häält teevad nad mul siis kui filtris õhku on... peale puhastamist, aga see kaob kohe kui ära õhutatud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 24, 2013 04:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuid minul uus välisfilter JBL CristalProfi e1501 greenline suriseb ja põriseb kuuldavalt vapralt edasi. :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 30, 2013 02:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
eeldavalt siis sul seal siis ikka mingi õhk sees

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 01, 2013 01:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eeldavalt välisfiltris õhku enam pole.

Mul lihtsalt liiga hea kõrvakuulmine, linna oludes kohati lausa häirib. Loodan et vananedes see kuulmine taandub normaalsele tasemele. :lol:

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver