jaantat kirjutas:
Värvimiseks võid kasutada tavalist nitrovärvi
Nitrovärv olevat Euroliidus keelatud, pentaftaalemaili haisust on mul nii jubedad mälestused, et vabatahtlikult ma seda küll ei kasutaks. Suures ostutuhinas sai krahmatud purk miskit eriti veekindlat fassaadivärvi, kuid kodus luubiga kirbukirja uurides jõudsin järeldusele, et kuhugi oma kalade lähedusse ma seda küll ei taha. Lahendus probleemile tuli üsna ootamatu - minu hala peale küsis üks sõber, et kas ma värvimise asemel ei tahaks panna kaane külge toda 0,7 mm roostevaba lehte, mis tal juba aastaid kapi taga vedeleb ja ikka aeg-ajalt talle kätte lõikab... Nii et värvimine, jumal tänatud, jääb ära
jaantat kirjutas:
Lihtsalt üks tähelepanek mulle tundub, et sul ei jää ühtegi toru paika mis valgustaks akvaariumi puhastamise ajal.
st kui tõstad mõlemad kaane osad üles jääb sul ainult see kitsas ballasti karbi osa paika ja sinna alla ei saa toru panna /või saab?
seega tõstaks ma selle ballasti karbi tagaseinale väljapoole ning paneks ühe toru (mis valgustaks akvaariumi puhastamise ajal) sinna alla.
Samas tundub silma järgi vaadates et see kaane tagumine riba on ainult 5cm lai
seega võib see jääda väheks et toru sinna panna samuti jääks ta ette nendele filtri torudele.
Ühe variandina saad sa kinnitada toru selle ballasti karbi külge
Jumalast õige tähelepanek! Mulle tegi see probleem ka muret. Ja ka lahendus tuli pähe samasugune
Vaatasin otsa neljale kasti topitud ballastile (laupäeva hommikul sai Effexis käidud) ja mõtlesin, kuidas ma neile juhtmeid külge panen ja mis saab, kui nad 70-ne kraadini kuumenevad... See asi ilma sundvendita küll hästi ei lõppeks. Las parem pikutavad värske õhu käes kaane tagaseinal nagu Sinulgi, nagunii pole neid näha. Ballastide kast saab lammutatud, selle asemele mahub suurepäraselt üks toru koos juba olemasoleva reflektoriga, mõõtsin (enda arust) kõik korralikult ära. Ei tohiks ka filtri voolikuid segada. Ülejäänud kolm toru tulevad lahtikäiva osa külge, nende alla siis sõbra lubatud roostevaba leht.
Ehitamiseks siiski veel ei läinud, olen totaalselt invaliidistunud - sai esimest korda elus jõusaalis käidud
Eks näis, millal käed-jalad jälle liikuma ja selg painduma hakkavad, siis vast saan ka lõpuks midagi reaalset valmis tehtud, muidu piinlik juba - nädal aega ainult vatran.
käpik kirjutas:
Kui on niisugune filter kasutada, kus algselt 12/16mm kaasas, paneks siiski üleminekud ja jämedamad 16/22 kohe alguses. Läbiviikude tegemine on suurem töö ja effekt lisaks paremale veevoolule (voolikud siis vähemalt 2 korda lühemad) ka visuaalne - vähem jubinaid on nähtaval. Mõlemad muudatused on õige kohe alguses teha, hiljem akvat sellepärast ju tühjaks ei tõsat ja kui vesi kuidagi ringleb, ei ole see vooliku jämedus ka suur põhjus midagi muuta.
JBL CristalProfi e1501-l olevat 16/22 voolikud kaasas, eks ma varsti näe
Kui on peenemad, siis vahetan jämedamate vastu välja, aitäh hoiatamast! Läbiviikude kohta ütlen, et tagane minust, saatan!
Vaevlesin mitu tundi hirmsate kahtluste käes, ma saan aru küll, et läbiviikudega oleks parem, aga see asi käib mul lihtsalt üle pea. Peaksin leidma kellegi, kes need augud teeks ja ära tihendaks jne. Akvaariumi start lükkuks aina edasi...