Seega praegu me ei tea, mis toimub. Mikroskoobifoto meenutas mulle baktereid, aga ma ei ole asjatundja. Samas selle uduse vee vastupidavus ajahambale, meenutab rohkem rohelise vee lugusid, sest bakterite korral peaks asi tavaliselt päeva kuni nädalaga üle minema.
Nüüd on küll nii, et mikroskoobispetside abi kuluks ära.
Pimendust võib proovida -- kui 72h ei mõju, siis on bakterid, kui aga mõjub, siis on ka võimalus, et oli kokkusattumus ja olid ikkagi bakterid
Vee udusus kalu ei mõjuta jah, taimedele see ei meeldi. Seepärast ka soovitus pinnale taimi lisada, sest nemad saavad hakkama. Küll aga võib kaladele halvasti mõjuda uduse vee esilekutsunud põhjus või kõrvalmõju.
Heterotroofsed bakterid võivad, aga ei pruugi tõsta ammoniaagitaseme ohtlikult kõrgeks. Oleneb, kui võimekad on AOB. Sealt omakorda NO2 risk jne. NH3 on ohlik, NO2 vähemohtlik ja NO3 on neist kõige ohutum.
Kui vee värvumises on süüdi vetikad, siis nemad võivad mõjutada vee hapnikutaset ja CO2 sisaldust ning võib tekkida pH kõikumine ja apnikupuudus, mis on ohtlikud, kuid selleks on vist vaja tugevat valgust.
Muide, osa akvariste kasvatavad kuldkalu rohelises vees ja väidavad, et nii kasvavad suuremad kalad. Ma ei hakka praegu viiteid otsima, sest see ei puutu antud teemasse.
Igal juhul on vee agiteerimine abiks.
Selle supi algpõhjust (trigger) pole me veel välja nuputanud.
Võõrtööjõd, kes pidid alguses aitama, aga on hakanud laiutama?
Tsiteeri:
sera nitrivec - a special mixture from different bacterial cultures that in a very short time, develop a natural micro life and consequently, a functioning nitrogen cycle in the freshwater aquarium
Vee keemia paigast ära millegi lisamise tõttu või juhuse tahtel?
Temperatuuri muutus?
Ma küsin veel üle, et kas sa vett testinud oled? Mulle tundus, et sa kirjutasid sellest, aga enam ei leia.
Diagnoos: bacterial bloom loop või albiinovetikate supp
Põhjus: ???
Pane ikkagi kahte purki seda vett ja vaata, mis juhtub.
Üks purk kata valgustihedalt kinni ja teine jäta valguse kätte. Las mõlemad saavad piisavalt õhku.
Kas NH3 tase hakkab tõusma (akvaariumis muudetaks NH3 -> NO2 -> NO3 ja seetõttu raske jälgida)?
Kas pimendatud purgis läheb vesi selgeks?
NB! Lahkame siin teemas Felchi akvaariumi salapärast lugu ja kui kellelgi on soov teemaga triivida, siis valiks mõne teise teema.