Teate, lööge või maha aga mehe valimine oli ka lihtsam kui kalavalik minu akvasse
Ma pole vee kuidagi ära suutnud armuda Kutubu järve vikerkalasse, samuti ka mitte sinistesse gouraamidesse. Millegipärast tundub et pildid mis netiavarustes leida, on palju värvikirevamad kui päriselt. Veel keerulisem on leida parvekalasid...
No ühesõnaga kui juba küsida siis küsiks veel rumalaid küsimusi. Vee karedusest on siin juttu olnud. Kalakese kodulehelt leidsin näiteks sellise lõigu: "Enamus kalu ei hooli sellest, mis pH tase akvaariumis on. Nad ei kannata järske muutusi. Karbonaatkaredus aeglustab vee hapestumist, tagades stabiilsed veeparameetrid. Kareda vee ainuke miinus on see, et pehme vee kalad ei taha seal sigida. "
Nüüd siis minu küsimus, kui tõsiselt sellist infot võtma peaks? Näiteks enamus meil müügilettides olevaid parvekalasid on neutraalse vee sõbrad, nendega kokku sobiks hästi Mikrogeophagus ramirezi, ka pH 5-6. Paljundamise eesmärgil ma nagunii kalu ei pea. Aga kas see on ikka nii lihtne, kas kala ei ole siis mitte pidevalt keskkonnast tingitud stressis?
Amazonica poe kodulehel olid päris lahedad skalaarid (valged, siniste uimedega), see aga tähendaks et ei mingeid pisikesi parvekalu.
Lisaks on mul veel üks häda, et ei saa minna igal hetkel kalapoodi uudistama, kes milline välja näeb ja kuidas käitub. Tundub, et kõrvade vahel läks miski lühisesse ja vajalik oleks väikene restart...