Maria kirjutas:
Siis ei oleks olnud tarvis ka Silikaadi kuivliiva kontekstist eraldi välja kiskuda, mis probleemi põhjustas on ju selge.
No mina see polnud, kes kirjutas et
Silikaadi liiv ongi suure tõenäosusega süüdlane. Kui oleks kirjas olnud, et suure tõenäosusega on süüdi liiga jäme liiv/kruus, ma poleks üldse sõna võtnud - probleemi põhjuseks pole aga mitte ebausaldusväärne liiva tootja, vaid vale toode (vale fraktsioon). Ei maksa unustada, et Silikaadi liiva on kahe erineva fraktsiooniga.
Maria kirjutas:
Mulle jälle käib pinda see, et alati on kalapoodide arvamuse taha kirjutatud kasumiahnus.
Ma ei väida, et selle taga on kasumiahnus, kuid ma ei tea ka ühtki objektiivset põhjust, miks Silikaadi liiv ei sobi akvaariumi - miskipärast aga ikka aeg-ajalt jõutakse kuidagi sinnamaani.
Saan aru, et vahel ei sobi Silikaadi liiva värvitoon ja vahel on vaja valida kindlalt emb-kumb, kas peenem või jämedam fraktsioon, aga ega palju rohkem probleeme nagu ette ei tule kah. Loomulikult saab spetsiaalsete akvaariumikruusade hulgast valida märksa dekoratiivsemaid, aga see on juba maitse küsimus.
Aga ehk on need erinevad fraktsioonid selle segaduse taga, kes ei tea, selle jaoks kõik üks Silikaadi liiv...