foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 38 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 28, 2007 09:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Olen püüdnud filtrit torkida vaid äärmise vajaduse korral. Huvitaval kombel koguneb sinna palju taimede (enamasti vallisneria) lehtede tükke. Sodi loputan ikka akva vanas vees, mitte kraani all. Vägisi tekib mõte, et keegi on unustanud projekteerida peenfiltri vee sisenemise kohta. Vahest peaks selle ise tekitama?
Tipi akvas oli ka peen hõljum. Lisasin Hydori sisefiltrisse abikaasa kosmeetikakomplektist miski vatitaolisest ollusest lataka ja hõljum kadus jäljetult. Jääb vaid "filtrit" aeg-ajalt vahetada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 05, 2007 12:02 
Moderator
Kasutaja avatar

Sain lõpuks pihta, miks vetikas mu purgis üldse mitte rohelisena ei paistnud. Asi oli ikkagi valgustuses. Kaane all oli 2 Philips Aquarelle toru (a' 30W). Nad annavad niivõrd kena sinakat valgust, mis rohelise täiesti neutraliseerib.
Kahtlustasin ühel hetkel üle valgustamist (ja puhastamise käigus oli seda valgust valus vaadata samuti) ning vahetasin torud Osrami 865 spektriga (6500K?) lampide vastu. Tulemusena nägin meeletult rohelist vett. Vahetades torud tagasi, sain jälle sellise piimja olluse.
Filtrist.
Panin vee sisseimemise toru ette abikaasa kosmeetikakomplektist varastatud õhukese vatirõnga. Filter sel nädalal enam puhastust ei vajanud aga vee läbivoolu kiirus mõistagi mõnevõrra vähenes.
Subjektiivselt...tundub, et hõljumi hulk vähenes kah.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 05, 2007 12:22 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Felch kirjutas:
Filter sel nädalal enam puhastust ei vajanud aga vee läbivoolu kiirus mõistagi mõnevõrra vähenes.
Subjektiivselt...tundub, et hõljumi hulk vähenes kah.

See on enesepettus. Analoogilist asja on siin keegi üritas vatiiniga, esialgne optimism kadus peagi. Kui roheline vesi on tugevalt sees siis minu meelest teda natukesehaaval ei saa mehaaniliselt kõrvaldada, küll aga saab kõik korraga kätte diatoomfiltriga. On ka mitmeid raporteid õnnestumisest sel moel et veest kõrvaldatakse kõik toitained, kuid see ei toimu kiirelt ja on oht et taimed saavad kah kannatada. Sul on veel soodne võimalus proovida "pajuoksa meetodit" - kunagi katsetasin seda ise kah aga mul küll kirjeldatud efekti ei andnud. Olen ka kiidetud JBL Biofermi "rohelise vee" puhul proovinud - ei mõiganud. Pimendamine oli ainus lahendus mis mul on alati kindla peale toiminud "rohelise vee" korral.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 05, 2007 08:51 
Moderator
Kasutaja avatar

Jah, ma väljendusin natuke segaselt. Ei arvanudki, et filtreerimine rohelise kõrvaldab. Pidasin tegelikult silmas just peeneteralist silmaga nähtavat hõljumit. See on ilmselt osaliselt põhjast üles keerutatud sodi ja osaliselt vist ka filtri seest tulev.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 10, 2007 09:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Õhtast, targad akvaristid!
On teil ehk veel mingeid salanippe või soovitusi? Asi selles, et vaatamata võitlusele kipub "hernesupi vesi" ikkagi peale jääma. Viimane 3-päevane pimendamine ei aidanud pea üldse (natuke küll aga see taastus ruttu). Kilekotid olid paksud ja purk pime. Periood liiga lühike? Lambid panin ka teised (Osram'i 865). Ei miskit.
Lootusetu...
Prooviks filtri väljuva toru vett ultravioletiga kiiritada? Täielik veevahetus vist ei aitaks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 10, 2007 09:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Felch kirjutas:
Õhtast, targad akvaristid!
On teil ehk veel mingeid salanippe või soovitusi? Asi selles, et vaatamata võitlusele kipub "hernesupi vesi" ikkagi peale jääma. Viimane 3-päevane pimendamine ei aidanud pea üldse (natuke küll aga see taastus ruttu). Kilekotid olid paksud ja purk pime. Periood liiga lühike?

Nii ongi, ehkki mõni räägib ka et on saanud 3 päevaga hakkama siis üldjuhul räägitakse 4 päevast kui minimaalsest, ise alla 5 päeva pole kunagi teinud. Eduka pimendamise järel on mul olnud alati vesi kristallselge - paistab nagu kalad ripuks õhus. Kui jätad piisavalt "seemet" siis tuleb ruttu tagasi jah.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 10, 2007 10:09 
Moderator
Kasutaja avatar

OK, viimane lootusekiir on siis teada. Üsna loogiline ka, katsetan uuesti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 14, 2007 10:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina olen ka alati vähemalt 5 päeva kilekotte peal hoidnud. Peale äravõtmist on vesi olnud selge, kuid mõne päeva pärast muutunud tavaliselt taas hägusaks. Kui hägu liiga hull, siis ma tavaliselt kordan pimendusprotseduuri. Kui mitte, siis jätan valguse poole võimsuse peale põlema ja hägu täielikul kadumisel paari nädala möödudes sätin valgustuse täisvõimsusele.

Üles
 [ 38 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver